Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ:Συνέλευση σωματείων και συνδικαλιστών - Δυναμικά για νέα απεργία!

ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ συγκεντρώθηκαν στην ΕΡΤ το Σάββατο, 5η μέρα του αγώνα ενάντια στο κλείσιμο της. Η ΕΡΤ αναμφισβήτητα μετατράπηκε σε κέντρο αντίστασης στην κοινοβουλευτική χούντας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και πρέπει να εξελιχτεί σε ένα «νικηφόρο Πολυτεχνείο» όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ (εργαζόμενοι ΜΕΤΡΟ) Αντώνης Σταματόπουλος στη σημερινή συνέντευξή του στο απεργιακό πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα ο κοινοβουλευτικός δικτάτορας της Τουρκίας Ερντογάν εξαπόλυσε στην Κωνσταντινούπολη δολοφονική επίθεση στους διαδηλωτές της πλατείας Τακσίμ.

Το βραδινό πρόγραμμα έξω από το Μέγαρο της ΕΡΤ περιλάμβανε στρογγυλό τραπέζι συζήτησης με καλεσμένους διανοούμενους και συγκλονιστική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ με τον Βασίλη Λέκκα ο οποίος ερμήνευσε μεγάλα τραγούδια Ελλήνων συνθετών και το «Άξιον Εστί». Στη συνέχεια εμφανίστηκαν πολλοί καλλιτέχνες για ώρες μετά τα μεσάνυχτα.
Κατά τις 11 μμ έφτασαν και τα πρώτα φύλλα της εφημερίδας που κυκλοφόρησε η ΕΣΗΕΑ με τίτλο «Αδέσμευτη Γνώμη» (πρωτοεμφανίστηκε στη μεγάλη απεργία των δημοσιογράφων το 1975).
Επίσης πραγματοποιήθηκε πλατιά συνέλευση συνδικαλιστών και αντιπροσώπων σωματείων, με συμμετοχή περίπου 250 ατόμων με διάρκεια πάνω από 2 ώρες, την οποία οργάνωσε η ΠΡΟΣΠΕΡΤ, το Διασωματειακό Μικτό Τύπου και ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων στο Αίθριο του Μεγάρου με 47 ομιλητές. 


(Διαβάστε στη συνέχεια τις παρεμβάσεις των συνδικαλιστών και το ψήφισμα της συνέλευσης) 


Στη συνέλευση κυριάρχησε το αίτημα για γενική απεργία από Δευτέρα και αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης των Μνημονίων καθώς το κλείσιμο της ΕΡΤ με «πράξη νομοθετικού περιεχομένου» είναι μόνο η αρχή – θα ακολουθήσουν κι άλλοι δημόσιοι οργανισμοί, σχολεία, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.α.

Η συνέλευση ζήτησε από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ένα πρόγραμμα πιο ανοιχτό στα προβλήματα της κοινωνίας και συμφώνησε σε δυο ψηφίσματα, ένα που εκφράζει αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας και το δεύτερο για την ανάπτυξη του αγώνα στην ΕΡΤ ενάντια στα κυβερνητικά δικτατορικά μέτρα.

Τη συζήτηση στη συνέλευση άνοιξε ο πρόεδρος της ΠΡΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.
Δημήτρης Τρίμης πρόεδρος ΕΣΗΕΑ: Πρέπει να σχεδιάσουμε τον αγώνα από κοινού με τα μεγάλα συνδικάτα. Την περασμένη Πέμπτη είχαμε γενική απεργία και 70-100 χιλιάδες στην ΕΡΤ. Το πρόβλημα το έχει η κυβέρνηση των συνεταίρων. Η δική μας πίεση πρέπει να γίνει πιο έντονη. Παρά τη λυσσασμένη επίθεση πρέπει να μπουν στον αγώνα κι άλλα σωματεία. Ο αγώνας συνεχίζεται. Υπάρχει πολιτικό πρόβλημα στο μπλοκ της εξουσίας, στην τρόϊκα και στην ΕΕ. Δεν πρέπει να γίνουμε οι ανθρακωρύχοι του Σαμαρά.

Βαγγέλης Μουτάφης, ΓΣΕΕ: Η ΓΣΕΕ έχει τη Δευτέρα έκτακτη σύγκλιση της Εκτελεστικής Επιτροπής για να πάρουμε αποφάσεις. [φωνές: να συνεδριάσει αύριο για απεργία τη Δευτέρα!]

Αντιπρόεδρος ΑΔΕΔΥ: Θα πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις [φωνές: γενική απεργία τη Δευτέρα!]

Παναγιώτης Καλφαγιάννης ΠΡΟΣΠΕΡΤ: Έχουμε προτάσεις για απεργία.

Ντίνα Ρεπα, εκπαιδευτικός συλλόγου Αριστοτέλης: Η ΓΣΕΕ να κηρύξει αγώνα για ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης με συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Να ανοίξει το απεργιακό μέτωπο.

Νίκος Γουρλάς, πρόεδρος συνδικάτων αεροδρομίου: Να ανατραπεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Για γενική πολιτική απεργία για να ανατραπεί η κυβέρνηση και τα Μνημόνια.

Αγγελική Φατούρου, ΔΣ ΟΛΜΕ: Το πρόγραμμα της ΕΡΤ να ανοίξει στα προβλήματα των εργαζομένων όχι μόνο της ΕΡΤ. Για γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την ερχόμενη βδομάδα.

Μιχάλης Ρίζος, γιατρός: Να βγει αγωνιστικό τελεσίγραφο στον Σαμαρά αν δεν πάρει πίσω την πράξη νομοθετικού περιεχομένου από την Τρίτη 24ωρες επαναλαμβανόμενες γενικές απεργίες. Να δημιουργηθεί ανοιχτή συντονιστική επιτροπή, να αντισταθούμε στην απεργοσπαστία στον Τύπο.

Κοντομάρης Σπύρος, φυσικό αέριο Αττικής: Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει. Να γίνει την ερχόμενη βδομάδα γενική απεργία. Για μαζική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας.

Ειρήνη Δαφέρμου, διοικητικοί ΑΕΙ-ΤΕΙ: Η απεργία είναι για όλους.

Γιάννης, ΟΜΕ-ΟΤΕ: Τα κυκλώματα (τηλεόρασης κλπ) κόβονται με εντολή της κυβέρνησης. Ο ΟΤΕ αρνήθηκε να δώσει συνδέσεις στην ΠΡΟΣΠΕΡΤ Η ΓΣΕΕ να κηρύξει απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη βδομάδα.

Συνταξιούχος ομοσπονδίας ΙΚΑ , ΠΑΜΕ: Να δυναμώσει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα για βαθύτερες ανατροπές. Είμαστε υπέρ απεργίας, να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις σε ΜΜΕ. Το βράδυ της Δευτέρας να πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία για να δώσουμε αγωνιστική απάντηση.

Ζώης Πεππές, ΓΣΕΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση: Να μην περάσει η πολιτική της κυβέρνησης.

Γιάννα Σακελαρίου, ΠΟΕΣΥ, απολυμένη ΔΟΛ: Να μην κυκλοφορούν εφημερίδες και να μεταδίδουν τα ιδιωτικά κανάλια.

Νίκος Τσιμπίδας, ραδιοφ. ΕΡΤ: Να γίνει γενική απεργία τη Δευτέρα.

Νάσος Μπράτσος, ΠΟΕΣΥ: Η κυβέρνηση ετοιμάζει γενική επίθεση στα δικαιώματα όλων. Για γενική απεργία τη Δευτέρα.

Γιώργος Μπουγάτσος, γιατρός Ιπποκράτειο: Είναι ιστορικές στιγμές. Ο Σαμαράς κλονίζεται. Η απεργία της ΕΡΤ έχει φέρει στην επιφάνεια όλα τα ζητήματα των εργαζομένων και την οργή τους. Η απεργία είναι πολιτική. Με το κλείσιμο της ΕΡΤ κλείνει και η ΠΡΟΣΠΕΡΤ. Να οργανώσουμε την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά. Δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, μας έχουν ξεπουλήσει. Χρειάζεται γενική πολιτική απεργία διαρκείας και μαζική εξέγερση.

Πρόεδρος εικονοληπτών: Όσο ο κόσμος είναι εδώ εμείς αγωνιζόμαστε. Η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό.

Νίκος Πελακούδας, ΔΣ κέντρου αγωγής: Παλεύουμε όλοι στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ. Ο κόσμος θέλει να τους ανατρέψουμε. Από τη Δευτέρα γενική πολιτική απεργία διαρκείας. Να κλείσει η DIGEA.

Δημήτρης Καμαρινόπουλος, ΠΡΟΣΠΕΡΤ: Υπάρχει ΠΡΟΣΠΕΡΤ! Να μπουν τα σωματεία της ΕΡΤ στο αυλάκι της ανατροπής.

Βασίλης, ΔΣ σωματείου ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Ταξική Ενότητα ΕΚΑ: Η ΕΡΤ έχει γίνει σύμβολο όπως το Πολυτεχνείο. Να σαλπίσει η ανατροπή της κυβέρνησης, Οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν απεργία για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση. Το ΕΚΑ να δώσει το παρόν. Να συνεδριάσει τη Δευτέρα για απεργία την ερχόμενη Δευτέρα.

Διονύσης Κλάδης, τεχνικοί-επιστήμονες βιομηχανίας: Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζομένους της ΕΡΤ. Για γενική απεργία για ανατροπή της κυβέρνησης την ερχόμενη βδομάδα, Ένα νέο Πολυτεχνείο το 2013.


Χρ. Καρτσιώτης, ΠΑΜΕ: Η ΕΡΤ έπρεπε να είναι κοντά στο λαό - αυτό αφορά την ΕΡΤ όργανο του μεγάλου κεφαλαίου. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν αφορά μόνο της ΕΡΤ. Ο αγώνας πρέπει να συσχετιστεί με αυτόν όλης της εργατικής τάξης. Τα σωματεία να οργανώσουν την απεργία. Να βγάλουμε συμπεράσματα από την απεργία της περασμένης Πέμπτης. Για μαζικό συλλαλητήριο να δώσουμε μήνυμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας για απόφαση υπέρ των εργαζομένων.

Κώστας Κεχαγιόγλου, ομοσπονδία θεάματος-ακροάματος: Ο αγώνας στην ΕΡΤ είναι αγώνας όλων. Μέσα στη βδομάδα να γίνει απεργιακή κινητοποίηση, για Τετάρτη, όχι όμως μόνο μια 24ωρη απεργία.

Πρόεδρος συνταχτών περιοδικού Τύπου: Οι εργαζόμενοι ορθώνουν το ανάστημα τους. Πρέπει να αλλάξουμε την πολιτική της κυβέρνησης.

Νίκος Πιτσιμέας, ΕΤΕΡ: Για γενική απεργία διαρκείας. Η συχνότητα της ΕΡΤ είναι δημόσιο αγαθό. Για συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Μάριος Λώλος, πρόεδρος φωτορεπόρτερ: Το δικαστήριο έβγαλε παράνομη την απεργία μας. Προτείνουμε για Δευτέρα πανεργατική ή Τρίτη-Τετάρτη 48ωρη γενική απεργία.

Γιώτα, αντιπρόεδρος Α ΕΛΜΕ Αθήνας: Οι επιστρατευμένοι καθηγητές αγωνίζονται μαζί σας. Δεν μπορεί να είναι η ζωή μας «μαύρες» οθόνες. Η ελεύθερη αγορά μας θέλει σκλάβους. Θέλουν να καταστρέψουν κι αυτή την ελλιπή δημοκρατία. Οι ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να γίνουν πιο αποφασιστικές. Για επιτροπή όλων των σωματείων και διακήρυξη με αίτημα κάτω η κυβέρνηση.

Νίκος Αδαμόπουλος, ΠΟΕ-ΟΤΑ: Δεν μπορούμε να περιμένουμε τη Δευτέρα τις πολιτικές μανούβρες. Η κυβέρνηση έχει βγάλει πιστόλι με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εκτελέσει χιλιάδες εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η επιλογή είναι μια: μς κέντρο τον αγώνα της ΕΡΤ να μπούμε σε πορεία ανατροπής της πολιτικής της κυβέρνησης. Να βγει στάση εργασίας από το ΕΚΑ, να κηρύξουν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ απεργιακό ανένδοτο. Η ΕΡΤ είναι το κάστρο που δεν πρέπει να πέσει. Μπορούμε να τους νικήσουμε.

Γιάννης Τόλης, ομοσπονδία τύπου-χάρτου, ΠΑΜΕ: Βρισκόμαστε σε απεργία και συνεχίζουμε. Ακούω για γενική απεργία. Αλλά η προηγούμενη γενική απεργία τι έδειξε; Η γραμμή που θα φέρει νίκη είναι η σύγκρουση με τα μονοπώλια, όχι ανατροπή, τα ξέρουμε αυτά. Η ΠΡΟΣΠΕΡΤ να πάει στα εργοστάσια. Αυτή είναι η γραμμή της σύγκρουσης.

Ειρήνη, ΔΣ ΠΣΥΕΠΕΡΤ: Πετύχαμε μια πρώτη νίκη με την ΕΡΤ κάτω από εργατικό έλεγχο. Η άλλη νίκη ήταν η πανεργατική που έγινε προχτές. Να προσδιορίσουμε τη μέρα της γενικής απεργίας.

Κώστας Πίτας, βιομηχανική ενέργεια: Η μπόμπα έσκασε στα χέρια του Σαμαρά. Το κίνημα έχει εξαπλωθεί σ’ όλη την Ελλάδα. Απαιτούμε γενική απεργία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αποφάσεις για καταλήψεις για να ρίξουμε την κυβέρνηση.

Αντώνης Σταματόπουλος, πρόεδρος ΣΕΛΜΑ: Πρέπει να γίνει απεργία διαρκείας. Ή αυτοί ή εμείς. Είναι μονόδρομος να πέσει η κυβέρνηση.

Ηλίας Αθανασίου, πρόεδρος συλλόγου ΟΕΚ: Δεν υπάρχει στεγαστική πολιτική. Να έχει συνεχώς κόσμο στην ΕΡΤ.

Κώστας Τουλγαρίδης, εκπαιδευτικός: Έχουμε την ΕΡΤ ως κέντρο αγώνα και απεργία διαρκείας στα ΜΜΕ. Τι θα γίνει αν οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν πάρουν απόφαση για απεργία; Εμείς τότε πρέπει να προχωρήσουμε, να βγάλουμε διακήρυξη. Σήμερα έχουμε χούντα. Να φύγει από τη χώρα να ανατραπούν τα Μνημόνια. Υπάρχει απεργία στις ΔΕΚΟ αυτή την Τετάρτη. Να μετατραπεί σε γενική πολιτική απεργία. Να οργανώσουμε ρους ανέργους, να λειτουργήσουν Λαϊκές Συνελεύσεις.

Γιώργος Τσιρώνης, νοσοκομειακός: Υπάρχει ο κίνδυνος να μιλάμε και κάποιοι άλλοι να κάνουν άλλα. Να πάρουμε απόφαση για 24ωρη την Τετάρτη. Το διασωματειακο-μικτό να πάει στα τυπογραφεία στο Κορωπί.

Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος Ελλήνων αρχαιολόγων: Πρέπει να αντισταθούνε γιατί το επόμενο βήμα θα είναι να μας διατάσουνε. Να γίνει ο αγώνας μας πολιτικά επικίνδυνος και να προβάλλει την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας. Να γίνει Λαϊκή Συνέλευση με τον κόσμο, που είναι ασπίδα του αγώνα της ΕΡΤ. Να γίνει απεργία τη Δευτέρα, αν όχι τότε τα σωματεία να βγάλουν για Τετάρτη επ’ αόριστον για να πέσει η κυβέρνηση.

Ζέτα Μαλαδιανάκη, ΓΣ ΑΔΕΔΥ, Παρεμβάσεις: Ο κόσμος ήρθε στην ΕΡΤ γιατί τούχουν κάνει μαύρη τη ζωή. Υπάρχει δυνατότητα για κλιμάκωση. Για να φύγει η τρικομματική χούντα.

Χρήστος Βαγενάς, ασφαλιστικά ταμεία: Ο αγώνας στην ΕΡΤ αφορά όλους/ες. Είμαστε σε κρίσιμο σημείο, να βγει 24ωρη ή 48ωρη απεργία. Αν όχι, τότε την Τετάρτη τα σωματεία να κηρύξουν απεργία. Μπορούμε να νικήσουμε και να ανατρέψουμε την κυβέρνηση.

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μηχαν, Δημοσίου: Είναι μια πρωτοφανής επίδειξη πυγμής της κυβέρνησης. Αν δεν απαντήσουμε θα ξημερώσουμε σε μια πολύ άσχημη μέρα. Να ανοίξει η ΕΡΤ σ’ όλο το λαό. Για 24ωρη γενική απεργία και συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης. Να πέσουν τα Μνημόνια και οι κυβερνήσεις.

Παναγιώτης Χουντής, ΕΛΜΕ Πειραιά: Οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ βάζουν τον κόσμο να επενδύσει στην τρικομματική συνάντηση της Δευτέρας, Να μην γίνει παζάρεμα για την ΕΡΤ. Να μην στηριχτούμε σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Το αίτημα για ανατροπή της κυβέρνησης βάζει ζήτημα.

Συνάδελφος από Σύλλογο Δασκάλων Αιγάλεω: Να καταλήξουμε σε μια διακήρυξη για απεργία τη Δευτέρα κι αν δεν τη βγάλουν οι γραφειοκράτες, τότε το ΕΚΑ και τα σωματεία, για ανατροπή της κυβέρνησης. Για μια βδομάδα ανατροπής.

Συνάδελφος από Σύλλογο Δασκάλων ο Θουκυδίδης: Η κυβέρνηση επιδιώκει μαζικό κλείσιμο σχολείων. Να οργανώσουμε την πάλη μας αν οι ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ δεν μπορούν. Εμείς είμαστε έτοιμοι.

Τάσος Σαραντής, συνέλευση ανέργων στα ΜΜΕ: ΟΙ συνδικαλιστικές ηγεσίες στο χώρο του Τύπου μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Μια ματιά στα περίπτερα δείχνει ότι η απεργοσπαστία έχει επικρατήσει γιατί δεν περιφρουρούν τα τυπογραφεία. Ένας δούρειος ίππος πλησιάζει την ΕΡΤ με δίμηνες συμβάσεις. Να ανοίξουν περισσότερο τα μικρόφωνα στην ΕΡΤ. Καλούμε σε πορεία τη Δευτέρα στην DIGEA.

Ιωάννα Καρδάρα, φοιτητικός σύλλογος μαζικής επικοινωνίας: Υποστηρίζουμε τον αγώνα της ΕΡΤ. Για ανατροπή της κυβέρνησης με γενική απεργία.

Γιάννης, σύλλογος υπουργείου ανάπτυξης: Μετράμε απανωτές ήττες στο κίνημα, Χαλυβουργία, ναυτεργάτες, Μετρό, εκπαιδευτικοί. Σε κάθε αγώνα μπαίνει το ζήτημα της πολιτικής εξουσίας. Αλλά τα κόμματα που αναφέρονται στην εργατική τάξη δεν μιλούν για εξουσία. Το αίτημα είναι για γενική πολιτική απεργία διαρκείας.

Γιώργος Κούτουλας, νοσοκομειακός, Ταξική Πορεία: Οι ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ δεν πρόκειται να ανταποκριθούν, είναι συμπαραστάτες της κυβέρνησης. Μην κρυβόμαστε πίσω απ’ αυτό, οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν σήμερα να πάρουν θέση γιατί έχουν πολιτική απόφαση να περιμένουν τη συνάντηση των τριών αρχηγών πρώτα. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρέπει να διατηρήσουν την ενότητα τους.

Χριστίνα Χριστίδου, εργαζόμενη ΕΣΠΑ: Οι 1200 εργαζόμενοι της ΕΣΠΑ απολύονται γιατί το μνημόνιο σκοτώνει το ΕΣΠΑ. Από το Πάσχα αγωνιζόμαστε με απεργίες. Θέλουν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες να τις ιδιωτικοποιήσουν. Να ανατρέψουμε το μνημονιακό τέρας.

Ιλεάνα, σωματείο Wind: Να επεκταθεί η απεργία στα σημεία απεργοσπαστικής δράσης. Αυτό ο αγώνας είναι αγώνας όλων μας.



ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
ΕΡΤ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ


Οι δεκάδες συνδικαλιστές, αντιπρόσωποι σωματείων και ομοσπονδιών που ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του διασωματειακού των ενώσεων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, για κοινό συντονισμό του αγώνα, ενάντια στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κλείνει την ΕΡΤ, δηλώνουμε:


Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων της ΕΡΤ και όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, στη μάχη που δίνουν. Καταγγέλλουμε την έκδοση απεργοσπαστικών φύλλων από εκδότες και καναλάρχες με τη στήριξη μερίδας «δημοσιογράφων» και είμαστε καθημερινά στο πλευρό τους, στην περιφρούρησή της ΕΡΤ, στα απλώματα της φωνής των εργαζόμενων της ΕΡΤ, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.

Να μετατραπεί η ΕΡΤ στη φωνή όλων των εργαζόμενων που συγκρούονται τρία χρόνια τώρα με την πολιτική της τρόικας, των μνημονίων, του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Να ανοίξει τις συχνότητές της σε όλο τον αγωνιζόμενο λαό.

Διεκδικούμε:

• Κάτω τα χέρια από τη δημόσια ραδιο-τηλεόραση. Να μην παραδοθεί η ενημέρωση και ο πολιτισμός στον έλεγχο, στην εκμετάλλευση και την κερδοφορία των ιδιωτικών συμφερόντων και των καναλαρχών.
• Καμία απόλυση εργαζόμενου στην ΕΡΤ. Δεν θα περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας και η θάλασσα ανεργίας που διαμορφώνουν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα..
• Να μην περάσει το σχέδιο κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ για τη διάλυση του δημοσίου και την ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιας παροχής και υπηρεσίας.
• Δεν θα αφήσουμε να περάσουν οι χουντικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης με τον αιφνίδιο θάνατο της ΕΡΤ και των οργανισμών που ακολουθούν, που συμπληρώνουν τις επιστρατεύσεις, τα ΜΑΤ και την καταστολή.

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς που ανταποκρίθηκαν την Πέμπτη 13 Ιουνίου στο απεργιακό κάλεσμα και τις διαδηλώσεις και απέδειξαν ότι ο αγώνας για τη σωτηρία της ΕΡΤ είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία σε λαϊκό ξεσηκωμό.
Δεν θα πέσουν από μόνοι τους αν δεν τους ανατρέψει ένα πλατύ μαχητικό εργατικό και λαϊκό κίνημα. Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης σύγκρουσης. Τώρα είναι η στιγμή της ανατροπής.

Προχωράμε σε αποφασιστική κλιμάκωση του απεργιακού μετώπου και την οργάνωση του αγώνα για:

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ. – ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ


• Προχωρούμε στην οργάνωση νέας 24ωρης πανεργατικής Γενικής Απεργίας την Τετάρτη 19 Ιουνίου, με αποφάσεις των σωματείων και Ομοσπονδιών. Απαιτούμε από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα να πάρουν απόφαση γι αυτό. Καλούμε κάθε εργασιακό χώρο να προχωρήσει σε απεργιακό πρόγραμμα και να διευρύνει το απεργιακό μέτωπο ΤΩΡΑ.

• Θέτουμε τα σωματεία μας στην υπηρεσία συντονισμού των χώρων για τη γενίκευση της σύγκρουσης.

• Οργανώνουμε τη Δευτέρα 17/6, κινητοποίηση στις 17:00 στο Συμβούλιο της Επικρατείας που συζητά την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ ενάντια στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

• Προτείνουμε την πραγματοποίηση κεντρικού παλλαϊκού συλλαλητηρίου σε συντονισμό με τη Διασωματειακή Επιτροπή των ΜΜΕ.

Για την υλοποίηση των παραπάνω δημιουργούμε δίκτυο ενημέρωσης και συντονισμού ανοιχτό σε κάθε σωματείο, με καθημερινή λειτουργία στο χώρο της ΕΡΤ και προτείνουμε στη διασωματειακή επιτροπή των ΜΜΕ τη δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα στην οποία είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε.