Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

Χαλυβουργία: Τα ΜΑΤ άνοιξαν τη Χαλυβουργία

Ο αγώνας των Χαλυβουργών υπόθεση όλης της εργατικής τάξης!!!


● Στις 5.30 τα ξημερώματα, ύστερα από εισαγγελική παραγγελία τα ΜΑΤ άνοιξαν την Χαλυβουργία, με χρήση βίας, χημικών και συλλήψεις απεργών που περιφρουρούσαν την απεργία.
● Έξι (6) εργαζόμενοι από την περιφρούρηση των απεργών συνελήφθησαν και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ στις πρωινές συγκρούσεις.
● Μπροστά στην πύλη του εργοστασίου βρίσκονται τώρα έξι κλούβες και δυνάμεις καταστολής (περίπου 6-7 διμοιρίες ΜΑΤ)
● Με την προστασία των ΜΑΤ προσπαθούν να βάλουν απεργοσπάστες μέσα στο εργοστάσιο.
● Εκατοντάδες εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι καταφθάνουν στην Χαλυβουργία.
● Με απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου κάλεσμα για συγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα στον κόμβο του Ασπροπύργου.Ο εργοδοτικός μηχανισμός σε πλήρη συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολής έθεσε σε λειτουργία τον ήδη από καιρό προετοιμασμένο και σε ετοιμότητα απεργοσπαστικό μηχανισμό.
Τα ΜΑΤ "άνοιξαν" τη Χαλυβουργία για τους απεργοσπάστες με εισαγγελική εντολή.
Χρησιμοποιήθηκε μια δικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί πριν ενάμιση μήνα και είχε κρίνει "παράνομη" την απεργία των Χαλυβουργών, για τυπικούς λόγους, που αφορούσαν τον τρόπο λήψης της απόφασης για συνέχιση της απεργίας (μυστική ψηφοφορία και κάλπες για την απόφαση). Σημειώνουμε ότι από τότε,  επανειλημμένα έχουν παρθεί αποφάσεις από μαζικές συνελεύσεις των εργαζομένων για τη συνέχιση του αγώνα τους και με τις τυπικές διαδικασίες-κάλπη κλπ.
Οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας βρίσκονται σε απεργία από το Νοέμβριο του 2011 (περίπου εννέα μήνες) με βασικά αιτήματα: το δικαίωμα στην εργασία, την άρνησή τους να δεχθούν μειωμένο ωράριο και μείωση των αποδοχών τους, την επαναπρόσληψη των 120 απολυμένων συναδέλφων τους από τους συνολικά 360 εργαζόμενους.
Η όλη επιχείρηση, για το σπάσιμο της απεργίας, προετοιμάζονταν από καιρό και αξιοποιήθηκαν προς τούτο γνωστά ακροδεξιά στοιχεία, κυβερνητικοί βουλευτές, "δημοσιογράφοι" και μέσα "ενημέρωσης" που μιλούσαν για το "δικαίωμα" των απεργοσπαστών στην εργασία και για το κλείσιμο των εργοστασίων, που οδηγούν δήθεν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

-Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας!!!
-Στους δρόμους θα κριθεί ο αγώνας των εργαζομένων.
-Όλοι στη Χαλυβουργία τώρα
-Όλοι 5.30 το απόγευμα στον κόμβο του Ασπροπύργου και στην πορεία στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :