Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ματαιώθηκαν οι εκλογές σε Θεσσαλονίκη-Πάτρα για τα συμβούλια Διοίκησης ΑΕΙ

Με μαζικές κινητοποιήσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας
Στα χαρτιά μένει ο νόμος Διαμαντοπούλου.
Παρακολουθείστε σχετικά VIDEO. 
Με μαζικές κινητοποιήσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας (μελών ΔΕΠ-φοιτητών) ματαιώθηκαν χθες οι εκλογές 
που είχαν προγραμματιστεί από τις διορισμένες εφορευτικές επιτροπές  στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (για Τρίτη φορά) και στο Πανεπιστήμιο Πατρών  για την ανάδειξη Συμβουλίων Διοίκηση στα ιδρύματα, σύμφωνα με το νέο νόμο Διαμαντοπούλου. 
Στη Θεσσαλονίκη  από το πρωί  φοιτητές και εργαζόμενοι στο πανεπιστήμιο με αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο της σχολής Νομικών και Πολιτικών Επιστημών και δεν επέτρεψαν σε μέλη των διορισμένων εφορευτικών επιτροπών την είσοδο, μπλοκάροντας με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία εφαρμογής του νόμου.
Σε ανάλογο κλίμα και στην Πάτρα, ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου και φοιτητικοί σύλλογοι μπλόκαραν τη διαδικασία με κατάληψη του χώρου και μαζική συγκέντρωση στο κτίριο της Πρυτανείας.
Η καθολική αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας στο νόμο Διαμαντοπούλου, οι κινητοποιήσεις και η αποφασιστικότητα που δείχνουν  έχουν καταργήσει στην πράξη το νέο νόμο πλαίσιο. Το νόμο  που καταργεί το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, παραδίδει τις υποδομές τους στους ιδιώτες, παρεμβαίνει στο φοιτητικό κίνημα και διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες εκλογές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πάντειο Πανεπιστήμιο.
 VIDEO από την κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη.




Δεν υπάρχουν σχόλια :