Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ:Όχι στο φορολογικό νομοσχέδιο ληστείας της κοινωνίας

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι προπαγανιστικοί πανηγυρισμοί του πρωθυπουργού για τη νέα «διάσωση» της χώρας, η τρικομματική «εγκάρδια συνεννόηση» είναι έτοιμη να εξαπολύσει τα καινούργια μέτρα κατά των εργαζόμενων και του ελληνικού λαού.

Δεν τους λείπει η σαδιστική πρωτοτυπία: μεγαλύτεροι φόροι για τους μικρομεσαίους, προκαταβολή φόρου που θα φτάνει μέχρι και το 80%, ενώ την ίδια στιγμή ο φόρος στις μεγάλες επιχειρήσεις μειώνεται, όπως επίσης και στα μερίσματα των μετοχών.
 
Η «ισότητά» τους σημαίνει ότι ίδια ποσοστά βαραίνουν το μικρομεσαίο και την οικογενειακή επιχείρηση, ίδια και τη βιομηχανία.

Αφού πρώτα οι φωστήρες της τρόικας ανακάλυψαν ότι για την ύφεση φταίνε οι «μεγάλες εργοδοτικές εισφορές», αφού λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία και τις εισφορές που κατέβαλαν για χρόνια ολόκληρα οι εργαζόμενοι (και ετοιμάζονται να το ξανακάνουν), τώρα είναι έτοιμοι να ισοπεδώσουν εντελώς τα εισοδήματα και να τα εξισώσουν, για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, με τον εξαρχής στόχο της τρικομματικής συμμαχίας και της τρόικας: Μισθοί Βαλκανίων και σύντομα, Κίνας, για το 85% των κατοίκων αυτής της χώρας.

Ταυτόχρονα, καταργούν τις φοροαπαλλαγές
για τα προστατευόμενα τέκνα, αυξάνουν τους φόρους στους αγρότες, καταργούν τις ελαφρύνσεις για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Εξαρθρώνουν κάθε έννοια κοινωνικής πρόνοιας και κυνηγάνε λυσσαλέα τον κόσμο της δουλειάς.
Εντυπωσιακή είναι η προσπάθεια των παπαγάλων κάθε απόχρωσης, από τους «υπεύθυνους αριστερούς» μέχρι τους «σκληρούς νεοφιλελεύθερους» να παρουσιάσουν τη νέα φορομπηξία ως «δίκαιη μεταρρύθμιση».
Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη μεγάλη τους επιτυχία, ήταν η εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο. Πόσα νέα μέτρα αλήθεια θα πάρουν για να καλύψουν, με τον ιδρώτα των εργαζόμενων πάντα, την απώλεια κρατικών εσόδων, αφού κανείς πια δεν αγοράζει πετρέλαιο;

Μόνο ειρωνικά χαμόγελα προκαλεί η «αντίδραση» του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, των βαστάζων του Σαμαρά, που δήθεν προβάλλουν διαφωνίες για το νέο φορολογικό. Ο υπουργός Οικονομικών τους κουνάει το δάχτυλο και τους υπενθυμίζει τα δικά τους πολιτικά επιχειρήματα: «πρέπει να φανούμε αξιόπιστοι και υπεύθυνοι απέναντι στους πιστωτές μας».

Το πανηγυράκι της «διάσωσης» δεν κράτησε ούτε μια εβδομάδα. 
Τα νέα μέτρα είναι ενόψει και η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: η ανατροπή τους!
Να καταργηθούν οι μνημονιακές συμφωνίες και οι νόμοι που τις συνοδεύουν.
Να κλιμακώσουμε τον αγώνα, να εξαπλωθεί ο συντονισμός των κοινωνικών αγώνων σε κάθε σωματείο και χώρο δουλειάς.
Μέλλον μας είναι η αξιοποίηση του παραγόμενου πλούτου και των δημόσιων υποδομών προς όφελος όλων, με έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ, με διαγραφή του χρέους και παύση πληρωμών.
Οι εργαζόμενοι θα ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της, προς την πραγματική δημοκρατία με το πέρασμα της εξουσίας και του πλούτου στα χέρια των εργαζομένων.

Πηγή: ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :