Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων ( Έργα και Ημέραι της πρώτης φοράς Αριστερά )

Γράφει ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΡΙΚΟΣ*
Σύμφωνα με το βιβλίο «Έργα και Ημέραι της πρώτης φοράς Αριστερά» το πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας περιλάμβανε μόλις μια παράγραφο, για την ακρίβεια λίγες μόνο γραμμές, κάτι που ο αναγνώστης – πολίτης αυτής της χώρας θα μπορούσε να το εκλάβει σαν μια υποσημείωση.
Ο λόγος ήταν προφανής. Η πρώτη φορά Αριστερά δεν πίστευε στα λόγια και στα προγράμματα – εξαγγελίες, που δεν θα έβρισκαν ανταπόκριση στην πράξη. Είχε από καρό απαρνηθεί τις μεγάλες ιδέες, τον ατελέσφορο ρομαντισμό, μιας και στους κόλπους της είχαν προσέλθει πολλοί φιλοευρωπαϊστές που από το 80′ και μετά ήταν πεπεισμένοι για το τέλος των ιδεολογιών.
Το ζήτημα της Υγείας λύθηκε, εφόσον βούληση υπήρξε περισσή, μέσα σε μια ατμόσφαιρα ομοβροντίας και ομοψυχίας. Κατά την εαρινή σύναξη, μια χούφτα εμπειρογνωμόνων, που στρατολόγησε γι “αυτό το σκοπό η πρώτη φορά Αριστερά, κατέληξε σε ένα βραχύ πρόγραμμα διάσωσης – ανασυγκρότησης της Υγείας, που μπήκε, από την επόμενη κιόλας μέρα, σε πλήρη εφαρμογή.

Όλα τα νοσοκομεία της χώρας άρχισαν να λειτουργούν χωρίς ελλείψεις προσωπικού. Χιλιάδες γιατροί, με σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ανέλαβαν υπηρεσία καλύπτοντας όλα τα οργανικά κενά. Το ίδιο συνέβη και με το νοσηλευτικό προσωπικό. Ράντζα στους διαδρόμους έπαψαν να υπάρχουν, οι γενικές εφημερίες έβγαιναν με μεγάλη άνεση, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σήκωναν όλα τα βαριά περιστατικά με επάρκεια εξειδικευμένου προσωπικού, που αμείβονταν όπως θα έπρεπε, για να έχει και αυτό, αλλά και οι οικογένειές του μια αξιοπρεπή ζωή.

Ο προϋπολογισμός για την Υγεία αυξήθηκε κατακόρυφα. Μιας και οι εμπειρογνώμονες Υγείας της πρώτης φοράς Αριστεράς, κατά την εαρινή σύναξη,αποφάσισαν πως δεν θα χαϊδεύουν πια τα αυτιά του Σ.Ε.Β και πως θα κόψουν τα ΤΡΙΣ. των εξοπλιστικών δαπανών που μέχρι πρότινος δινόταν σε Γαλλία και Γερμανία για αεροπλάνα και βαπόρια. Τα λεφτά αυτά θα έμπαιναν τώρα στον προϋπολογισμό των Δημόσιων Νοσοκομείων για να έχει ο κόσμος υψηλού επιπέδου και δωρεάν νοσηλεία, καθώς και δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη.

Όμως το βιβλίο »Έργα και Ημέραι της πρώτης φοράς Αριστερά» στις τελευταίες του σελίδες επιφύλασσε μια ανέλπιστη ανατροπή. Γράφεται αντί επιλόγου πως οι Θεσμοί και το Eurogroup, γέλασαν και αποδοκίμασαν τα Έργα και Ημέραι της πρώτης φοράς Αριστερά, θεωρώντας τα αστεία, ανεκδοτολογικά, στην καλύτερη περίπτωση Ουτοπικά.

Έτσι στον Επίλογο του βιβλίου »Έργα και Ημέραι της πρώτης φοράς Αριστερά«, η πρώτη φορά Αριστερά, με παντοτινό όραμα την Ενωμένη Ευρώπη των λαών, αποφάσισε τελικά να μην δυσαρεστήσει τους Θεσμούς. Γι' αυτό η εαρινή σύναξη των εμπειρογνωμόνων για την Υγεία επανεξέτασε το θέμα της Υγείας, ματαιώνοντας τα σχέδιά της.

Τα »Έργα και Ημέραι … » συνεχίζονται … ,

μέχρις ότου ο λαός καταλάβει πως με αντιπροσώπους και κηδεμόνες δεν λύνονται τα προβλήματά του.

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή μέσα σε δύο μήνες θέλουμε να γίνουν όσα δεν έγιναν σε 50 χρόνια μπράβο συγχαρητήρια για το άρθρο, σαν δεν ντρέπεστε μωρέ πασχίζετε να αποκτήσετε επίτέλους ρόλο