Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Καληνύχτα δημοκρατία.

Καληνύχτα δημοκρατία. 
Είναι οι νυχτερινές ειδήσεις από την γερμανική αποικία:
Από τις 1.000+ προσαγωγές φτωχών μεταναστών, μόνο 26 είναι με παραπτώματα, που να δικαιολογούν σύλληψη. Και αν σκεφτείς ψηφοφόρε, ότι οι περισσότερες εξ αυτών είναι για λαθραία, ή για προσωπική χρήση ναρκωτικών, καταλαβαίνεις ότι τα κακουργήματα τα κάνουν άλλοι. Το σχέδιο «σκουπίζω φτωχούς αλλοδαπούς, πληρώνομαι σε ψήφους», γυρίζει εναντίον τους. Περισσότεροι είναι οι απατεώνες στην πολεοδομία (65) παρά στο κέντρο.
Κατάλαβες τώρα, ζωντανό της πράσινης και γαλάζιας φάρμας, γιατί νευρίασαν τα κανάλια; Τους «ξίνισε η σούπα» και τα ρίχνουν στους μπάτσους. Οι ανίκανοι οι μπάτσοι, που δεν τους συλλάβανε όλους, για να έχουν ρεπορτάζ. Πως θα λιβανίσουν τώρα τον αδιάβαστο και το μπατσοκ ε; Πως θα βγει ο Άντονι να πει πως «ανακατέλαβαν» τις πόλεις;

 Κοίτα το μετανάστη, που ψάχνει στα σκουπίδια, για να μη δεις γαλαζοπράσινο μηρυκαστικό, ότι με το μισθό που παίρνεις θα ψάχνεις εσύ τα σκουπίδια, για φαί. Μάντεψε: έρχονται μειώσεις. Τι νόμιζες ρε, τζάμπα σε έσωσαν; Νέο κόψιμο μισθών, κατάργηση δώρων, απολύσεις, περικοπές, ξεπούλημα, δουλειά ρουτίνας δηλαδή για μια σωστά οργανωμένη κόλαση.

 Όχι ρε Αντώνη. Θα ουρήσω από τη συγκίνηση. Υπόσχεσαι να μην κόψεις μισθούς και συντάξεις; Τι λες; Φίλησες και σταυρό; Μα τότε αλλάζει. Πόσο καλός είσαι Αντωνάκη, όταν πλησιάζουν εκλογές. Κάτσε τώρα πάνω στην κάλπη, για να μάθεις να ψηφίζεις μνημόνια. Τι νόμιζες; Μια ζωή κουτόχορτο, το βαρέθηκαν οι Έλληνες.

 Ο Βενιζέλος μας έσωσε. Έτσι λέει. Και ζητάει την ψήφο μας. Έτσι νομίζει. Βοήθησε, είπε, να ελαφρυνθούν τα νοικοκυριά από τα χρέη! Το είπε χωρίς να κοκκινίσει. Άντε! Το μόνο που έκανες Μπενύτο, ήταν να «ελαφρώσεις» το πορτοφόλι του εργαζόμενου και να τον «απαλλάξεις» από το σπίτι του. Ο Λοβέρδος ήδη κάνει πρόβες τι θα πει το βράδυ των εκλογών. Μην την πατήσει σαν και σένα, όπως τότε με το Γιωργάκη, ξέρεις…

 ▪ Δίνουν και παίρνουν οι δημοσκορπήσεις. Τέτοια ψέματα ούτε ο Πινόκιο. Βάζουν πχ μερικές πράσινες το μπατσοκ και την πόλα κοντά, για να μιλήσουν για «ντέρμπυ». Ποιό ντέρμπυ; Σικέ γκάλοπ και όσοι ποντάρουν σε μνημόνια, καταλήγουν με τον «κουβά» στο χέρι. Η Αριστερά θα σαρώσει. Θα το δείτε στις μεγάλες συγκεντρώσεις του λαού. Εκεί θα φανεί ποιος είναι πρώτος και ποιος τελευταίος και καταϊδρωμένος. Αλήθεια, γίδια του μπατσοκ ή της νδ, καμιά συγκέντρωση να δείξετε τους ακαταλληλότερους, θα κάνετε; Που; Στο σαλόνι του Σαμαρά και στη κουζίνα του Βαγγέλη; Χα, χα.

  Άγιε, προσκυνώ την χάρη σας. Επιτέλους φώτισε τους δικαστές, ο Πανάγαθος, και βγήκατε. Σιγά μην έμενε μέσα ο Εφραίμ. Σας το είπαμε. Αν μπει μέσα ο παπάς, θα είναι για λίγο. Τώρα που βλέπουν αλλού, την έκανε με ελαφρά… Ελλαδάρα μου, δεν πειράζει, θα μπούνε άλλοι, με τη βοήθεια του Λαού.

 Τα φασιστάκια κάνουν υπερωρίες. Τι να προλάβουν να κάνουν πρώτα; Μετανάστες να μαχαιρώσουν, φοιτητές να χτυπήσουν, στις κάμερες για στημένες συνεντεύξεις να πάνε, συμβόλαια θανάτου να εκτελέσουν, ή βάρδια στα κυκλώματα μαστροπείας και τοκογλυφίας; Καθάρματα, ότι και να κάνετε, ο κόσμος έστριψε Αριστερά. Όσο για σας, ψάξτε κανένα κελί με θέα. Μη νομίζετε ότι ο λαός θα αφήσει ατιμώρητες τις δολοφονίες, τη βία και τα εγκλήματα.

  Βγάλανε και άλλο πόρισμα, στη βουλίτσα. Λάδι βγάζουν για την παραποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ και το έλλειμμα τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου οι μπαστόκοι. Για όλα φταίει ο προηγούμενος. Κόρακας, δεν βγάζει μάτι κόρακα.

  Μη Δήμα. Μείνε. Μετά την αυλαία του Πάγκαλου, ξέρεις πόσο φτώχυνε η σάτιρα; Φεύγει, αλλά αφήνει το μικρό, το γιό του, στην θέση του. Κληρονομική «δημοκρατία».

  Τους ρώτησα: Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ, γιατί δεν ρίχνεις τις ακτίνες σου πια στη χώρα; Γιατί αφήνεις να παίρνονται άδικες αποφάσεις εναντίον απλών ανθρώπων; Και εσύ μυρσίνη δοξαστική, γιατί δε μοσχοβολάς πια; Γιατί την ευωδιά σου κάλυψε η μυρωδιά του σάπιου;

Η απάντηση που μου δώσανε είναι: – Εσύ επαναστάτησες, αντιστάθηκες ενάντια στην τυραννία; Ή περιμένεις σαν την σταχτοπούτα, τον πρίγκιπα να σε βγάλει από τη στάχτες; Μην απορείς για τη διαφθορά, πολέμησέ τη. Θεώρησε παράσημο τιμής, την τιμωρία που σου επιβάλλουν δικτάτορες και πάλεψε με περισσότερη ορμή για τ’ όνειρο να το κάνεις πράξη. Θα νικήσεις, μόνο αν πας στον αγώνα.
Πηγή:Βαθύ Κόκκινο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :