Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ξανά στο εδώλιο οι 3 εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης!

Δεν άντεξε την αθώωση το κράτος
Το κράτος και η παρέα των Φούχτελ, Ράϊχενμπαχ και ΣΙΑ δεν άντεξαν την αθώωση των 3 εργαζόμενων της Θεσσαλονίκης! 
Έτσι, έπειτα από έφεση που άσκησε σε βάρος τους η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κατσή, θα κάτσουν και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι τρεις εργαζόμενοι για την κινητοποίηση στο χώρο της ΔΕΘ εναντίον του Γερμανού πρόξενου στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα, αναγγέλθηκε η έναρξη ΕΔΕ (ένορκης διοικητικής εξέτασης) εναντίων του δάσκαλου Θανάση Αγαπητού, αλλά και ενός ακόμα αγωνιστή, του Ηλία Σμήλιου, επίσης δασκάλου και μέλους του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ!
Πρόκειται για μια προσπάθεια τρομοκράτησης του κινήματος και των αγωνιστών, μήνυμα ενάντια στις αντιστάσεις που αναπτύσσονται από το λαό και τους εργαζόμενους απέναντι στην βάρβαρη πολιτική τους, που για να περάσει χρειάζεται καταστολή, βία και τρομοκρατία.

Η εισαγγελέας θεωρεί «νομικά εσφαλμένη» την αθωωτική απόφαση (!) που εξέδωσε την Τετάρτη 28/11 το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τους δύο υπαλλήλους ΟΤΑ και τον συνδικαλιστή εκπαιδευτικό Θανάση Αγαπητό. Η εισαγγελέας έκρινε ότι δεν εκτιμήθηκαν ορθά τα πραγματικά περιστατικά και άσκησε έφεση υπέρ του νόμου!

Έτσι, οι τρεις εργαζόμενοι θα δικαστούν εκ νέου για την υπόθεση, αυτήν την φορά στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης (ως δευτεροβάθμιου δικαστηρίου).

Τα αδικήματα για τα οποία θα ΞΑΝΑδικαστούν, είναι αυτά της διατάραξης κοινής ειρήνης και της παράνομης βίας, ενώ ο συνδικαλιστής δάσκαλος κατηγορείται επιπλέον για απείθεια διότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε δακτυλοσκόπηση. Η έφεση δεν αφορά την κατηγορία της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης για την οποία είχαν απαλλαγεί.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας της έδρας του Αυτόφωρου Μονομελούς, Ευαγγ. Πούλιου, είχε αναφερθεί κατά την αγόρευσή της «στην αγανάκτηση των Ελλήνων εξαιτίας του διασυρμού που υφίσταται η χώρα μας τα 2,5 τελευταία χρόνια», τονίζοντας, όμως, ότι οι διεκδικήσεις και οι αγώνες των εργαζομένων «δεν επιτρέπεται να εκδηλώνονται με έκνομες πράξεις».
Ο αγώνας για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και των δικαιωμάτων θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί. Η συλλογή υπογραφών, έκδοση ψηφισμάτων, αλλά και η οργάνωση κινητοποιήσεων αλληλεγγύης και πάλης ήδη δρομολούνται.

Πηγή: narnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :