Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Να γίνει ο Αγώνας ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ Σπίθα για Λαϊκό Ξεσηκωμό

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!


Ο συντονισμός πρωτοβαθμίων σωματείων καταδικάζει την πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης για άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ. Η απόφαση αυτή αποτελεί την άμεση εφαρμογή του σχεδίου κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου για:
·Τις απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων του δημοσίου με πρώτους τους 2800 εργαζόμενους της ΕΡΤ
·Την διάλυση της δημόσιας ενημέρωσης και την παράδοση της ενημέρωσης στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τους καναλάρχες για άμεσο έλεγχο και κερδοφορία.



Αυτό το πραξικόπημα σε βάρος των εργαζόμενων και όλου του λαού είναι το πρώτο βήμα για να ακολουθήσει η κατάργηση και άλλων δημόσιων οργανισμών, όπως άλλωστε προβλέπει η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Μετά την υγεία, την παιδεία και το νερό, δέχεται βάρβαρη επίθεση η δημόσια ενημέρωση με έναν τρόπο που ούτε η χούντα των συνταγματαρχών τόλμησε να κάνει . Υλοποιείται συνολικά η διάλυση κάθε δημόσιας παροχής και υπηρεσίας υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων, οι μαζικές απολύσεις σε όλο το δημόσιο και η επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα παντού.

Αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να περιμένουμε τίποτα από αυτούς που οδηγούν τη ζωή μας στον όλεθρο και σπέρνουν τη φτώχεια την ανεργία και την εξαθλίωση.


ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ


Με βάση τα παραπάνω ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί όλα τα συνδικάτα να συμμετέχουν μαζικά στην κατάληψη του κτηρίου της ΕΡΤ, καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό να δώσουν το παρών.

·Το κτήριο της ΕΡΤ αποτελεί κέντρο αγώνα και θα συμβάλλουμε στην στήριξη των εργαζόμενων της ΕΡΤ, στην περιφρούρηση του χώρου και στην υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας.

· Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο , την Τετάρτη 12 Ιούνη στην ΕΡΤ στις 12 μμ και στις 6 μμ (προσυγκέντρωση στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής)

· Καλούμε σε στήριξη και συμμετοχή στις 24ωρες κυλιόμενες απεργίες που κήρυξε το συντονιστικό των σωματείων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ. Αλλά και σε μια τεράστια παλλαϊκή διαδήλωση στη γενική πολιτική απεργία της Πέμπτης που πρέπει η επιτυχία να προπαγανδιστεί σε όλους του χώρους και να αποτελέσει την αρχή για την άμεση συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μέχρι τη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :