Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΟΚ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΕΡΕΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ!


- ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!
- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ "ΦΟΥΣΚΩΜΑ" ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΩΝ!
- ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΠΛΑΣΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Προς Ευ. Βενιζέλο: «Όταν χάσεις την ψυχή σου, δεν την ξαναβρίσκεις με τίποτα!»
Σε εκλογές οπερέτα για ένα μόνο υποψήφιοεξελίχθηκε η σημερινή διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ, η οποία ευτέλισε κάθε έννοια δημοκρατίας και συμμετοχής.
Οι σημερινές εκλογές για Πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ σε εκλογικά τμήματα, τα οποία ήταν πολιορκημένα από αστυνομικές δυνάμεις, ένστολες και με πολιτική περιβολή και στα οποία προσέρχονταν μάλλον «φοβισμένοι» πολίτες, εμφάνισαν μια εικόνα αποσύνθεσης και παρακμής του πάλαι ποτέ "κραταιού" κινήματος, η οποία αγγίξε τα όρια τηςφαρσοκωμωδίας.
Ιδιαίτερα περιφρονητικές για τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού ήταν οι δηλώσεις κεντρικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που επιχείρησαν ενέσεις τεχνητής αισιοδοξίας για την «αθρόα»(!) προσέλευση του πλήθους στην εκλογή αλλά και δηλώσεις ανώνυμων στελεχών που έδιναν αυθαίρετους αριθμούς για τους ψηφίσαντες, οι οποίοι είναι δύσκολο έως αδύνατον να ελεγχθούν και να διασταυρωθούν. 
Έτσι ανώνυμες πηγές της Ιπποκράτους έλεγαν, χωρίς καμιά παράθεση απόδειξης ότι στο πρώτο δίωρο είχαν ψηφίσει 50 χιλιάδες πολίτες, ενώ συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου έλεγαν ότι «έως τις 14.00 έχουν ψηφίσει περίπου 100 χιλιάδες πολίτες» (στρογγυλά - στρογγυλά), και στο τέλος στα ΜΜΕ ανακοινώθηκαν 200 χιλιάδες (!!)
Ακόμα κι αυτά τα αυθαίρετα και ατεκμηρίωτα νούμερα, αν γίνουν αποδεκτά, τα οποία τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ μεταφράζουν ως «ανέλπιστη συμμετοχή», πάλι είναι αρκετά υποπολλαπλάσια αυτών που, υποτίθεται, είχαν προσέλθει για την εκλογή του Γ. Παπανδρέου.
Αν δε συνυπολογίσουμε τις σχετικές αναλογίες, το συμπέρασμα του επερχόμενου εκλογικού καταποντισμού του ΠΑΣΟΚ είναι αυταπόδεικτο



ΟΡΓΙΑΣΑΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


Αυτό που εντυπωσίασε ιδιαίτερα, με τις οπερετικές εκλογικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, είναι το όργιο της αποκρουστικής προπαγάνδας των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, ιδιαίτερα των τηλεοράσεων, που μετατράπηκαν σε "δορυφόρους" και "παπαγαλάκια" όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως και προσωπικά για τον Ε.Βενιζέλο !

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Μικροένταση προκλήθηκε έξω από το πνευματικό κέντρο Βριλησσίων, όταν ομάδα περίπου τριάντα ατόμων πέταξε γιαούρτια, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ψηφοφόρων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από το πνευματικό κέντρο.
Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε αργά το μεσημέρι στο Λουτράκι, όταν μικρή ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο όπου είχε στηθεί η κάλπη και φώναζε υβριστικά συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ και των μελών του. Αργότερα, η ομάδα αυτή αποχώρησε.
Επίσης, όπως μετέδωσε το Cretalive, αγρότες της Ιεράπετρας προχώρησαν σε κατάληψη των εκλογικών τμημάτων και για αρκετή ώρα δεν επέτρεπαν στους ψηψοφόρους να εισέλθουν σε αυτά, ακφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη διαμαρτυρία τους για τα προβλήματα που προκαλεί στη μεταφορά των κηπευτικών η επ' αόριστον απεργία της ΠΝΟ, από τη Δευτέρα.
Στη Θεσσαλονίκη, με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας έφτασαν τα λευκά ψηφοδέλτια στα εκλογικά τμήματα και οι πολίτες που προσήλθαν νωρίτερα διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη τους, καθώς και για την έλλειψη φακέλων.
Στην Αχαΐα δεν άνοιξε ένα εκλογικό τμήμα -σε σύνολο 14, διότι όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης του κόμματος Παναγιώτης Αλεξόπουλος, υπήρχαν φόβοι για πρόκληση έντασης και για αυτό κρίθηκε σκόπιμο να μην λειτουργήσει.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ "ΦΟΥΣΚΩΜΑ" ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ
Παραθέτουμε σχετική δήλωση του Στ. Τζουμάκα

Επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις που εκφράσαμε στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ:
-για τις συνέπειες των πολιτικών αποκλεισμών,
-για την πολιτική αποχή από τη διαδικασία 175 και πλέον μελών του Εθνικού Συμβουλίου
-για το διάτρητο χαρακτήρα της σημερινής διαδικασίας και της ψηφοφορίας για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ .

Οι μεθοδεύσεις αυτές συνδέονται πολιτικά με μελανές περιόδους της νεότερης Ιστορίας της χώρας. Πρωτοφανής και εκτεταμένη ήταν η νοθεία σε πανελλήνια κλίμακα με κύριες κατευθύνσεις την παραβίαση της αρχής της μυστικότητας και την αλλοίωση του αποτελέσματος. Σε πολλά εκλογικά τμήματα δεν παρέχονταν λευκά ψηφοδέλτια. Το 2007 δίνονταν λευκά ψηφοδέλτια. Επίσης, δεν παρέχονταν φάκελοι γεγονός που συνιστά ευθεία παραβίαση της αρχής μυστικότητας -πολύ περισσότερο τώρα που μόνο το ένα εκ των δύο ψηφοδελτίων ήταν τυπωμένο- Το 2007 δίνονταν φάκελοι.
Δεν εδίδετο απόδειξη για τη συνδρομή και δεν τηρήθηκε ονομαστικός κατάλογος συνδρομών για να μπορεί να «φουσκωθεί», εκ των υστέρων το αποτέλεσμα. Το 2007 εδίδετο απόδειξη και τηρείτο ονομαστικός κατάλογος για την συνδρομή. Περιέφεραν ψηφοφόρους σε περιοχές της Αθήνας.
Μεθόδευση προκειμένου να προστεθούν ψηφοδέλτια ανεξέλεγκτα αποτέλεσε και η μη τήρηση ονομαστικών καταλόγων των ψηφισάντων. Το 2007 τηρούνταν ονομαστικοί κατάλογοι. ψηφισάντων. Συγκεκριμένα, έγκυρο θα πρέπει να είναι μόνο ένα αποτέλεσμα που θα περιλαμβάνει ονομαστικούς καταλόγους ψηφισάντων κατά Νομό και εκλογικό κέντρο. 
Σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν ονομαστικοί κατάλογοι, προκειμένου να «προστεθούν» εκ των υστέρων ψηφοφόροι «μαϊμού» στους υπολογιστές.
Το 2007 προσήλθαν στη ψηφοφορία 770 χιλιάδες. Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και στελέχη δεν συνέπραξαν σε αυτή την αντιδημοκρατική παρακμή, δεν παρακολουθήσαν αυτές τις μεθοδεύσεις και γύρισαν την πλάτη σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές. .
Τώρα τον αριθμό των ψηφισάντων θα τον προσδιορίσουν οι καλπονοθείες και οι μεθοδεύσεις μέσω των κομπιούτερ.
Αυτή δεν είναι πολιτική αρχών, είναι συνέχεια αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων. Αυτά δεν μπορούν να αποτελούν πολιτικές κατακτήσεις, όπως και η ανακήρυξη ενός υποψηφίου ως αρχηγού, γιατί περί αυτού πρόκειται.
Στο ΠΑΣΟΚ η κρίση θα συνεχίζεται. Γιατί η χώρα χρειάζεται προοδευτική πολιτική ηγεσία και προοδευτική πολιτική εξόδου από τη κρίση που οδήγησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα αποτυχημένα μνημόνια, συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης, σε αντιδιαστολή με τα σενάρια συγκυβέρνησης με τη Δεξιά που αποτελεί βέβαιη συνταγή για τη διαιώνιση της κρίσης και την αδιέξοδη πολιτική στη χώρα καθώς και η υποστήριξη των κοινωνικών κινημάτων των εργαζομένων για να επανακτήσουν εισοδήματα και δικαιώματα και των ανθρώπων του επιχειρείν για να συγκροτήσουν επιχειρήσεις στο χώρο της πραγματικής οικονομίας.
Η συντριπτική πλειοψηφία των προοδευτικών ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ και των Ελλήνων πολιτών γενικότερα, γνωρίζει ότι ο μονόδρομος είναι ένας: Η οργάνωση και η συνέχιση των αγώνων για δημοκρατία, δικαιώματα, εργασία, παραγωγή, δημιουργία και αξιοπρεπή διαβίωση.
18 Μαρτίου 2012
Πηγή: Iskra 18/3/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :