Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Καταγγελία ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την επίθεση στον Δ. Στρατούλη

Καταγγελία για την επίθεση στον Δ. Στρατούλη και τη δράση της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

Καταγγέλλουμε τη φασιστική επίθεση στον Δημήτρη Στρατούλη από τρία (κατά δήλωσή τους) μέλη της Χρυσής Αυγής, που του επιτέθηκαν χτυπώντας τον στο κεφάλι με δολοφονικές προθέσεις, σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο. 

Tην ίδια στιγμή, Χρυσαυγίτες σε διατεταγμένη υπηρεσία επιτέθηκαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Κρατικό της Νίκαιας όταν οδηγώντας μηχανή με ιλιγγιώδη ταχύτητα πέρασαν μέσα από εκατοντάδες συγκεντρωμένους, προσπαθώντας προφανώς να προκαλέσουν είτε θύμα από την πλευρά των αντιφασιστών είτε «ήρωα» από την πλευρά τους.


Η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής βαδίζει επακριβώς στα βήματα των πολιτικών τους προκατόχων, των Γκοτζαμάνηδων και των ταγματασφαλιτών. Πραγματικός τους στόχος είναι η εξαφάνιση κάθε διαφορετικής φωνής, οι δολοφονικές επιθέσεις στην Αριστερά και σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική της Τρόικας και των μνημονίων. Δεν υπάρχει τίποτα το αντισυστημικό σε μια συμμορία που ως αντικειμενικό της σκοπό έχει να μεριμνά για να μείνουν αλώβητα τα συμφέροντα των αφεντικών και προστατών της.


Όλα αυτά δεν προκαλούν απορίες σε κανέναν άνθρωπο που γνωρίζει τι είναι ο φασισμός και οι φασιστικές συμμορίες. Αυτό που προξενεί απορία, όμως, είναι το θράσος με το οποίο αυτοί που τους οπλίζουν το χέρι παριστάνουν τις αθώες περιστερές! Μόλις χτες, όλος ο συρφετός της τρικομματικής κυβέρνησης και κάμποσοι υποστηριχτές της, σε μια σεμνή τελετή προσπάθησαν να παραστήσουν τους πολέμιους του φασισμού. Μια μέρα μετά, με απερίγραπτο θράσος, τρία μέλη της Χρυσής Αυγής επιτίθενται στον Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημόσιο χώρο. 
Το χέρι τους οπλίζει η ανοχή και η κάλυψη που απολαμβάνουν εδώ και χρόνια από την αστυνομία του κου Δένδια και του κου Χρυσοχοίδη, από την ιδεολογική κάλυψη που τους παρέχουν τα έργα και οι ημέρες του κου Σαμαρά και του κου Λοβέρδου, από την ατιμωρησία που απολαμβάνουν από τον κο Ρουπακιώτη και την ελληνική δικαιοσύνη, από την ανοχή του κου Καμίνη στους φασιστικούς χαιρετισμούς, από τα παραληρήματα ενάντια στους «λαθρομετανάστες» από τα δελτία των 8 και πολλά άλλα επεισόδια του έργου «η αστική δημοκρατία ανέχεται κάθε εχθρό της ελευθερίας, αρκεί να είναι φίλος του κεφαλαίου».

Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί
της επίθεσης ενάντια στον Δ. Στρατούλη, αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί των 20 (ακόμη) πνιγμένων μεταναστών στις ακτές της Μυτιλήνης, αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί για δεκάδες «ανεξιχνίαστες» δολοφονικές επιθέσεις σε αγωνιστές και μετανάστες.
Εδώ και τώρα πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες αυτών των επιθέσεων. Το ίδιο το κίνημα θα το επιβάλλει, όπως θα επιβάλλει την καταδίκη όλων των δολοφόνων της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :