Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΔΙΚΑΙΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ!

ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ! 

Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους οιναυτεργάτες και αυτήν την εβδομάδα. Προχωρούν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, όπως αποφάσισε στη συνεδρίαση της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Η ΠΝΟ ζητά να παραμείνει αυτοτελής ο Οίκος Ναύτου, μετά την ένταξή του στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από τις αρχές Απριλίου, να μη προχωρήσει η επιχειρούμενη κατάργηση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) και η υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ, να μην περικοπούν οι συντάξεις του ΝΑΤνα υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2012.
Συγκεντρωμένοι στο λιμάνι του Πειραιά είναι από νωρίς το πρωί σήμερα Δευτέρα οι ναυτεργάτες, οι οποίοι ξεκίνησαν τη 48ωρη απεργία που είχαν προαναγγείλει, ζητώντας μεταξύ άλλων την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και τη διατήρηση του καμποτάζ. Υπό κατάληψη ο Οίκος Ναύτου, τοΓραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και το ΝΑΤ.

Ομάδες περιφρούρησης της απεργίας που ξεκίνησαν στις 6 το πρωί οι ναυτεργάτες υπάρχουν στο λιμάνι του Πειραιά. Ναυτεργάτες έχουν συγκεντρωθεί μπροστά στον προβλήτα του Αγ. Διονυσίου.
Τα πλοία είναι από το πρωί δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, καθώς οι ναυτεργάτες πραγματοποιούν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
Οι κινητοποιήσεις της ΠΝΟ αποτέλεσαν το αντικείμενο διυπουργικής σύσκεψης το βράδυ της Κυριακής με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εργασίας και όπως αποφασίστηκε, οι προσπάθειες να μην παραταθεί χρονικά η απεργία θα ενταθούν σήμερα.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας θα συνεδριάζει το μεσημέρι τηςΤρίτης, προκειμένου να αποφασίζει και νέα 48ωρη μετά το πέρας της σημερινής 48ωρης που λήγει στις 6.00 το πρωί της Τετάρτης.
Το Σάββατο, η συνάντηση της ΠΝΟ με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου, και Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, διεξήχθη σε πολύ τεταμένο κλίμα, ενώ κάποια στιγμή αποχώρησαν από το διάλογο οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού αλλά και ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων ναυτικών.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργοςδήλωσε ότι στη συνάντηση δεν απαντήθηκε κανένα από τα αιτήματα τους, που απαιτούν άμεσες λύσεις, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η απεργία σε τοπικές κοινωνίες, σημείωσε ότι η λύση είναι στα χέρια της κυβέρνησης.
Ναυτεργάτες και υπάλληλοι αγωνίζονται για να αποτρέψουν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη σύνθλιψη της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης μέσω της ένταξης του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ από την 1η Απρίλη, το κλείσιμο του ΓΕΝΕ και την ένταξή του στον ΟΑΕΔ, την ένταξη του ΝΑΤ στο υπουργείο Εργασίας, ενώ ήδη λεηλατούνται τα αποθεματικά του, όπως και τα αποθεματικά του Ειδικού Λογαριασμού Επιδομάτων Ναυτεργατών (ΕΛΟΕΝ). Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την πρώτη δήλωση της Α. Διαμαντοπούλου ως υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σε μία βδομάδα θα «έχει λήξει» η υπόθεση της άρσης του καμποτάζ με την ψήφιση του νομοσχεδίου για το θαλάσσιο τουρισμό. Οπου άρση του καμποτάζ,σημαίνει πλοία με ναυτεργάτες χωρίς δικαιώματα, Κοινωνική Ασφάλιση, συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Αυτό έχει ήδη εφαρμοστεί στην κρουαζιέρα, και έρχεται η σειρά των ακτοπλοϊκών πλοίων, δίνοντας το «ελεύθερο» στους εφοπλιστές να πετάξουν καταρχήν έξω από τα πλοία τους ναυτεργάτες των γενικών υπηρεσιών (θαλαμηπόλους, μάγειρες κ.ά.) και να τους αντικαταστήσουν με ναυτεργάτες χωρίς δικαιώματα, πλήττοντας και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωή στη θάλασσα. Φυσικά, η άρση του καμποτάζ στην ακτοπλοΐα αφορά και στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, καθώς οι εφοπλιστές θα δρομολογούν τα πλοία όποτε και για όπου τους συμφέρει.
Πηγή:Iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια :