Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης είναι η σπίθα της ανατροπής


Αριστερή Συσπείρωση: 

-Οι εργαζόμενοι μπορούν και θα νικήσουν!

-Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις!


Η Αριστερή Συσπείρωση εκφράζει την ολόπλευρη υποστήριξη και αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ. Η ακροδεξιά λυκοσυμμαχία του Σαμαρά και τα δεκανίκια της εντείνουν την αυταρχική πολιτική τους μετά την επίθεση στους χαλυβουργούς, στους εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ, στους ναυτεργάτες, στους αγρότες και στους καθηγητές.
Η πραξικοπηματική απόφαση για την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης, την διακοπή όλων των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδει και την άμεση απόλυση χιλιάδων εργαζομένων δεν θα μείνει αναπάντητη.

Ο κόσμος της εργασίας, οι άνεργοι, η νεολαία δεν θολώνονται από τις στάχτες της κυβέρνησης για δήθεν ανανέωση και εκσυγχρονισμό της δημόσιας τηλεόρασης. Το έργο το έχουμε ξαναδεί! Το παιχνίδι είναι καλά στημένο για το κλείσιμο μιας σειράς δημόσιων φορέων, με την ίδια τακτική του προεδρικού διατάγματος, για την κάλυψη του ορίου των απολύσεων, που θέτει η Τρόικα εξωτερικού.

Δεν είναι τυχαίος ο τρόπος με τον οποίο φιμώνεται οποιαδήποτε φωνή αντίστασης, ο τρόπος με τον οποίο μπλοκάρονται οι αναμεταδώσεις της δημόσιας τηλεόρασης και του 902, κλείνουν ραδιοφωνικές συχνότητες και ιστοσελίδες. Οι προσπάθειες του Σαμαρά για την επιβολή μίας σύγχρονης χούντας όχι μόνο δεν τρομοκρατούν το λαό, αλλά τον ενώνουν στην κατεύθυνση ανατροπής αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Καλούμε όλο το Λαό στο κατειλημμένο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ την Τετάρτη 12/6 και στις πανεργατικές απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 13/6. Η κυβέρνηση κλυδωνίζεται από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων της ΕΡΤ και από την ολόπλευρη στήριξη της Αριστεράς στον αγώνα τους. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία μπορούμε να γκρεμίσουμε τώρα την Τρόικα εσωτερικού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, να καταργήσουμε όλους τους μνημονιακούς νόμους, της βάρβαρης πολιτικής του κεφαλαίου, να αποτινάξουμε τα δεσμά της ΕΕ, του €, του ΔΝΤ και του χρέους.

Ο αγώνας των απολυμένων της ΕΡΤ δεν είναι και δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται «συντεχνιακός». Είναι αγώνας ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό, την καταστολή, τον φασισμό. Είναι αγώνας για δημόσια τηλεόραση, για τα δημόσια αγαθά. Είναι αγώνας για το ψωμί και την αξιοπρέπεια, αγώνας ενάντια στα μνημόνια, τις επιλογές της κυρίαρχης τάξης του κεφαλαίου, του ΔΝΤ και της ΕΕ. Το σπάσιμο του κοινωνικού αυτοματισμού που φέρνει τον ένα εργαζόμενο απέναντι στον άλλο αποτελεί καθήκον για καθένα από μας.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια! Όταν η κοινωνία εξοντώνεται κανείς δεν μπορεί να είναι έξω από τον αγώνα, κανείς δεν μπορεί να μένει στους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις, στην αναζήτηση όρων και προϋποθέσεων.

-ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ !
-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ!
-ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!
-ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
-ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΕ – ΔΝΤ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :