Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Αριστερή Συσπείρωση: Καταγγελία για την καταστολή και τη καταπάτηση του Ασύλου στην ΑΣΟΕΕ

Ανακοίνωση της Αριστερής Συσπείρωσης για την καταπάτηση του Ασύλου στην ΑΣΟΕΕ
Η Αριστερή Συσπείρωση καταγγέλλει τη σχεδιασμένη εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στην ΑΣΟΕΕ την Παρασκευή 28/12 και την καταπάτηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου.

Με πρόσχημα την καταπολέμηση δήθεν του παραεμπορίου και ύστερα από «ανώνυμη καταγγελία», οι κατασταλτικές δυνάμεις, με την κάλυψη και συμμετοχή των πρυτανικών αρχών εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο, προχώρησαν σε συλλήψεις 16 μεταναστών μικροπωλητών και με δικαιολογία ότι χώροι του πανεπιστημίου χρησιμοποιούνται ως αποθήκες παράνομου εμπορίου, παραβίασαν το άσυλο και εισέβαλαν σε χώρους φοιτητικών συλλογικοτήτων της σχολής.

Ο σχεδιασμός της επιδρομής σε χρόνο απουσίας των φοιτητών από τη σχολή, η παρουσία εισαγγελέα και η συμμετοχή στην «επιχείρηση» όλου του φάσματος των κατασταλτικών δυνάμεων (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, σπουδαστικού Ασφάλειας, αντιτρομοκρατικής κλπ) δείχνουν ότι προφανής στόχος δεν ήταν το κυνήγι του παραεμπορίου, αλλά το ίδιο το πανεπιστημιακό άσυλο και ακόμα περισσότερο η επιδρομή σε χώρους φοιτητικών συλλογικοτήτων.

Γι’ αυτό έγινε η εσπευσμένη επιστροφή του Δένδια από την Κέρκυρα και γι αυτό είχαν προετοιμάσει την προβολή της όλης επιχείρησης στα δελτία των 8’ με τα φερέφωνά τους στα ΜΜΕ, όπου σχεδίαζαν να «πληροφορήσουν» για το τρομοκρατικό υλικό και τις γιάφκες στα πανεπιστήμια, με πενιχρά όμως αποτελέσματα, γιατί το πλιάτσικο στους φοιτητικούς χώρους απέδωσε μόνο ….40 σημαίες των φοιτητικών σχημάτων (κοντάρια), 50 άδεια μπουκάλια, έξι αντιασφυξιογόνες μάσκες και ένα …ραδιοφωνικό σταθμό.

Οι πρυτανικές αρχές με τη κάλυψη και συμμετοχή τους στην όλη επιχείρηση των κατασταλτικών δυνάμεων, ενάντια στο πανεπιστημιακό άσυλο και τους χώρους των φοιτητικών συλλογικοτήτων, εκ των πραγμάτων απονομιμοποιούνται και τίθενται υπό αμφισβήτηση από το φοιτητικό κίνημα, ακόμα και για τον διαχειριστικό τους ρόλο. 

Ο σχεδιασμός και η εισβολή των κατασταλτικών δυνάμεων στην ΑΣΟΕΕ είναι επίθεση της ακροδεξιάς πρακτικής της κυβέρνησης σε κατακτήσεις και δικαιώματα. Είναι επίθεση που στρέφεται πλέον ανοιχτά ενάντια σε συνδικαλιστικές και πολιτικές συλλογικότητες, στα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

Εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο καταστολής και τρομοκράτησης των πιο ριζοσπαστικών κομματιών της κοινωνίας, φίμωσης κάθε ελεύθερης φωνής και κάθε ελεύθερου χώρου, όπου υψώνονται φωνές ενάντια στα σχέδια της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Έρχεται σαν συνέχεια στις εντεινόμενες καταπατήσεις χώρων πανεπιστημιακού Ασύλου και ποινικοποίησης όσων με συλλογικές αποφάσεις το προασπίζονται και το περιφρουρούν, σαν συνέχεια της αστυνομοκρατίας στα αστικά κέντρα, στην εργοδοτική καταστολή, στο όργιο καταστολής στις διαδηλώσεις μέσα από την ωμή βία των δυνάμεων καταστολής και την εκτεταμένη χρήση χημικών, τις συλλήψεις και προσαγωγές διαδηλωτών, το ξυλοδαρμό μεταναστών, τα βασανιστήρια στην ΓΑΔΑ, τις πρόσφατες εισβολές σε ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις.

Χρέος του φοιτητικού κινήματος είναι, όχι μόνο να σταθεί στην πρώτη γραμμή της πάλης για την υπεράσπιση του Ασύλου και να παλέψει με κάθε τρόπο και μέσο για την περιφρούρησή του, αλλά παράλληλα μέσα από τις κατακτημένες δομές του και με τις συλλογικές του ενωτικές διαδικασίες να αποτρέψει απολίτικες κινήσεις και δράσεις, που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά και προετοιμάζουν το έδαφος στην καταστολή απονομιμοποιώντας στην κοινωνία την πολιτική δράση για την υπεράσπιση του Ασύλου.

Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες είναι κατακτήσεις που κερδήθηκαν με συνεχείς αγώνες και αίμα. Είναι ο κοινωνικός συμβιβασμός που το λαϊκό κίνημα εξανάγκασε και επέβαλε με τους αγώνες του στην κυρίαρχη τάξη..

Οι κινήσεις των νοσταλγών της χούντας να τρομοκρατήσουν το λαό δεν θα περάσουν.

Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η μαχητική του νεολαία, θα συνεχίσουν να παλεύουν για την ανατροπή της εσωτερικής τρόικας, που μόνο σύμμαχο πλέον έχει τους κρατικούς μπράβους της ΕΛΑΣ και τους παρακρατικούς της ΧΑ. Θα συνεχίσουν να προασπίζονται το πανεπιστημιακό Άσυλο, τις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, ως συλλογικό κεκτημένο, τομή στην κυρίαρχη ιδεολογία, κοιτίδα και επιστέγασμα κοινωνικών αγώνων, ως ένα μέσο για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. Θα συνεχίσουν και θα δυναμώσουν τον αγώνα τους για την αντικαπιταλιστική ανατροπή για μια άλλη κοινωνία, για τη συντριβή της υπάρχουσας κυρίαρχης τάξης του κεφαλαίου και της εκμετάλλευσης, που καταληστεύει, εξαθλιώνει τρομοκρατεί και καταστέλλει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Αθήνα, 29 Δεκέμβρη 2012

Αριστερή Συσπείρωση
                                                                                                       www.aristerisispeirosi.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια :