Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Nα σωθούν τα νοσοκομεία στα Πατήσια

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Συγκέντρωση την Τρίτη 20 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα στο 7ο ΙΚΑ (Καυταντζόγλου 11)

Σωματείο Εργαζομένων 7ου ΙΚΑ
Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Συνεργαζόμενοι ΓΝ Πατησίων
Πρωτοβουλία Γένοβα-Νυστέρι και Συνεργαζόμενοι Αγία Όλγα

Τον Ιουλίο του 2011 ο Λοβέρδος μείωσε κατά 25% τις οργανικές κλίνες των 131 νοσοκομείων του ΕΣΥ και προχώρησε σε διοικητικές συγχωνεύσεις τους ώστε να προκύψουν 80 ενιαίες διοικήσεις. Τώρα με τους εφαρμοστικούς νόμους του νέου Μνημονίου, στις 1 Μαρτίου 2012 (ν.4052-ΦΕΚ 41) καταργεί την μέχρι τώρα αυτοτέλεια και τους ξεχωριστούς οργανισμούς των 131 νοσοκομείων και αποφασίζει ότι μέχρι τέλους του 2012 τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία θα αποτελούν πλέον ενιαία ΝΠΔΔ με ενιαίους οργανισμούς. Έτσι δημιουργεί 80 νοσοκομεία στη θέση των υπαρχόντων 131, κάτι που σημαίνει κλείσιμο 50 νοσοκομείων και απολύσεις του προσωπικού τους.
Όσον αφορά την περιοχή μας από τον Φεβρουάριο του 2011 το 7ο ΙΚΑ έχει υπαχθεί διοικητικά στο ΓΝΝΙ «Κωνσταντοπούλειο» («Αγία Όλγα») και από τον Ιουλίο του 2011 έχει συμβεί το ίδιο με την Παμμακάριστο. Ομοίως το ΓΝ Πατησίων έχει υπαχθεί διοικητικά στο ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι» στην Κάτω Κηφισιά. Στους 6 μήνες που το ΓΝ Πατησίων υποτίθεται ότι διοικείται από το ΓΟΝΚ, και η Παμμακάριστος και το 7ο ΙΚΑ από το «Αγία Όλγα», μόνο δεινά έχουν δει οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων και οι περίπου 1 εκατομμύριο κάτοικοι που εξυπηρετούνται από αυτά τα νοσοκομεία.

Το 7ο ΙΚΑ πλιατσικολογείται με παράνομες αποφάσεις από το «Αγία Όλγα» και έχει κλείσει η Παθολογική κλινική του με αποτέλεσμα να αδυνατεί να εφημερεύσει πλήρως, ενώ το ΓΝ Πατησίων εφημερεύει με τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό και από τον Απρίλιο του 2011 είναι κλειστός ο τελευταίας τεχνολογίας αξονικός του! Αν λοιπόν τώρα υπάρχει αυτό το μπάχαλο, φανταστείτε τι θα γίνει όταν τα 3 αυτά νοσοκομεία χάσουν την όποια αυτοτέλεια και τους ξεχωριστούς οργανισμούς τους και ο κοινός Διοικητής μπορεί να καταργεί οργανικές θέσεις και να μετακινεί τους εργαζόμενους όπως του καπνίσει.

Πρόσφατα σε συναντήσεις με τα Σωματεία των 3 νοσοκομείων, ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ Μουσιώνης, είπε ότι θα προτείνει στο Λοβέρδο την αποσύνδεση των 3 νοσοκομείων από την «Αγία Όλγα» και το ΓΟΝΚ και τη δημιουργία «Συγκροτήματος Πατησίων» από ΓΝ Πατησίων, Παμμακάριστο, 7ο ΙΚΑ. Είπε όμως κατηγορηματικά ότι από τα 3 νοσοκομεία του «Συγκροτήματος» που θα έχουν έναν ενιαίο οργανισμό, ένα μόνο θα εφημερεύει και ότι τα άλλα 2 θα έχουν υποστηρικτικές λειτουργίες και εξωτερικά ιατρεία. Δηλαδή σε κάθε περίπτωση θα έχουμε δραματική υποβάθμιση και τελικά κλείσιμο των νοσοκομείων μας, ώστε 1 εκατομμύριο κάτοικοι της Αθήνας και πολλών γειτονικών δήμων να στερηθούν 400 συνολικά λειτουργούντων κλινών και να πρέπει να αρκεστούν στις 270 του «Αγία Όλγα». 

Είναι λοιπόν σαφές οτι πρέπει να απαιτήσουμε την αυτόνομη και πλήρη λειτουργία και των 3 νοσοκομείων των Πατησίων, ώστε να υπάρχει κάθε μέρα εφημερεύων νοσοκομείο στην ευρύτερη περιοχή. Καλούμε τους εργαζόμενους και τους κατοίκους σε αγώνα διαρκείας για να σώσουμε τα 3 νοσοκομεία των Πατησίων.

Πραγματοποιούμε συγκέντρωση την Τρίτη 20 Μαρτίου στις 6.30 το απόγευμα στο 7ο ΙΚΑ (Καυταντζόγλου 11) για να οργανώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, όπου προσκαλούμε κατοίκους, Σωματεία, κινήσεις, συλλογικότητες, δημοτικά σχήματα, εκπροσώπους του τύπου. Επιβάλλεται να απαντήσουμε άμεσα στα σχέδια Παπαδήμου-Λοβέρδου-Τρόικας για κλείσιμο νοσοκομείων.

Σωματείο Εργαζομένων 7ου ΙΚΑ
Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Συνεργαζόμενοι ΓΝ Πατησίων
Πρωτοβουλία Γένοβα-Νυστέρι και Συνεργαζόμενοι Αγία Όλγα

Δεν υπάρχουν σχόλια :