Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

SOS από ΓΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ και 7ο ΙΚΑ

Κάλεσμα αγώνα για να  σωθούν τα νοσοκομεία στα Πατήσια
Συγκέντρωση  την Τετάρτη 28/3/2012 

στις 5.30 μ.μ. στο προαύλιο του ΓΝ Πατησίων
Ανακοίνωση και κάλεσμα  της Πρωτοβουλία εργαζομένων στο Γενικο Νοσοκομείο Πατησίων.

Sos απο ΓΝ Πατησίων και 7ο ΙΚΑ

''Δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιωθήκαμε. Την προηγούμενη εβδομάδα (19/3) σε προκύρηξή μας με τίτλο «SOS από το ΓΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ», επισημαίναμε τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και τις απαράδεκτες καθυστερήσεις εξόφλησης δεδουλευμένων που έχουν οδηγήσει το νοσοκομείο σε πραγματικά οριακό σημείο. 

Και λέγαμε ότι «Σε όλα αυτά η Διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει να πει τίποτα ουσιαστικό για τα δεδουλευμένα και προτείνει ως λύση για τα τραγικά προβλήματα ελλείψεων σε γιατρούς το να πάψει το ΓΝ Πατησίων να εφημερεύει από 8πμ-23μμ κάθε 4 ημέρες

   Έτσι δηλαδή η εφημεριακή κάλυψη μιας περιοχής 1 εκατομμυρίου κατοίκων της Αθήνας και πολλών γειτονικών δήμων, θα μειωθεί χρονικά από 75% που ήταν πριν 1 χρόνο και 50% που είναι σήμερα, στο 25% αφού θα εφημερεύει στην ευρύτερη περιοχή μόνο κάθε 4 ημέρες το ΓΝΝΙ Κωνσταντοπούλειο («Αγία Όλγα») μαζί με την Παμμακάριστο και ότι έχει απομείνει από το 7ο ΙΚΑ! Φαίνεται λοιπόν ότι η κυβέρνηση βρήκε τον τρόπο να υποβαθμίσει και τελικά να κλείσει το ΓΝ Πατησίων. Αν όλα αυτά συνδυαστούν με τον πρόσφατο νόμο Λοβέρδου -από τους εφαρμοστικούς του νέου Μνημονίου (ν.4052/1-3-2012)- που καταργεί την μέχρι τώρα αυτοτέλεια και τους ξεχωριστούς οργανισμούς των 131 νοσοκομείων και αποφασίζει ότι μέχρι τέλους του 2012 τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία θα αποτελέσουν 80 πλέον ενιαία ΝΠΔΔ με 80 ενιαίους οργανισμούς, μπορούμε να καταλάβουμε για ποιους χτυπά η καμπάνα.

   Ομοίως έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε και με τις εξαγγελίες Μουσιώνη για τη δημιουργία «Συγκροτήματος Πατησίων» από ΓΝ Πατησίων, Παμμακάριστο, 7ο ΙΚΑ όπου από τα 3 νοσοκομεία του «Συγκροτήματος» που θα έχουν έναν ενιαίο οργανισμό, ένα μόνο θα εφημερεύει και ότι τα άλλα 2 θα έχουν υποστηρικτικές λειτουργίες. Άλλωστε στους 6 μήνες που μετά τις αποφάσεις Λοβέρδου περί συγχωνεύσεων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, το ΓΝ Πατησίων υποτίθεται ότι διοικείται από το ΓΟΝΚ στην Κάτω Κηφισιά και η Παμμακάριστος και το 7ο ΙΚΑ από το «Αγία Όλγα» της Νέας Ιωνίας, μόνο δεινά έχουν δει οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων και οι κάτοικοι που εξυπηρετούνται από αυτά. Το 7ο ΙΚΑ πλιατσικολογείται με παράνομες αποφάσεις από το «Αγία Όλγα» και έχει κλείσει η Παθολογική κλινική του με αποτέλεσμα να αδυνατεί ουσιαστικά να εφημερεύσει. Το ΓΝ Πατησίων έχει τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό, η Αιμοδοσία λειτουργεί χάρη στην αυτοθυσία του μοναδικού της γιατρού, από τον Απρίλιο του 2011 είναι κλειστός ο τελευταίας τεχνολογίας αξονικός του και αντί για τις αναγκαίες προσλήψεις φαίνεται ότι επιφυλάσσουν για αυτό την τύχη του 7ου ΙΚΑ.»

   Και για άλλη μια φορά ο μακελάρης της υγείας Λοβέρδος και τα τσιράκια του μας «δικαίωσαν». Την ίδια μέρα με υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 823/Β/19-3-2012) την οποία μας κοινοποίησαν στις 23/3/2012 και η οποία θα ισχύσει από 1/4/2012, το ΓΝ Πατησίων και 7ο ΙΚΑ παύουν να εφημερεύουν. Αρχίζει δηλαδή ουσιαστικά η κατάργησή τους ως νοσοκομεία και προχωρά όπως λέμε εδώ και 1 χρόνο –όταν πρωτοξεκίνησαν οι συγχωνεύσεις με πρώτα θύματα τα νοσοκομεία του ΙΚΑ– το σχέδιο Λοβέρδου για κλείσιμο των μισών νοσοκομείων της χώρας. Έτσι τελικά, όπως έχουμε βαρεθεί να λέμε, 1 εκατομμύριο κάτοικοι που εξυπηρετούνται από τα 3 νοσοκομεία των Πατησίων θα στερηθούν 400 συνολικά κρεβάτια και θα πρέπει να αρκεστούν στα 270 κρεβάτια του «Αγία Όλγα».

   Είναι σαφές λοιπόν ότι όπως σε όλη τη χώρα πολίτες και εργαζόμενοι κινητοποιούνται μαζικά και δυναμικά ενάντια σε κλεισίματα νοσοκομείων, έτσι και στα Πατήσια εργαζόμενοι και κάτοικοι πρέπει να αγωνιστούμε για να σώσουμε τα νοσοκομεία μας. Καλούμε πρωτοβάθμια σωματεία από την υγεία αλλά και κάθε εργασιακό χώρο, λαïκές συνελεύσεις και κινήματα πολιτών, δημάρχους και δημοτικές παρατάξεις, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς που μάχονται ενάντια στο Μνημόνιο να πλαισιώσουν τον αγώνα μας. Ζητάμε τη στήριξη της ΟΕΝΓΕ της οποίας η ηγεσία κινείται σαφώς σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση και ελπίζουμε κάποτε να ξυπνήσει και η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ που μέχρι τώρα είναι νεροκουβαλητής των μνημονιακών κυβερνήσεων. 



   Απευθυνόμαστε σε δημοσιογράφους που πιστεύουν στην ανάγκη να σωθεί ότι απόμεινε από το ΕΣΥ, για να προβάλουν τις κινητοποιήσεις μας. Δηλώνουμε ξεκάθαρα όπως έχουμε ξαναπεί, ότι δεν περιμένουμε τίποτα από Υπουργούς, Υφυπουργούς, ΥΠΕάρχες, Διοικητές, Αναπληρωτές Διοικητές κλπ. Άλλωστε από τις μέχρι τώρα επαφές της Διοίκησης του Σωματείου μας με τέτοια υποκείμενα (Λοβέρδο, Μπόλαρη, Βαρτζόπουλο, Μουσιώνη, Συγγελάκη κλπ), μόνο κοροïδίες τελικά εισπράξαμε. Ελπίζω να τελείωσαν οι αυταπάτες, να χορτάσαμε με τα «μούσια» του Μουσιώνη. Με το Λοβέρδο και τη συμμορία του, που δίνει ακόμα μια φορά ένα ρεσιτάλ εμπαιγμού, προχειρότητας, ανευθυνότητας, αναλγησίας ο μόνος «διάλογος» που μπορεί να γίνει είναι στους δρόμους.



   Καλούμε κατοίκους και εργαζόμενους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το Σωματείο μας την Τετάρτη 28/3/2012 στις 5.30 το απόγευμα στο προαύλιο του ΓΝ Πατησίων. Για εμάς είναι σαφές οτι πρέπει να απαιτήσουμε την αυτόνομη και πλήρη λειτουργία και των 3 νοσοκομείων των Πατησίων, ώστε να υπάρχει κάθε μέρα εφημερεύων νοσοκομείο στην ευρύτερη περιοχή. Θεωρούμε απαραίτητη την παρουσία των Σωματείων του 7ου ΙΚΑ και της Παμμακαρίστου –της οποίας το Σωματείο μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί σε καμμία από τις κινητοποιήσεις που εδώ και 1 χρόνο γίνονται στην περιοχή– για τη δημιουργία Διασωματειακού Συντονιστικού Αγώνα.

Δεν επιθυμούμε την παρουσία στελεχών από τα κόμματα των Μνημονιακών κυβερνήσεων, που όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα πικρή πείρα μας θα μας αραδιάσουν ψεύτικες υποσχέσεις προκειμένου να τσιμπίσουν καμμιά ψήφο στις εκλογές που έρχονται. Απέναντι στις κυβερνήσεις και τα κόμματα του Μνημονίου που θέλουν να διαλύσουν ότι απόμεινε από το ΕΣΥ και να οδηγήσουν πολλούς από εμάς στο θάνατο, που έχουν λεφτά για τους τραπεζίτες αλλά όχι για τα νοσοκομεία μας, μόνη απάντηση είναι ο μαζικός αγώνας με κάθε μέσο σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς.



Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΓΝ Πατησίων

Δεν υπάρχουν σχόλια :