Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ματαιώθηκαν οι εκλογές στο Πάντειο για τα Συμβούλια Διοίκησης

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ 
Για τέταρτη φορά φοιτητές, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι του Πάντειου Πανεπιστήμιου δεν επέτρεψαν να στηθούν κάλπες από τη διορισμένη εφορευτική επιτροπή και να διεξαχθούν εκλογές για Συμβούλιο Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο.

Από το πρωί στο Πάντειο, είχαν συγκεντρωθεί μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και μπλόκαραν τη διαδικασία εφαρμογής του νόμου Διαμαντοπούλου καταλαμβάνοντας την αίθουσα όπου είχε προγραμματιστεί να διεξαχθούν οι εκλογές.

Εκ μέρους της διορισμένης εφορευτικής επιτροπής, ο καθηγητής Γ. Ληξουριώτης με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ερμήνευσε την καθολική αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας στο νόμο Διαμαντοπούλου ως …«πούλμαν που είχαν φθάσει από νωρίς στο Πάντειο με φοιτητές, ορισμένους καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους από άλλα Πανεπιστήμια».

Η Σύγκλητος του ιδρύματος με ανακοίνωσή της τονίζει ότι "η οργανωτική επιτροπή γνωστοποίησε τη διαπίστωση της ότι για αντικειμενικούς λόγους σήμερα δεν μπορούν να διεξαχθούν οι προγραμματισμένες εκλογές, για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Παντείου Πανεπιστημίου... Η σύγκλητος συμφώνησε ομόφωνα με τη διαπίστωση της οργανωτικής επιτροπής και ζήτησε την άμεση κοινοποίηση της απόφασής της οργανωτικής επιτροπής".

Η καθολική αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας στο νόμο Διαμαντοπούλου, οι κινητοποιήσεις και η αποφασιστικότητα που δείχνουν έχουν καταργήσει στην πράξη το νέο νόμο πλαίσιο. Το νόμο που καταργεί το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, παραδίδει τις υποδομές τους στους ιδιώτες, παρεμβαίνει στο φοιτητικό κίνημα και διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :