Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Καταγγελία για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος μελών της ΑΡΑΝ

Καταγγελία για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος μελών της ΑΡΑΝ



Το βράδυ του Σάββατου 22/6, στον πανεπιστημιακό χώρο της Ιατρικής-Οδοντιατρικής Σχολής στο Γουδί, γνωστή ομάδα τραμπούκων των Εξαρχείων επιτέθηκε σε πάρτι οικονομικής ενίσχυσης που διοργάνωνε η Αριστερή Ανασύνθεση – συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΕΑΑΚ. Αφού πρώτα αποπειράθηκαν να κλέψουν τις εισπράξεις του ταμείου, επέστρεψαν ως ομάδα 30 ατόμων κουβαλώντας πέτρες, ξύλα και σπασμένα γυαλιά. Έκαναν επίθεση εναντίον όσων αποχωρούσαν από το πάρτυ, μετέτρεψαν το χώρο της σχολής σε πεδίο μάχης, ενώ δεν δίστασαν να ορμήσουν και να ξυλοκοπήσουν ακόμη και φοιτητές που βρίσκονταν στο χώρο του αναγνωστηρίου. Αποτέλεσμα της επιδρομής τους ήταν να τραυματιστούν και να καταλήξουν στο νοσοκομείο 7 αγωνιστές.

Δε θα σχολιάσουμε τη θρασυδειλία που φανερώνουν τέτοιες επιθέσεις. Δεν θα πούμε επίσης τίποτα για το τι δείχνει για μια ομάδα αλητών η επιλογή της να επιτίθεται με τέτοιο τρόπο σε πάρτυ μιας πολιτικής οργάνωσης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς). Η συγκεκριμένη επίθεση δεν είναι απλώς μια πράξη «τζάμπα μαγκιάς». Είναι μια ακραία αντιδραστική και φασιστική πρακτική, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον τρόπο με τον οποίο παρακρατικές ομάδες χτυπούν κομμάτια του κινήματος και αγωνιστές της αριστεράς.

Η εν λόγω ομάδα τραμπούκων δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά. Αυτοπροσδιοριζόμενη ως κομμάτι του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου, τα τελευταία χρόνια έχει επιτεθεί σε πλήθος συντρόφων όχι μόνο της Αριστερής Ανασύνθεσης αλλά και άλλων οργανώσεων της ριζοσπαστικής αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΝΑΡ, ΑΡΑΣ) όπως και σε άλλες πολιτικές νεολαίες της αριστεράς (Νεολαία Συνασπισμού). Σε μια περίοδο φοιτητικών καταλήψεων, όταν το κράτος προσπαθούσε να χτυπήσει το φοιτητικό κίνημα και το πανεπιστημιακό άσυλο, η ομάδα αυτή δεν δίστασε να συμμετάσχει σε επίθεση εναντίον της κατάληψης του φοιτητικού συλλόγου Μεταλλειολόγων και του σχήματος του ΑΧΜΜΕΤ με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο της ζωής συντρόφων. Η χθεσινή τους επίθεση είναι αντίγραφο ίδιας τραμπούκικης επίθεσης που συνέβη πριν δύο μήνες σε πάρτυ των σχημάτων ΣΑΦ-ΚΑΡΦΙ της Φιλοσοφικής.

Η αλήτικη αυτή ομάδα δεν διακατέχεται από καμία επαναστατική ιδεολογία, δεν συγγενεύει με κανέναν αγωνιζόμενο χώρο, δεν έχει τίποτα να προσφέρει στο λαό και το κίνημα, και συντονίζεται με τις πρακτικές της ακροδεξιάς ενάντια στην Αριστερά και το κίνημα. Πρακτικές βίας που στρέφονται εναντίων χώρων της Αριστεράς, τη στιγμή που το κράτος απειλεί με εισβολή στην κατειλημμένη ΕΡΤ είναι σαφές ότι έχουν αποκλειστικά αντιδραστικό χαρακτήρα και πρέπει να απομονωθούν.

Στην περίοδο που ζούμε, όπου η ανεργία αυξάνεται καθημερινά, οι μετανάστες δολοφονούνται εν ψυχρώ και το νεοχουντικό κράτος με την εργοδοσία εντείνουν με λύσσα τον κοινωνικό πόλεμο, τέτοια φαινόμενα είναι σαφές ποιον εξυπηρετούν. Καλούμε κάθε πολιτική συλλογικότητα της Αριστεράς να καταδικάσει τέτοιου τύπου επιθέσεις. Καλούμε κάθε σκεπτόμενη συλλογικότητα του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, του οποίου το όνομα σφετερίζονται συχνά οι τραμπούκικες αυτές ομάδες, να πάρει θέση και να καταδικάσει τα γεγονότα και τους φορείς αυτών των πρακτικών. Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να περιφρουρήσουμε τη δυνατότητα του κινήματος και της Αριστεράς να δρουν, να αγωνίζονται και να παρεμβαίνουν.

Εδώ και χρόνια βαδίζουμε σε ένα δύσβατο μονοπάτι σπαρμένο με τα αγκάθια της ανεργίας, της εκμετάλλευσης και της καταστολής. Αγωνιζόμαστε για να φτάσουμε στο τέρμα. Τέτοιες επιθέσεις δεν μας τρομοκρατούν.

ΑΡιστερή ΑΝασύνθεση
Τομέας Νεολαίας
23/6/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :