Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΠΕΝΕΝ: Νέα 48ωρη 4-5/2, συγκέντρωση στο Μουσείο & πορεία στη Βουλή (4/2)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 4-5 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

ΤΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΝΟ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


Συνάδελφοι Ναυτεργάτες όλων των κλάδων,

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ χαιρετίζει την αγωνιστική σας συμμετοχή στην πρόσφατη 4ήμερη απεργιακή κινητοποίηση η οποία αποτελούσε συνέχεια ανάλογων αγώνων που αναπτύχθηκαν και διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία και καθολική συμμετοχή από τις αρχές του Νοέμβρη του 2015.

Οι αγώνες αυτοί αποτελούν σημαντική συμβολή και παρακαταθήκη στους ανερχόμενους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος ενάντια στα παλιά και νέα μνημόνια, τις αντιλαϊκές και αντεργατικές κυβερνητικές πολιτικές που ιδιαίτερα την περίοδο 2010-2016 οδήγησαν τον λαό, τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους στην απαξίωση, μετέτρεψαν την χώρα σε προτεκτοράτο των τοκογλύφων δανειστών, αφαίρεσαν κάθε ίχνος εθνικής ανεξαρτησίας, οδήγησαν τον λαό σε μαζική φτωχοποίηση και τον μετέτρεψαν σε πειραματόζωο των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών των υπερεθνικών οικονομικών και ιμπεριαλιστικών κέντρων Δ.Ν.Τ – Ε.Ε – Ε.Κ.Τ κ.λπ.

Οι προωθούμενες αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συμφωνήθηκαν στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου στοχεύουν στην μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δις ευρώ μόνο για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου τα χρήματα αυτά να δοθούν στους δανειστές για την αποπληρωμή του απεχθούς, παράνομου και άδικου δημόσιου χρέους της χώρας.

Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης προστίθεται ως συνέχεια των καταστροφικών αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ (Σιούφα, Πετραλιά, Λοβέρδου, Κουτρουμάνη κ.λπ) οδηγεί στην αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας, στην αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη ενώ κατακρεουργεί παραπέρα τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές.

Πρόκειται για συνολική αντεργατική, αντιλαϊκή, αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση που συντρίβει και διαλύει ότι έχει απομείνει όρθιο στο δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με σαφή προσανατολισμό αυτό να εξελιχθεί σε κεφαλαιοποιητικό!!

Στο πλαίσιο αυτό θεσπίζονται για όλους ενιαίοι κανόνες προσαρμοσμένοι στους δημοσιονομικούς στόχους της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης.

Στόχος επίσης είναι μέσα από τις επιχειρούμενες αλλαγές να οδηγήσουν τους ασφαλισμένους, που έχουν την δυνατότητα και μπορούν, στα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης για να εξασφαλίσουν στοιχειώδεις παροχές υγείας και επιβίωσης.

Με τον τρόπο αυτόν μεθοδεύεται η ενίσχυση των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων στην ιδιωτική ασφάλιση.

Στον χώρο της Ναυτεργασίας το σχέδιο νόμου διαλύει τον αρχαιότερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας το ΝΑΤ, όπως επίσης το ΚΕΑΝ, τα Ταμεία Πρόνοιας, το ΕΛΟΕΝ κ.λπ, οδηγεί τις συντάξεις σε νέες δραματικές μειώσεις και περικοπές με πρωτοφανή και παράνομο τρόπο, υφαρπάζει την ακίνητη περιουσία του ΝΑΤ και των άλλων Ταμείων και είναι πλέον βέβαιο ότι θα την οδηγήσει άρον – άρον στο ξεπούλημά της!!!

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αφήνει ανέγγιχτο το καθεστώς της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας στην ελληνική και ελληνόκτητη Ναυτιλία, στηρίζει την σκανδαλώδη φοροασυλία και την επιχειρηματική τους ασυδοσία, δηλώνει πίστη και υποταγή στην νεοφιλελεύθερη αντίληψη για στήριξη, ενίσχυση και διεύρυνση της ανταγωνιστικότητας, ερωτοτροπεί με την κατάργηση των ΣΣΕ στην ποντοπόρο Ναυτιλία, αρνείται να λάβει το παραμικρό μέτρο για την ανεργία και την προστασία των χιλιάδων ανέργων.

Παρέχει απεριόριστη στήριξη και βοήθεια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, ταυτίζεται με τις θέσεις του εντός και εκτός των τειχών της χώρας..

Η σοσιαλδημοκρατική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ συμπλέει με το εφοπλιστικό κατεστημένο, υπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντά του και ο κ. Δρίτσας επί ένα χρόνο εμπαίζει και εξαπατά τον Ναυτεργατικό κόσμο και τους εργαζόμενους στην Ναυτιλία.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας παραμένει γκέτο και στην υπηρεσία των εφοπλιστικών συμφερόντων. Ακόμη και σε δευτερεύοντα ζητήματα αποδεικνύεται τραγικά ανίκανος να παρέμβει για να δώσει λύσεις…

Αυτή η ψευτοαριστερά αρνείται να θίξει στο ελάχιστο τα προνόμια και την ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου ενώ αντίθετα με μεγάλη ευκολία διαπρέπουν στο θεάρεστο έργο – πλιάτσικο της καταστροφής και της φτωχοποίησης του λαού και των εργαζομένων!!!

Συνομολόγησε στο ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, τώρα με την σφραγίδα και την υπογραφή του διαλύει το ΝΑΤ και είναι έτοιμος να γίνει και ο νεκροθάφτης του θεσμού των ΣΣΕ των Ναυτεργατών όπως το θέλουν και το μεθοδεύουν οι εφοπλιστές που αποτελούν κράτος εν κράτει.

Στο πλαίσιο αυτό γίνεται κατανοητό ότι οι εργαζόμενοι και οι Ναυτεργάτες πρέπει να σηκώσουν ακόμη πιο ψηλά το ανάστημά τους, να ορθώσουν το δικό τους μπόϊ, την δική τους αγωνιστική παρέμβαση για να εμποδίσουν την διάλυση και την καταστροφή του ναυτικού επαγγέλματος για τους έλληνες Ναυτεργάτες που ήταν και είναι διακαής πόθος των εφοπλιστών προκειμένου να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά τους. Το παράδειγμα της ποντοπόρου και κρουαζιερόπλοιου ναυτιλίας είναι εξαιρετικά διδακτικό…

Δυστυχώς αυτήν την σκληρή ομολογουμένως πραγματικότητα αρνούνται να αντιληφθούν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού οι οποίες ίσως από διαφορετικές αφετηρίες οδηγούνται όμως σε μια ετερόκλητη συμμαχία και συμπόρευση και αναδεικνύονται σε μια κοινή – ενιαία δύναμη στο εσωτερικό του Ναυτεργατικού κινήματος που βάζουν εμπόδια, υπονομεύουν ακόμη και προβοκάρουν κάθε οργανωμένη αντίσταση, δράση και αγώνα που δημιουργεί τους όρους μιας μαζικής ενωτικής αγωνιστικής παρέμβασης που θα αμφισβητήσει το εφοπλιστικό κατεστημένο, την ανάλγητη ναυτιλιακή πολιτική και το άθλιο αντικοινωνικό θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στην Ναυτιλία όλη την μεταπολεμική περίοδο.

Είχαμε πρόσφατα επισημάνει ως ΠΕΝΕΝ με τον γραπτό και προφορικό μας λόγο τον υπονομευτικό ρόλο αυτών των συνασπισμένων δυνάμεων στο κίνημα για την απλήρωτη ναυτική εργασία αλλά και στις απεργιακές κινητοποιήσεις που όταν αυτές έπαιρναν μαζικό, δυναμικό και αγωνιστικό χαρακτήρα αναιτιολόγητα και με γελοίους ισχυρισμούς από κοινού διαμόρφωναν τις συνθήκες να τον διακόψουν και να τον οδηγήσουν σε ταπεινωτική υποχώρηση.

Η πλευρά του εργοδοτικού συνδικαλισμού με πρωταγωνιστή τον Γ.Γ της ΠΝΟ (η οποία σημειώνουμε ότι στον τομέα οργάνωση – προετοιμασία – συμμετοχή – ανταπόκριση είναι παντελώς ανύπαρκτη η συμβολή της) σε κάθε απεργία κάνει επίκληση των προβλημάτων και των δυσκολιών που παρουσιάζονται από πλευράς διαφόρων δυνάμεων που συστηματικά λειτουργούν στα πλαίσια του κοινωνικού αυτοματισμού και ενίοτε στηρίζουν τις πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων και των Ναυτεργατών και από την άλλη οι δυνάμεις που υπηρετούν το μοντέλο του κομματικού συνδικαλισμού ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ με επικεφαλής τον Τσιμπόγλου Σάββα επισείουν διαρκώς τον κίνδυνο του εκφυλισμού για να διακόψουν, να φρενάρουν και να ανακόψουν το ανερχόμενο αγωνιστικό φρόνημα και την εκφρασμένη βούληση των Ναυτεργατών για την ανάπτυξη και κλιμάκωση των αγώνων. 

Οι δυνάμεις αυτές την μόνη συνεισφορά που έχουν στους αγώνες είναι η συνδρομή τους στην περιφρούρηση από δυνάμεις τους (ΠΑΜΕ – ΚΚΕ – ΚΝΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ) και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για τα μέλη τους στα πλοία, τους άνεργους, τους ξέμπαρκους…

Η παρουσία όλων αυτών είναι ανύπαρκτη επί σειρά ετών αποδείχνοντας έμπρακτα την αποξένωση που έχουν οδηγήσει τις σχέσεις με τους κλάδους που τυπικά αντιπροσωπεύουν!!!

Στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις και αυτή η συμμετοχή από το ΠΑΜΕ κ.λπ είναι τραγικά αποδυναμωμένη και αυτό διαπιστώθηκε στις δύο συγκεντρώσεις, στην περιφρούρηση, στην παρουσία τους στα κλιμάκια και γενικότερα στην οργάνωση της απεργίας. Καθόλου τυχαίο ότι στην διακοπή της τελευταίας 4ήμερης απεργίας για άλλη μια φορά συμμάχησαν με τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού για να ανακοπεί το ανερχόμενο αγωνιστικό κλίμα του Ναυτεργατικού κόσμου.

Αρνήθηκαν και καταψήφισαν την πρόταση της ΠΕΝΕΝ για νέα 48ωρη απεργία όπως ήταν η καθολική απαίτηση των Ναυτεργατών.

Συνάδελφοι όλων των κλάδων,

Επειδή οι καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές οδηγούν στην διάλυση και το λουκέτο το ιστορικό μας Ταμείο και ενταφιάζουν τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα, καλούμε τους Ναυτεργάτες να μη επιτρέψουν ερήμην τους να ληφθούν αποφάσεις στα πλαίσια της ΠΝΟ, αγνοώντας την δική τους θέληση και βούληση και σε κάθε περίπτωση η πορεία των κινητοποιήσεων και των πολύμορφων αγώνων για το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει εξασφαλισμένη την δική τους ουσιαστική ετυμηγορία.

Η ΠΕΝΕΝ για τον σκοπό αυτό θα πάρει σχετικές πρωτοβουλίες και θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στην ανατροπή των υπονομευτικών και εκφυλιστικών φαινομένων που διαπιστώνονται όλο το τελευταίο διάστημα σχετικά με τους απεργιακούς αγώνες των Ναυτεργατών.

Η οργάνωση, ο σχεδιασμός, η κατεύθυνση και ο προσανατολισμός των αγώνων καθώς και οι συμφωνημένοι στόχοι πρέπει να υπηρετούν τα συμφέροντα και τις διεκδικήσεις των Ναυτεργατών σε συνδυασμό και συντονισμό με τις υπόλοιπες δυνάμεις του εργατικού κινήματος και των λαϊκών στρωμάτων και σε καμιά περίπτωση να μην υποτάσσονται ή αναστέλλονται ανάλογα με τις πιέσεις και τις παρεμβάσεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των ξεφωνημένων εκπροσώπων του κατεστημένου που αγωνίζονται νυχθημερόν για να εκτονώσουν τον δίκαιο και οργανωμένο αγώνα της εργατικής τάξης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΜΕ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

Ή ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΙΣ 4/2/2016 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΑΘΗΝΑ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 11 Π.Μ

Πειραιάς 30/1/2016
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

10 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Τα Ναυτεργατικά Σωματεια ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ Μάγειροι ΠΕΣ ΝΑΤ που συσπειρονται στο ΠΑΜΕ καλούνε στις 4 Φλεβάρη στην Απεργια και στις συγκεντρωσΗ του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Παλεύουμε για την ανασυγκρότηση του Σ.Κ σε ανοιχτή αντιπαράθεση με την ΕΡγατική Αριστοκρατία και τον ΟΠορτουνισμό. Ενισχύουμε παντού την Λαική Συμμαχία με Στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με ΚΟινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Επιστροφή στον Εθνικό καπιταλισμό και σε Ρωσία Κίνα αποτελούνε την ιδια καταστροφή με σήμερα Το επιδιώκουνε τμήματα της Αστικής Τάξης και η Χρυσή Αυγή. Βαρύτατες ευθύνες για την σημερινή κατάσταση έχουνε όσοι ητανε στον Σύριζα μέχρι το Καλοκαίρι σαν υπουργοί και βουλευτές η τους στηρίζανε πλαγίως. Ολοι ενώμένοι στους δρόμους για την Ανατροπή του Καπιταλισμού.

Ανώνυμος είπε...

Οσο για τα υπόλοιπα ας πούμε και τα εξής. Ο Κύριος Νταλακογεώργος μέλος του ΚΚΕ ανέλαβε πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ το 1986 με τον θάνατο του Αξέχαστου συντρόφου μου Γεράσιμου Δεστούνη οταν παραμερίστηκαν σύντροφοι μου σαν τον Στέλιο Σεβαστάκη. Ητανε η εποχή της επικράτησης της οπορτουνιστικής ομαδας με τον Φαράκο παραμονές του Συνασπισμου και με την Περεστρόικα στις δόξες της. Απλά για να μην ξεχνιόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Η Παπαρήγα με τον Κουτσούμπα, το Γόντικα κλπ άλλους "επαναστάτες" την εποχή της επικράτησης του οπορτουνισμού το 1989 αλλά και παλιότερα με ποιους ήταν?

Ανώνυμος είπε...

2.12 Καλή Ερώτηση ευχαρίστως θα στην απαντήσω. Ολοι αυτοί οι σύντροφοι που αναφέρεις μαζι με τους Καπετάν Γιώτη Καλούδη Αμπατιέλο Λουλέ κ.α ήτανε στο ΚΚΕ που το 1974 ξεκίναγε απο το μηδέν. Χωρίς Κ.Ο απο το 1958 μέσα στην ΕΔΑ..... με το πρόγραμμα αλλαγμένο απο το 1956..... χωρίς στελέχη. Αναγκαστικά αναδειχθήκανε καινουργια με μια Γενιά χαμένη. Τα αποτελέσματα γνωστά. Ολοι αυτοί λοιπόν σε ενα ΚΚΕ με αναγκαστικές Ιδεολογικές παρρεκλίσεις πειθαρχήσανε μέχρι τέλος στον Δ.Σ και πολύ καλά κάνανε βρεθήκανε στο 13ο Συνέδριο το 1991 εκει που έπρεπε και τα καταφέραμε. Προφανώς μου λες οτι θα έπρεπε να είχανε φύγει.ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Καλά κάνανε και μείνανε με αποτέλεσμα να υπάρχει ΚΚΕ έχωντας διορθώση όλες εκείνες τις Ιδεολογικές παρρεκλίσεις. Είμαι σίγουρος οτι διαφωνούμε.Δεν με πειράζει καθόλου

Ανώνυμος είπε...

Δεν έθεσα το ερώτημα γιατί δεν έφυγαν. Το ζήτημα που έβαλα είναι γιατί χέρι-χέρι με τους μετέπειτα "άσπονδους" εχθρούς τους, τους οπορτουνιστές, όπως τους αποκαλείς, οι μετέπειτα επαναστάτες εκκαθάριζαν το κόμμα από κάθε αριστερή διαφοροποίηση. Το έκαναν γιατί δεν είχαν την πλειοψηφία από τους ρεφορμιστές, την οποία απόκτησαν μετά αφού όλοι μαζί φτιάξανε τον Συνασπισμό, έφτιαξαν τη συγκυβέρνηση με το Μητσοτάκη κλπ, κλπ, κλπ, Άστα είναι για γέλια και για κλάματα.....

Ανώνυμος είπε...

3.05 Δεν θα το αφήσουμε θα σου το απαντήσω αμέσως.Τις Ιδεολογικές παρρεκλίσεις στις περιέγραψα ακριβώς. Είμαστε λοιπόν τον Μάη του 1987 στο 12ο Συνέδριο εν μέσω Περεστρόικα. Η Απόψεις του Φαράκου κυρίαρχες πλέον. Εχει βγει ηδη η Πρώτη για να προβάλει τις απόψεις τους. Στον Ριζοσπάστη ο Καρτερός.....και φτιάχνετε ο Συνασπισμός. Το σκεπτικό τους ήτανε κάρση του Καπιταλισμού......απο τα σκάνδαλα που όντως υπήρχανε και μετά με το καλό....ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσουνε. Δεν τους έκατσε. Στις δυο κυβερνήσεις μέσα στον Καπιταλισμό τα Στελέχη που συμμετείχανε ήτανε απο αυτούς και την ΕΑΡ. Παμέ τώρα στο ΝΑΡ. Διαφωνούσανε στην δημιουργία του Συνασπισμού και στις δυο κυβερνήσεις μέσα στον Καπιταλισμό. Σωστά και εμείς διαφωνούσαμε. Το πρόγραμα όμως το 20ου Συνεδρίου και τις 6ης ολομέλειας του 1956 αυτά έλεγε. Εμεις μείναμε και το ΝΑΡ έφυγε. 27 χρόνια μετά σήμερα δηλαδή το ΝΑΡ μιλάει για Πολιτικά Μέτωπα και κυβερνήσεις μέσα στον καπιταλισμό. Το ΚΚΕ τα έχει καταργήσει απο το 15ο Συνέδριο το 1996. Ο Μόνος που πίστευε αυτά που έλεγε είναι ο σ.Κάππος που το 1992 γύρισε δίπλα στο ΚΚΕ. Πολιτικά είχε απόλυτο δίκιο Κομματικά έκανε τρομερό λάθος. Την κρίσιμη ώρα του 1991 έπρεπε να είναι δίπλα μας. Σε κάθε περίπτωση με τον 3ο Τόμο 1968 1991 θα γίνει η Πολιτική αποκατάσταση του Συντρόφου μας

Ανώνυμος είπε...

Πάντα με την πλειοψηφία και τον οπορτουνισμό... ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ. Την ίδια θέση και στάση είχαν πάντα με τους κατά καιρούς και μετέπειτα καταγγελόμενους ως "οπορτουνιστές". Η εξήγηση απλή: Ο οπορτουνισμός είναι μέσα τους.... Η ανάγκη ενός άλλου πράγματι επαναστατικού και μπολσεβίκικου κόμματος προβάλλει πιο έντονα σε αυτές τις συνθήκες. Ενός μαρξιστικολενινιστικού κόμματος που θα εμπνεύσει τους εργαζόμενους και το λαό, θα συνδυάσει σωστά την ταχτική με τη στρατηγική και θα ανοίξει το δρόμο στην επαναστατική αλλαγή και την απελευθέρωση της εργατικής τάξης.

Ανώνυμος είπε...

4.17 Το οτι είναι Μπολσεβίκοι και όχι Οπορτουνιστές το δείξανε πεντακάθαρα με την 25χρονη πορεία του Κόμματος. Το ΚΚΕ Μπολσεβικοποιήθηκε μετά το 15ο Συνέδριο το 1996 Καταργώντας τα Πολιτικά Μέτωπα που επιβληθήκανε στο ΚΚΕ όταν το 1955 υποχρεώσανε τον Ζαχαριάδη να αλλάξει το πρόγραμμα που επανέφερε την δικτακτορία του προλεταριάτο αποκαθιστώντας την ΘΕΩΡΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΓΜΟΥ των Λαικών Μετώπων. Αυτό έγινε το 1955 με το Πογκρομ στην Τασκένδη σε Εξέλιξη το 1955. 2ος τόμος σελίδα 318 ο διαλογος με τους δυο χρουτσοφικούς που του λενε να το αποσύρει λόγο δικτακτορίας του προλεταριάτου. Αρα Μπολσεβίκικο κόμμα υπάρχει είναι το ΚΚΕ και μιλάς για νέο ΟΠορτουνιστικό ανάχωμα στην θέση του Σύριζα.

Ανώνυμος είπε...

5.11 Ο Λένιν το 1903 πολύ έγκαιρα έφτιαξε το Κόμμα των Μπολσεβίκων μετά το 1905 διατήρησε την αυτοτέλεια του κόμματος με τις θέσεις του Απρίλη είπε τελειώσαμε με την Φεουδαρχία έχουμε Καπιταλισμό δεν μπήκε στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ έφυγε απο τα Σοβιετ και τους Ανέτρεψε. Αυτή είναι η Λενινιστική Στρατηγική και τακτική για τον Καπιταλισμό στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο. Στο 4ο Συνέδριο της Κ.Δ έκανε μόνο χαιρετισμό και τίποτα άλλο χτυπημένος απο απανωτά εγκεφαλικά και απαγόρευση απο τους γιατρούς για Οτιδήποτε. Στο 7ο Συνέδριο της Κ.Δ υπήρχε σφοδρότατη διαπάλη με τον Οπορτουνισμό μπήκανε οι Βάσεις για την καταστροφική διάλυση της το 1943 γιατί υπήρχανε Εθνικές ιδιομορφίες.......... Η Ελλάδα είναι Ιμπεριαλιστική χώρα απο το 1919 και το 2ο και 3ο Γράμμα του Ζαχαριάδη για τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο δείχνουνε την σωστή αντίληψη των ΕΛΙΓΜΩΝ που αν είχε φτιαχτεί σε αυτη την βάση το ΕΑΜ τον Οκτώβρη του 1944 Θα είχαμε Σοσιαλισμό μετατρέποντας τον πόλεμο σε Ταξικό.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.