Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυριας κατα του φωτοβολταϊκού παρκου στην Πεντέλη


Κυριακή  18/43 στις 9:30 πμ στην Πλατεια Ηρωων Πολυτεχνειου Νεα Πεντέλη

Η ανοιχτη συνέλευση κατοίκων Πεντέλης σας προσκαλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυριας κατα του φωτοβολταϊκού παρκου έξω από τη Μονή Πεντελης.Λέμε ΟΧΙ στα σχέδια τους.ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΜΑΣ.
Το Πεντελικό ανήκει στους πολίτες και όχι στην Εκκλησία. Ο κόσμος θέλει το βουνό πράσινο, όχι με φωτοβολταϊκά. Αυτό ήταν το μήνυμα της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων. Οργανωτής η συντονιστική επιτροπή κατοίκων των όμορων με την Πεντέλη δήμων, στόχος η αποτροπή των σχεδίων της Εκκλησίας να προχωρήσει σε παράνομη δημιουργία φωτοβολταϊκού “πάρκου” σε μια έκταση που έχει κριθεί αναδασωτέα από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Παρά τις αντιδράσεις ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, υπό το πρόσχημα της διάθεσης των εσόδων που θα προκύψουν από την επένδυση στα “συσσίτια των φτωχών”, συνεχίζει με ιδιαίτερο ζήλο την προσπάθεια αδιαφορώντας για την οικολογική καταστροφή που θα προκύψει από μια τέτοια επένδυση.
Το “πάρκο” προβλέπεται να “καταλάβει” έκταση 3.500 στρεμμάτων που ανήκουν στη ζώνη προστασίας του Πεντελικού, έχουν κριθεί αναδασωτέα μετά τις φωτιές του 2009 και προστατεύονται από Προεδρικό Διάταγμα του 1988 το οποίο αφορά τους ορεινούς όγκους. Να σημειωθεί ότι και ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας προτείνει την ανάγκη ανάδειξης ορεινών όγκων ως ενιαίου τόξου πρασίνου στις περιοχές Πεντέλης - Υμηττού.
Στη συνέντευξη Τύπου τα μέλη την συντονιστικής επιτροπής ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους πως η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η Μονή Πεντέλης και η Μονή Πετράκη ίδρυσαν το 2011 την εταιρεία Πρόνοια Αρχιεπισκοπή Α.Ε., η οποία διαπραγματεύεται με όμιλο Ελλήνων επιχειρηματιών και με κινεζική τράπεζα τη δημιουργία του συγκεκριμένου φωτοβολταϊκού πάρκου. Τόνισαν ότι δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειές τους μέχρι την αποτροπή των σχεδίων της Εκκλησίας, με μια σειρά από πρωτοβουλίες.
Την προσεχή Κυριακή 18 Μαρτίου στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Ι.Μ. Πεντέλης. Πρόθεση της επιτροπής είναι να αντιληφθούν η Εκκλησία και η Πολιτεία πως οποιαδήποτε ενέργεια πέραν την προφύλαξης της περιοχής δεν θα γίνει αποδεκτή από την τοπική κοινωνία. Σήμερα Πέμπτη, αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής θα βρεθεί στο περιφερειακό συμβούλιο ώστε να διατυπώσουν τις θέσεις τους, ενώ παράλληλα θα ζητήσουν από τον περιφερειάρχη να πάρει σαφή θέση. Ήδη έχει συσταθεί ομάδα νομικών ώστε να συνδράμουν το έργο της επιτροπής.
Στη συνέντευξη συμμετείχε και η Ανοιχτή Επιτροπή Κατοίκων Μελισσίων - Πεντέλης, η οποία με ψήφισμά της τάσσεται κατά των σχεδίων της Εκκλησίας για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στο βουνό της Πεντέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :