Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις απαράδεκτες δηλώσεις Δασκαλόπουλου

   Οργή προκάλεσε σε όλο τον εργαζόμενο κόσμο η ωμή πολιτική παρέμβαση του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου. Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε για να παρουσιάσει τις απόψεις του μεγάλου κεφαλαίου της χώρας, κατέστησε σαφές ότι θα πρωταγωνιστήσει στην εκστρατεία τρομοκράτησης του λαού, παραχάραξης της αλήθειας και λασπολογίας ενάντια στην Αριστερά, που θα διεξάγει το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο μέχρι τις εκλογές.
   Ακόμα χειρότερος και από τους πιο θλιβερούς υπερασπιστές του μνημονιακού πολιτικού προσωπικού, υποστήριξε ότι στις εκλογές κρίνεται το ερώτημα «Ευρώπη ή Χάος», ενώ κατήγγειλε την Αριστερά σαν «μηδενιστική και σταλινική», χρεώνοντας της «εθνική ανευθυνότητα». Σε αυτή τη χώρα περισσεύει το θράσος φαίνεται.
  Τολμά να μιλά για εθνική ευθύνη ο κ. Δασκαλόπουλος που αφού ξεζούμισε τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και αλλού, μοσχοπούλησε τον επιχειρηματικό του όμιλο σε πολυεθνικό κολοσσό και τώρα απολαμβάνει ζωή χαρισάμενη με χρήματα στο εξωτερικό, σε τραπεζικά κεφάλαια, φορολογικούς παραδείσους και hedge funds. 
   Τρομοκρατούν τον κόσμο οι «χορτάτοι» βιομήχανοι για την «απόλυτη φτώχεια» που θα έρθει αν αντισταθεί στα μέτρα κοινωνικής καταστροφής, ενώ η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού ήδη ζει μέσα στην άβυσσο της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

   Μιλούν αυτοί για το καθημερινό μετερίζι της κοινωνίας, μέσα στις επαύλεις και τα κότερα τους. Κατηγορούν την αριστερά αυτοί που ευθύνονται και την καταστροφή που βιώνουμε. Τολμούν να χρεώνουν ευθύνες σε μια χώρα που το αίμα και οι ιδρώτες του λαού, οι θυσίες του αγωνιζόμενου κόσμου και της αριστεράς, κατόρθωναν τα βήματα κοινωνικής προόδου ενώ τα ρετάλια του επιχειρηματικού κόσμου μόνο για τα κέρδη τους νοιάζονταν και για τις σχέσεις τους με τα διεθνή κέντρα. Μας ζητούσαν θυσίες για την ισχυρή Ελλάδα του ευρώ, μας ζητούν ακόμα περισσότερες για την νέα «εθνική προσπάθεια» σωτηρίας.

   Ο σπαρασσόμενος λαός δεν μπορεί να παίρνει στα σοβαρά τις δηλώσεις τους. Μιλούν για το συμφέρον της χώρας και μόνο τα οφέλη της τάξης τους σκέφτονται. Όμως εμείς για τα συμφέροντα των εργαζομένων, των άνεργων, των συνταξιούχων και των νέων νοιαζόμαστε. Και για αυτούς είναι ανάγκη και ελπίδα η αναζήτηση ενός διαφορετικού δρόμου, ενώ για τους βιομηχάνους και τους καπιταλιστές κάτι τέτοιο θα είναι πράγματι κόλαση. Γιατί τότε θα καταλάβουμε ότι δεν τους χρειαζόμαστε ότι είναι άχρηστοι και περιττοί μαζί με το ευρώ τους και τα μνημόνια τους. 

   Είναι καιρός η Αριστερά να σηκώσει το γάντι. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα διλήμματά τους απαντάει σαφώς. Δεν θέλουμε το ευρώ, δεν θέλουμε την Ε.Ε., δεν θέλουμε τους βιομηχάνους και το σάπιο πολιτικό σύστημα. Η υπόλοιπη αριστερά οφείλει να κόψει τους δισταγμούς και τα μισόλογα. 

Το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Πηγή: ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :