Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΚΑΜΙΝΗΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


ΟΛΟΙ, ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΗ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 2ΜΜ, ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ  4ΜΜ
Οι  άθλιες μεθοδεύσεις του Δημάρχου Αθήνας Γ. Καμίνη να συνεργαστεί με την Αστυνομία του Χρυσοχοίδη  για την απαγόρευση του συλλαλητηρίου στις 17 Μάρτη κατά των νεοναζιστικών πογκρόμ στον Άγιο Παντελεήμονα είναι μια πρόκληση στα δημοκρατικά αισθήματα όλων μας. Ηδη η ΓΣΕΕ, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, κινήσεις δημοκρατικών δικαιωμάτων καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις απαγόρευσης που κλιμακώθηκαν με την επερώτηση-φασιστική πρόκληση  Πλεύρη στη Βουλή.
Αυτό το συλλαλητήριο είναι συνέχεια των αγώνων που δίνει η εργατική τάξη και η νεολαία για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας απέναντι στη λαιμητόμο των Μνημονίων της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε βάρος των μισθών, των συντάξεων, των συλλογικών συβάσεων, της παιδείας και της Υγείας.
Η εργατική τάξη στην Ελλάδα έχει μνήμη του ρόλου των γερμανοτσολιάδων συνεργατών των ναζί στη κατοχή, της χούντας αλλά και τα εγκλήματα των ναζί με τα Νταχάου και το Β Παγκόσμιο Πόλεμο που κόστισαν τη ζωή σε εκατομμύρια. Σήμερα, που επιχειρούν να παίξουν το ρόλο του τραμπούκου και του απεργοσπάστη, του διώκτη αριστερών και μεταναστών είναι καιρός να τους σταματήσουμε, να εμποδίσουμε τα εγκλήματα τους στις γειτονιές. Στα μαχαιρώματα μεταναστών οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής πρόσθεσαν ξανά και τις επιθέσεις κατά αριστερών, όπως πρόσφατα στο Πειραιά παίρνοντας μαζική ενωτική απάντηση. Και έτσι θα συνεχίσουμε.
Δεν θα αφήσουμε τη κυβέρνηση να παίζει το χαρτί του ρατσισμού κατά των μεταναστών, να βάζει τη Αστυνομία να συνεργάζεται σε καθημερινές ρατσιστικές επιθέσεις.
Καλούμε τα συνδικάτα, τις δημοτικές κινήσεις, τους φοιτητικούς  συλλόγους, τις λαϊκές συνελεύσεις να καταδικάσουν τις απαγορεύσεις Καμίνη-Χρυσοχοίδη και να δώσουν δυναμικό παρών στο αντιναζιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μάρτη στα προπύλαια 2μμ και στην συναυλία στο Άγιο Παντελεήμονα στις 4μμ.
Ο Καμίνης με έγγραφο του ζήτησε τη γνώμη της ΓΑΔΑ για το αντιναζιστικό συλλαλητήριο! -Αντιναζιστικός ξεσηκωμός κατά Καμίνη-Χρυσοχοίδη για τις απαγορεύσεις της ντροπής -Όλοι στο αντιναζιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μάρτη, Προπύλαια 2μμ και συναυλία
Από πότε ο Δήμαρχος Αθήνας ζητάει τη γνώμη των στρατηγών της ΓΑΔΑ για να δώσει ρεύμα σε αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συναυλίες; Τα έγγραφα της ντροπής που δημοσιοποιούμε αποκαλύπτουν ότι ο Δήμαρχος της Αθήνας αντί να διευκολύνει τις κινητοποιήσεις κατά του ρατσισμού και των φασιστικών προκλήσεων απευθύνθηκε στη ΓΑΔΑ για να απαγορευτεί η κινητοποίηση.

 Πόσο απέχει από την γνώμη της ΓΣΕΕ η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Οι ειρηνικές εκδηλώσεις (συναυλίες και συλλαλητήρια) για τα κοινωνικά προβλήματα είναι όχι μόνο, αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση των συλλογικών και κοινωνικών φορέων. Ειδικότερα σήμερα, που ακραίες και αντιδημοκρατικές φωνές, επιχειρούν με τον Νόμο της Βίας να επιβάλλουν τις ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις τους τρομοκρατώντας και απειλώντας τους πάντες και τα πάντα. Καμιά απειλή και καμιά απαγόρευση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από το συνδικαλιστικό και κοινωνικό κίνημα της χώρας μας, το οποίο μαζικά, αγωνιστικά, και ειρηνικά θα διαδηλώσει και το Σάββατο17 και 24 Μάρτη ενάντια στον Ρατσισμό και την Ξενοφοβία.»

Ο Χρυσοχοίδης δια της ΓΑΔΑ λέει ψέματα. Η προηγούμενη συναυλία ήταν μαζική και ειρηνική. Με τέτοιες απαγορεύσεις δεν προστατεύονται οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα αλλά δίνεται κάλυψη στους φασίστες των οποίων μάλιστα την αντίδραση προδιάγραφε από τις 13/3 ο υποστράτηγος Ι.Λιούκας. Μάλιστα, οριοθετώντας απαγορευμένη ζώνη τεσσάρων Πλατειών(Αγ. Παντελεήμονας, Αττικής, Βικτόρια, Ανμεικής) κατέδειξε τα σχέδια αστυνόμευσης της περιοχής σε βάρος των κινημάτων. Όσον αφορά την αντιπροσφορά Γ.Καμίνη να γίνει αλλού η συναυλία( στη Πλατεία «Κοτζιά», ούτε καν Εθνικής Αντίστασης δεν την αναφέρει στα επίσημα έγγραφα του…) ευχαριστούμε πολύ, δεν έχουμε ανάγκη το ρεύμα σας. Θα πραγματοποιήσουμε την συναυλία με δικές μας δυνάμεις.

Ο Δήμαρχος Γ.Καμίνης μπαίνει στην υπηρεσία του Χρυσοχοίδη και της ΕΛΑΣ για να καταργήσουν το δικαίωμα στις διαδηλώσεις για χάρη της επιβολής των Μνημονίων ενώ την ίδια ώρα στοχοποιούνται οι μετανάστες και η αριστερά και η ΕΛΑΣ συνεργάζεται ανοιχτά με τους νεοναζί. . Είναι η ώρα για τις δημοκρατικές δυνάμεις, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα κόμματα της αριστεράς να καταγγείλουν με το πιο αποφασιστικό τρόπο αυτούς που κάνουν πλάτες στους φασίστες. Την απόφαση του Συνηγόρου του Παπαδήμου και της Τρόικα κ Καμίνη και τη γνώμη του υποστράτηγου του Χρυσοχοίδη την αφήνουμε στη δικιά σας κρίση δημοσιεύοντας τα έγραφα της αλληλογραφίας(αυτής που μας επιδόθηκε).

Το αντιναζιστικό συλλαλητήριο θα γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί με συγκέντρωση το Σάββατο 17 Μάρτη στα Προπύλαια 2μμ και συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα στις 4μμ.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη φασιστική Απειλή, 6932828964     

Πηγή: Κίνηση "Ενωμένοι Ενάντια στον ρατσισμό και την φασιστική απειλή"

Δεν υπάρχουν σχόλια :