Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Υποδειγματικός καθαρισμός του αίματος σε ένα στυγνό φασιστικό έγκλημα;

Συγκλόνησε η είδηση. Δημόσια εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου αριστερού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη (Κερατσίνι). Με παρούσα μια ομάδα ΔΙΑΣ, οι χρυσαυγίτες προχώρησαν ένα δολοφονικό βήμα παραπέρα, λίγες μόλις μέρες μετά την γκαγκστερική επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ.


''Ακραία δράση μιας ακραίας ομάδας. Άλλωστε υπάρχουν και άλλες τέτοιες''. Αυτά θα ακούσουμε. Την αθλιότητα αυτή την είχε διατυπώσει πρώτος ο Βύρων Πολύδωρας το 1998. Όταν οι χρυσαυγίτες παρ' ολίγο να θανατώσουν τότε τα μέλη του ΝΑΡ Δ. Κουσουρή, Γ. Καραμπατσώλη και Η. Φωτιάδη, ο άνθρωπος που σήμερα προτείνει κυβερνητική συνεργασία ΝΔ και νεοναζιστών , μίλησε για ''ακροκινούμενες ομάδες''.


Πρέπει να δούμε καθαρά ποιος όπλισε το δολοφονικό χέρι των Ναζί στον Πειραιά. Να συνδέσουμε τις εικόνες.

Ποιο ήταν το πρωτοσέλιδο του in.gr του Λαμπράκη, κρύο, ζυγισμένο και υπολογισμένο σαν από καιρό, λίγες ώρες από τη δολοφονία;

''Ένας νεκρός στην Αμφιάλη σε συμπλοκή με πολιτικά κίνητρα''

Υπήρχαν ''πολιτικά κίνητρα'' λοιπόν γενικώς.

Πιο κάτω μετριάζεται ακόμη και αυτός ο άθλιος τίτλος, όταν γράφεται: ''Την εκδοχή των πολιτικών κινήτρων ερευνά η Αστυνομία''

Παντού γίνεται λόγος για ''άτομα'', τα οποία είχαν ''μαύρες μπλούζες''. Αυτοί μετά ''συνεπλάκησαν'' και υπήρξε ένα ''αιματηρό συμβάν''!

Θυμόμαστε βέβαια πως όταν ο χρυσαυγίτης δολοφόνησε τον Πακιστανό μετανάστη με το ποδήλατο, τα κανάλια έλεγαν αδιάφορα: ´' στο αμάξι του βρέθηκαν φυλλάδια πολιτικού κόμματος''.

Η ΧΑ δεν αναφέρεται πουθενά!

Θα πεί κανείς, καμία έκπληξη από τους απογόνους ενός Λαμπράκη, που ήταν μεταξύ των βασικών στυλοβατών του Μεταξά και της μοναρχικής παλινόρθωσης στην Ελλάδα τη δεκαετία του 30.

Να μη σταθούμε μόνο σε αυτό.

Είναι μόνο μια χαραμάδα, ένα ίχνος άτσαλα αφημένο, που μας υποψιάζει να δούμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο και τον σκοπό για τον οποίο δρά ο φασισμός και γίνεται όχι απλά ανεκτός, αλλά άκρως απαραίτητος για το σύστημα.

Αυτός είναι ο λόγος που ο κουστουμαρισμένος Μπάμπης Παπαδημητρίου, καθόλου δεν προσβάλλεται από ένα ''Καιάδα'' και γενικά δεν του βρωμάει ο βόθρος της ΧΑ, αλλά τους θέλει ως μέρος της πολιτικής λύσης με τη ΝΔ.

Ας θυμηθούμε τι έγραφε πέρυσι η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, για να δούμε πόσο ο αστικός κόσμος σπρώχνει τους νεο-ναζί με τα χίλια: 

‘’Όσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο«ευχαριστώ» στην Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως. Της το οφείλουμε για την ευκαιρία που μας προσφέρει -και μάλιστα την ώρα που την έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη- ώστε να διορθώσουμε λάθη δεκαετιών και να κάνουμε μια νέα αρχή στην πολιτική ζωή. Είναι η ευκαιρία που δίνεται στη νομιμότητα να αναμετρηθεί,επιτέλους, με την οιονεί νομιμοποιημένη βία της Αριστεράς: αυτό το καρκίνωμα της Μεταπολίτευσης, που όλοι το φοβούνται και κανείς δεν το αγγίζει’’. (Στέφανος Κασιμάτης, Καθημερινή 16/9/12) (Τα δικαιώματα στο εδώλιο, η δημοκρατία στο απόσπασμα)

Η φασιστική δράση είναι στενά συνδεδεμένη με τη μνημονιακή επίθεση, με τις κυβερνήσεις και το κράτος που την υλοποιούν.

Αντιφασισμός χωρίς επίθεση στους δολοφόνους του λαού στερείται νοήματος.

Να κυνηγήσουμε το μαντρόσκυλο, αλλά να εξουδετερώσουμε και το αφεντικό του που κοιτάει περιχαρές μέσα από τη βίλα του.

Έχουμε χρέος απέναντι στον αγωνιστή που χάθηκε από το νεο-ναζιστικό χέρι.

Να κατανομάσουμε και να συντρίψουμε τους δολοφόνους

Να στήσουμε στον τοίχο αυτούς που ξεπλένουν το αίμα του φόνου

Να ανατρέψουμε αυτούς που γεννούν, επιστρατεύουν και επωφελούνται από τη δράση της ναζιστικής ΧΑ, δηλαδή την κυβέρνηση και τον κόσμο του κεφαλαίου που θέλουν το λαό δεμένο, υποταγμένο, εργασιακό δούλο ή άνεργο, για να μακροημερεύουν οι πολυεθνικές του χρήματος και του κέρδους

Ας δούμε τα πράγματα καθαρά:
Μία από τις πιο σημαντικές εφεδρείες της αστικής τάξης είναι η αξιοποίηση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Για να μην πηγαίνει αριστερά και προοδευτικά η κοινωνική διαμαρτυρία.
Για να χρησιμοποιηθεί σαν «σιδερογροθιά» του συστήματος, για να τσακίσει το κίνημα και την Αριστερά.
Στο έδαφος της κρίσης, είναι η φωνή, η δράση, το «χέρι» των «πάνω» μέσα στους «κάτω», που επιχειρεί να μεταστρέψει συντηρητικά τον κοινωνικό ριζοσπαστισμό, με πρακτικές και φιλοσοφία εμφυλίου πολέμου, όχι ενάντια στην αστική τάξη, αλλά μέσα στην εργατική τάξη.
Δε θα τους περάσει!
Θα συντρίψουμε το φασισμό, ανατρέποντας την πολιτική τους.
Όλοι στην απεργία και στις απεργιακές διαδηλώσεις
Να βουλιάξει ο Πειραιάς και όλες οι πόλεις στις αντιφαιστικές διαδηλώσεις

Και ένα στερνό αντίο στο παλλικάρι που χάσαμε



Δεν υπάρχουν σχόλια :