Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ο ΣΚΑΙ κάνει πόλεμο, με νύφες και μ΄ αγγόνια

Του Ανανδρανιστάκη Γιώργου

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των ΜΜΕ, η ΕΣΗΕΑ των δημοσιογράφων, η ΕΠΗΕΑ των διοικητικών και η ΕΤΙΤΑ των τεχνικών, κήρυξαν απεργία στα ιδιωτικά κανάλια, ως πράξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. 

Και πολύ καλά έκαναν. Δεν μπορεί να είναι κλειστή εδώ και σαράντα μέρες η δημόσια τηλεόραση και να αλωνίζουν τα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία λειτουργούν πλέον ως ακραίοι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του συστήματος. Δείτε τον απολύτως γλυψιματικό τρόπο με τον οποίο κάλυψαν την επίσκεψη του Σόϊμπλε και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Στην απεργία των ενώσεων πειθάρχησαν με βαριά καρδιά όλοι, πλην Λακαιδεμονίων. Πλην του συνήθους ύποπτου ΣΚΑΙ, του καναλιού του Αλαφούζου, που έσπασε την απεργία, όπως κάνει άλλωστε εδώ και χρόνια. Όχι μόνο έσπασαν την απεργία που γινόταν για συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, είχαν και το θράσος να βάλουν να κάνει την απεργοσπαστική εκπομπή ο πιο ακριβοπληρωμένος εργαζόμενος που είχε η ΕΡΤ στη μακρόχρονη ιστορία της. Έδωσαν την εκπομπή στον Δημήτρη Οικονόμου, που όταν εργαζόταν ΕΡΤ έπαιρνε 30.000 ευρώ το μήνα, για να βγαίνει μετά, όταν πήγε πλέον στον ιδιωτικό τομέα, να λέει ότι στην δημόσια τηλεόραση γινόταν όργιο σπατάλης. Ο τρώσας και ιάσεται.

Απεργοσπαστική εκπομπή, με απεργοσπάστη δημοσιογράφο που πλούτισε από την ΕΡΤ και με περιεχόμενο κουφέτο. Δείξανε μισή ώρα συνέντευξη του Σόϊμπλε που ευχαριστούσε τον ελληνικό λαό, επειδή τον Ιούνιο ψήφισε σωστά και έσωσε τη χώρα, χωρίς να βρεθεί ένας άνθρωπος να του πει ότι αυτό συνιστά ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά μας. Και μετά παίξανε, ως ευπειθή παπαγαλάκια του Κυριάκου Μητσοτάκη, που είχε δώσει την προηγούμενη ημέρα το θέμα, δεκαπεντάλεπτο ρεπορτάζ για τους κοπανατζήδες του δημοσίου. Πήχτρα από κοπανατζήδες το δημόσιο, γι' αυτό καλά κάνουνε και πετάνε στο δρόμο 25.000 εργαζόμενους, οι οποίοι μπορεί να μην είναι κοπανατζήδες οι ίδιοι, ανέχονταν όμως τους κοπανατζήδες. Την ημέρα της απεργίας, προέτρεπαν εμμέσως σε απολύσεις.

Ο ΣΚΑΙ άρχισε να λεηλατεί την ΕΡΤ από την πρώτη κιόλας ημέρα του σκοταδιού. Από την δεύτερη, για να είμαστε ακριβείς, από την ημέρα δηλαδή που της έκλεψε τον μπασκετικό τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Της έκλεψε τον τελικό, μετά της έκλεψε τους τηλεθεατές, μετά τις διαφημίσεις και το πλιάτσικο συνεχίζεται. Ο Αλαφούζος και οι άλλοι καναλάρχες θέλουν την ΕΡΤ οριστικά κλειστή, θέλουν στην θέση της μια καρικατούρα σαν την ΔΤ, μια ΥΕΝΕΔ της πλάκας που δεν θα μπορέσει να αμφισβητήσει ποτέ την κυριαρχία τους. Θέλουν να συναλλάσσονται με την κυβέρνηση από θέση απόλυτης ισχύος.

Πιο πολύ από τους Αλαφουζαίους και τους Μπομπολαίους, την ΕΡΤ την θέλει κλειστή η κυβέρνηση. Τι να την κάνεις την δημόσια τηλεόραση, όταν έχεις στην διάθεσή σου τόσες κρατικές, το ΜΕΓΚΑ, τον ΣΚΑΙ, τον ΑΝΤΕΝΑ, τον ΑΛΦΑ, το ΣΤΑΡ.

Πηγή:Αυγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια :