Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Μαθητική παρέλαση παρωδία σε σιδερόφραχτο κλοιό - Προσπάθεια τρομοκράτησης του Λαού

Η Χούντα δεν τελείωσε το 73 !!!
-Προσπάθεια τρομοκράτησης από το αστυνομικό κράτος των Κουίσλινγκ του Λαού που αντιστέκεται, με 29 προσαγωγές.
-Όλοι στις παρελάσεις-διαδηλώσεις αύριο  25 Μάρτη! 

Μαθητική παρέλαση παρωδία  σε ένα αστυνομοκρατούμενο, σιδερόφραχτο, υπό κατοχή κέντρο  της Αθήνας, με καταφανή την προσπάθεια του κράτους των δοσίλογων να τρομοκρατήσουν το Λαό με τους γερμανοτσολιάδες των κατασταλτικών τους δυνάμεων.

Αθήνα υπό κατοχή. Το κέντρο της πόλης σε τρομοκρατικό κλοιό από τις κατασταλτικές δυνάμεις με περισσότερους από 4.000 γερμανοτσολιάδες, με σιδεριές στους κεντρικούς δρόμους. κλούβες και κάγκελα.
   Οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα, τον Ευαγγελισμό και την Ακρόπολη είναι   κλειστοί. Η προσέγγιση στην πλατεία Συντάγματος δεν επιτρέπεται. Μόνο 150 "επίλεκτοι" με ειδική άδεια έχουν το δικαίωμα αυτό.
Μαθητική παρέλαση παρωδία, μόνο για 35 λεπτά της ώρας, στους έρημους από Λαό δρόμους.  Επίδειξη δύναμης του κράτους των δοσίλογων και γενική πρόβα για τις αυριανές παρελάσεις - διαδηλώσεις. 
   Παρά τις απαγορεύσεις προσέγγισης  του Λαού στο κέντρο της Αθήνας,  ομάδες εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών αλλά και εργαζομένων καταφέρνουν να προσεγγίσουν την πλατεία Συντάγματος, στο ύψος της Βουκουρεστίου με τη Σταδίου. Εκεί, στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου,συγκροτούνται σε διαδήλωση και λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση φωνάζουν συνθήματα. Παράλληλα άλλες ομάδες εκπαιδευτικών, που έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν την περιοχή από διαφορετικά σημεία, βρίσκονται στην Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου και εκεί συγκροτούνται και ξεδιπλώνονται πανό. 
   Ανάμεσα στις δύο ομάδες βρίσκονται οι δυνάμεις καταστολής. Μετά τα πρώτα συνθήματα και λίγο πριν ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση, με ενισχυμένες δυνάμεις που καταφθάνουν, τα ΜΑΤ εγκλωβίζουν τους διαδηλωτές στη Βουκουρεστίου και προσπαθούν να τους απωθήσουν βίαια προς τη Σταδίου, αναίτια και μόνο για τρομοκράτηση, στη λογική της μηδενικής ανοχής του κράτους σε κάθε διαδηλωτή. Εκεί  γίνονται  κάποιες συμπλοκές χωρίς χρήση χημικών και  στη συνέχεια  οι διαδηλωτές εγκλωβίζονται περικυκλωμένοι στην οδό Σταδίου από το ύψος της Βουκουρεστίου μέχρι την οδό Αμερικής.
    Προφανής ο στόχος των δυνάμεων καταστολής. Να συλλάβουν όλους όσους βρίσκονται εκεί. Με ενίσχυση από ΔΕΛΤΑδες προχωρούν σε αναίτιες συλλήψεις και απαγωγές προκαλώντας ταυτόχρονα τους συλληφθέντες και λεκτικά "ότι η χούντα πράγματι δεν τελείωσε το 73"
   Πρωτοφανείς σκηνές αστυνομικής αυθαιρεσίας και βαρβαρότητας εκτυλίσσονται. Ομάδα μαθητών και φοιτητών που κυνηγιούνται από τις δυνάμεις καταστολής εγκλωβίζονται σε μια στοά στη Σταδίου και για να προφυλαχθούν μπαίνουν μέσα σε ένα ανοιχτό διημερεύων Φαρμακείο που βρίσκεται εκεί.  Η είσοδος της στοάς σφραγίζεται από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι διαδηλωτές καλούνται από τον φαρμακοποιό να αποχωρήσουν από το φαρμακείο του και οι ΔΕΛΤΑδες τους καλούν να βγουν από το φαρμακείο για να προσαχθούν στην Ασφάλεια, ειδάλλως θα συλληφθούν γιατί βρίσκονται παράνομα σε χώρο που δεν τους το επιτρέπει ο ιδιοκτήτης του. Στην είσοδο της στοάς συνδικαλιστές  του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, γονείς μαθητών και διαδηλωτές που συγκεντρώνονται, απαιτούν να φύγουν τα ΜΑΤ για να βγουν έξω οι εγκλωβισμένοι στο Φαρμακείο της στοάς διαδηλωτές. Βίαια απωθούνται. Τελικά οι εγκλωβισμένοι στο φαρμακείο διαδηλωτές βγαίνουν από το κατάστημα και ένας-ένας συλλαμβάνονται και οδηγούνται στις κλούβες. 
Συνολικά στη Σταδίου 23 διαδηλωτές συλλαμβάνονται και προσάγονται στη ΓΑΔΑ. 
  Έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ, στη Λεωφ. Αλεξάνδρας, συγκεντρώνονται διαδηλωτές για συμπαράσταση στους συλληφθέντες. Εκεί καταφθάνουν και Δικηγόροι της Εναλλακτικής Παρέμβασης του ΔΣΑ, όπου απαιτούν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. 
  Τελικά μετά από λίγο όλοι οι προσαχθέντες, (μαζί και οι 6 που είχαν προσαχθεί από άλλα σημεία της Αθήνας στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο κέντρο) αφού πρώτα φακελώνονται, αφήνονται "ελεύθεροι".
Αναίτιες συλλήψεις-απαγωγές-προσαγωγές!!!
   Αυτή είναι η Δημοκρατία των τροικανών, του ΔΝΤ, της ΕΕ, των τραπεζιτών, του κεφαλαίου και των εκπροσώπων τους που μας κυβερνούν. 
   Το ζήτημα των βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων είναι ζήτημα πρώτιστο για τον αγωνιζόμενο Λαό.
   Απαγορεύουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων. Είναι σε θέση αύριο και εκεί οδηγούν τα πράγματα, να συλλαμβάνουν (σαν προσαγωγή) ολόκληρη  διαδήλωση. Πράγμα που κάνουν από καιρό. Ας θυμηθούμε λίγο τις συλλήψεις-προσαγωγές των 1300 ατόμων παλιότερα (πριν από διαδήλωση για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου), μέθοδο που είχε εγκαινιάσει ο "μηδενικής ανοχής" και "νύκτας των κρυστάλλων"  υπουργός, τιμημένος και από το FBI για τη συνεργασία του.
    Με αυτό τον τρόπο, τις προσαγωγές, όχι μόνο τρομοκρατούν, αλλά και δεν επιτρέπουν το δικαίωμα  στη διαδήλωση. Απαγορεύουν συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα.

Επίκαιροι όσο ποτέ άλλοτε οι στίχοι 
από το Μικρόκοσμο του Ν.Χικμέτ


Ε, το λοιπόν, ο,τι και να είναι τ’ άστρα, εγώ τη γλώσσα μου τους βγάζω.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο, 
είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει. 
Είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε.

    Απέναντι σε αυτή την πολιτική του αστικού κράτους, μαζί με τον αγώνα για τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, πρέπει να αντιταχθεί  ένα πλατύ μαζικό μέτωπο αγώνα υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
   Η στάση της εντός των τειχών αριστεράς, με τη προβοκατορολογία που υιοθέτησε για τις παρελάσεις, ότι δηλαδή, ετοιμάζονται προβοκάτσιες στις παρελάσεις για να εμπλέξουν  την αριστερά, είναι στάση υπεράσπισης της αστικής ομαλότητας και του ήρεμου πολιτικού κλίματος που θέλουν οι αστοί να δημιουργήσουν για να αναβαθμίσουν και αναβαπτίσουν τα πολιτικά του όργανα-απολιθώματα στις εκλογικές διαδικασίες.
  Στάση, το λιγότερο, παθητικού δέκτη στην επίθεση του αστικού κράτους στο μαζικό κίνημα, στην ελεύθερη έκφραση της λαϊκής δυσαρέσκειας, (γιατί όχι και στις παρελάσεις)  στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες του Λαού. 
   Οι ευθύνες αυτής της κοινοβουλευτικής αριστεράς και για αυτό τους το ολίσθημα είναι τεράστιες.
    Ο λαός θα καλεστεί από τα ίδια τα πράγματα να τους ξεπεράσει.
   Καμία ανοχή, καμία ηρεμία στους αστούς.  Όσοι θέλουν και επιδιώκουν ηρεμία ας τραβήξουν κατά τα νεκροταφεία. Είναι σίγουρο ότι εκεί  θα βρουν όση ηρεμία και γαλήνη τους χρειάζεται.
Η τρομοκρατία  δεν θα περάσει.

Όλοι στις παρελάσεις-διαδηλώσεις στις  25 Μάρτη!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
 - ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ "ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ" ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

– ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ 
ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ:

ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :