Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Αυτόνομα στις εκλογές η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το «όχι μέχρι τέλους»

Αυτόνομα στις εκλογές η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το «όχι μέχρι τέλους»
ενάντια σε χρέος και μνημόνια, κεφάλαιο - ΕΕ - ΔΝΤ



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά τη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου στις 30/8, με συντριπτική πλειοψηφία (65 έναντι 15) αποφάσισε να δώσει αυτόνομα τη μάχη των εκλογών της 20ης Σεπτέβρη. Αντίστοιχα στις δεκάδες μαζικές συνελεύσεις τοπικών και κλαδικών επιτροπών, που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ακόμα πιο συντριπτικά ποσοστά ενέκριναν την πρόταση για την αυτόνομη κάθοδο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές απορρίπτοντας παράλληλα την πρόταση των οργανώσεων ΑΡ.ΑΝ και ΑΡ.Α.Σ για εκλογική και μετωπική σύμπραξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τη «Λαϊκή Ενότητα».

Σε αυτή την περίοδο η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι: από τη μια ο δρόμος των φρικτών μνημονίων, της ανεργίας, της διαρκούς επιτροπείας και από την άλλη ο δρόμος της ρήξης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ένας δρόμος έξω από ευρώ – ΕΕ, χωρίς χρέος και μνημόνια, με την πεποίθηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει «ενδιάμεση» πρόταση, πρόταση «φιλολαϊκής διαχείρισης» μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης, της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου. Αυτός είναι ο πραγματικός δρόμος του «όχι μέχρι τέλους».

Με το πρόγραμμα, το ψηφοδέλτιο, την προεκλογική της εξόρμηση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα παλέψει για να ανοίξει αυτός ο άλλος δρόμος από ένα μαχητικό, μαζικό και οργανωμένο λαϊκό κίνημα, με καρδιά και πυρήνα το μαχόμενο κόσμο της δουλειάς.

  •  Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  •  ΟΧΙ υποταγή σε μνημόνιο, χρέος, ευρώ και ΕΕ
  •  Σύγκρουση και ανατροπή κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί να μην ψηφίσουμε ΚΚΕ άμα είναι έτσι;

Δεν έχετε καταλάβει τίποτα. Αυτό είναι το τέλος της αριστεράς που ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί να διασώσει τελικά. Εάν στις 21 Σεπτεμβρίου έχουμε πάλι κυβέρνηση μνημονίων, η αριστερά θα πεθάνει οριστικά γιατί δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει το έγκλημα. Εάν πιστεύετε στα κινήματα αποσυρθείτε από την εκλογική αναμέτρηση και αφιερωθείτε σε αυτά και δώστε γραμμή για στήριξη κάποιου κόμματος με προοπτική εξουσίας. Εάν πάλι θέλετε να μπείτε στη βουλή με στόχο να συνεργαστείτε με τη ΛΑΕ για σχηματισμό κυβέρνησης πείτε το να σας ενισχύσουμε να μοιραστούν οι ψήφοι, με σχέδιο όμως. Αν όμως ίσχυε αυτό δεν θα είχαν φύγει ΑΡΑΝ ΑΡΑΣ.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

"Έφυγες από το τιμημένο ΚΚΕ το 1989 γιατί διαφωνούσες (και σωστά): 1. Στη συγκρότηση Παναριστεράς σε μίνιμουμ πρόγραμμα, 2. Στη συμμετοχή/στήριξη σε αστικές κυβερνήσεις, 3. Στην τοποθέτηση της Επανάστασης στις Καλένδες... Μετά από 25 χρόνια αγωνιστικής πορείας καταλήγεις να εκλιπαρείς τα απόσκατα της σοσιαλδημοκρατίας για: 1. Συγκρότηση Παναριστεράς σε μίνιμουμ πρόγραμμα, 2. Συμμετοχή/στήριξη σε αστικές κυβερνήσεις, 3. Στην τοποθέτηση της Επανάστασης στις Καλένδες... ΝΑΡίτη, ο κύκλος του ’89 έκλεισε. Κράτα το κούτελο σου καθαρό. Το χρωστάς στους αγώνες χρόνων. Μη γίνεις ουρά των αστών. Επεστρεψε στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας."