Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Ενιαίο Πανεργατικό Μέτωπο ενάντια στην Ευρωένωση και τον ιμπεριαλισμό!

Γράφει ο Ιάσωνας Μπελίδης.
Είναι γεγονός ότι οι τελευταίες μέρες, μετά από μια σειρά πολυήμερων κινητοποιήσεων των αγροτών αλλά και ως ένα βαθμό από το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων και από συνδικαλιστικά όργανα μικρομεσαίων στρωμάτων, επικρατεί μια σχετική νηνεμία. Στον απόηχο όμως αυτών των κινητοποιήσεων και κάτω και από την επίδρασή τους, συντελούνται διεργασίες και μέσα στην κυβέρνηση για τις μεθοδεύσεις της στο πέρασμα των νέων αντιλαϊκών δημοσιονομικών και κοινωνικοασφαλιστικών μέτρων, αλλά και συνολικά σε όλα τα αστικά κόμματα για την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος.
Είναι φυσικά σίγουρο ότι μέσα σε αυτές τις διεργασίες παίρνουν μέρος διάφοροι πολιτικοοικονομικοί παράγοντες του συστήματος εντός της χώρας αλλά και εκτός, στην Ευρωένωση και γενικότερα. Στόχος τους ασφαλώς είναι να διασφαλίσουν το αποτελεσματικότερο πέρασμα των αντιλαϊκών μέτρων και τη διάσωση του καπιταλιστικού συστήματος τους από την οικονομική κρίση που το μαστίζει. Είναι επίσης σίγουρο ότι το κουβάρι αυτής της κρίσης περιπλέκεται και με το προσφυγικό και μεταναστευτικό τσουνάμι που κατακλύζει την Ευρώπη, για το οποίο, μία από τις βασικές διόδους του είναι και η χώρα μας. Παρά το ότι η λυκοσυμμαχία της Ευρωένωσης σπαράσσεται και από τις ενδοευρωενωσιακές καπιταλιστικές αντιθέσεις της, ωστόσο, προς το παρόν, ισορροπεί στο κλείσιμο της στρόφιγγας της εισόδου στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, εγκλωβίζοντας τους κύρια στη χώρα μας και σε άλλες χώρες εισόδου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα από κοινού οι ευρωενωσιακοί εταίροι, αναθέτουν στο ΝΑΤΟ!!!(στο βασικό δηλ. υπαίτιο του πολέμου στη Συρία, άρα και δημιουργό των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών), να περιπολεί με τα καράβια του στο Αιγαίο με στόχο την παρεμπόδιση αυτών των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. Η Τουρκία από την πλευρά της, εκμεταλλευόμενη την κατάσταση, «γκριζάρει» το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας
Όσον αφορά δε στην οικονομική κρίση της χώρας μας, εκδηλώνονται αντιπαραθέσεις ανάμεσα στο ΔΝΤ και στους ευρωπαίους εταίρους του στο διαβόητο κουαρτέτο, για τη μεθοδολογία επιβολής ενός μείγματος ακραίας αντιλαϊκής πολιτικής που θα προωθήσει το ενεργούμενό τους, η ελληνική κυβέρνηση, σε βάρος του ελληνικού λαού
Ήδη τα δόντια και τα γαμψά νύχια αυτής τη πολιτικής στο ασφαλιστικό, στα κόκκινα δάνεια, στις ιδιωτικοποιήσεις, στο φορολογικό και στα εργασιακά, φάνηκαν στις απαιτήσεις που θέτει το διαβόητο κουαρτέτο των δανειστών-ληστών, εταίρων της κυβέρνησης που αυτές τις μέρες κάνει νέο ντεμπούτο στη χώρα μας. Από την πλευρά της η κυβέρνηση, επιστρατεύει μια πρωτοφανή επικοινωνιακή πολιτική, για τάχατες επιτυχίες της στα όργανα της ευρωένωσης για το προσφυγικό αλλά και με τους δανειστές που όμως, αποκαλύπτονται τάχιστα ως λόγια του αέρα.

Σε αυτές τις συνθήκες το μαζικό λαϊκό κίνημα, δεν αντιστοιχίζεται στο ύψος των περιστάσεων, παρά τη δυναμική που εκδήλωσε το τελευταίο διάστημα, προεξάρχοντος του αγροτικού κινήματος. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του εργατοϋπαλληλικού κινήματος και των μικρομεσαίων στρωμάτων, οι απεργιακές συγκεντρώσεις, τα συλλαλητήρια, αν και κάποιες φορές συνέπεσαν χρονικά, ωστόσο ποτέ δεν εμφανίστηκαν και δεν συγκροτήθηκαν σε ενιαιομετωπικό σχηματισμό που θα είχε πολλαπλασιαστική δυναμική. Αντίθετα η ασύντακτη παράλληλη πορεία τους, ανέδιδε συντεχνιασμό, έδινε τροφή στο βάρβαρο κυβερνητικό κοινωνικό αυτοματισμό και τελικά λειτουργούσε υποπλασιαστικά και ατελέσφορα
Εύλογα ερωτηματικά επίσης προκαλούν και οι χειρισμοί καθώς και οι «δαχειριστές» των αγώνων των αγροτών καθώς και το άγαρμπο σταμάτημά αυτών των αγώνων. Και όσον αφορά βέβαια στα ελεγχόμενα αγροτικά μπλόκα από δυνάμεις προσκείμενες σε αστικές πολιτκοσυνδικαλιστικές δυνάμεις, η ενδοτικότητα και η συναίνεση και συμμόρφωση στις απαιτήσεις των πολιτικών φορέων τους, τόσο όσον αφορά στο πλαίσιο των αιτημάτων των κινητοποιήσεων τους , όσο και στο κλείσιμό αυτών των κινητοποιήσεων, ήταν δεδομένη. Όμως, όσον αφορά στις δυνάμεις του μπλόκου της Νίκαιας που στην καθοδήγησή του ήταν οι ταξικοί αγροτοσυνδικαλιστές, οι παλινωδίες τους: αρχικά οι μαξιμαλισμοί τους στα αιτήματα (το αίτημα για 30000€ αφορολόγητο), που τελικά έγιναν μινιμαλισμοί (12000), το ‘’δεν συμμετέχουμε στο διάλογο απάτη της κυβέρνησης’’ που πρόβαλαν κατά κόρο, που μετατράπηκε τελικά σε συμμετοχή, μετά τσίπουρου σε έναν τέτοιο διάλογο με τον πρωθυπουργό αλλά και το ξαφνικό σταμάτημα του αγώνα τους, μετά την άκαρπη επίσκεψή τους στο Μαξίμου, δικαίως δημιουργεί αγανάκτηση.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, αυτές οι δυνάμεις καθώς και οι αντίστοιχες τους στο εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, στα όργανα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, συνέπραξαν με τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού και συναποφάσισαν να γίνει μια μόνο 48ωρη απεργία τις μέρες κατάθεσης και ψήφισης στη βουλή του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Μια τέτοια όμως απεργία της αναμονής, που δεν επενδύεται από καθημερινές συνεχείς δράσεις ενίσχυσής της, είναι φανερό ότι καταντάει ντουφεκιά για την τιμή των όπλων, την ώρα που θα γίνεται νόμος στη βουλή αυτό το κυβερνητικό αντιασφαλιστικό έκτρωμα. 
Το ζητούμενο όμως είναι να γίνουν τέτοιοι και τόσοι αγώνες, όχι με δεδομένο να έρθει στη βουλή αυτό το νομοσχέδιο για να γίνει μια 48ωρη απεργία «αποχαιρετισμού των όπλων», αλλά για να μην μπορέσει η κυβέρνηση να το φέρει στη βουλή και να το ψηφίσει. Τέτοιοι αγώνες, δυστυχώς, δεν είναι στη λογική του πολιτικού φορέα των ταξικών δυνάμεων, του ΚΚΕ, όπως φαίνεται και από την πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής του Επιτροπής (ριζοσπάστης 6/3/2016). Σε αυτήν την απόφαση, η ΚΕ αναφέρει: «οι αγώνες που έγιναν το τελευταίο διάστημα…έχουν συμβάλει στην καθυστέρηση της κατάθεσης και ψήφισης της κυβερνητικής πρότασης για το Ασφαλιστικό, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για το τέλος Γενάρη…» «…Το επόμενο διάστημα απαιτείται αναλυτικότερη συζήτηση και εκτίμηση αρκετών πλευρών των σημερινών αγώνων, της προώθησης της πολιτικής του ΚΚΕ μέσα σε ευρύτερες λαϊκές μάζες…».

Δηλαδή το κόμμα αρκείται στο ότι οι αγώνες που έγιναν, καθυστέρησαν την κατάθεση και ψήφιση στη βουλή του αντιασφαλιστικού κυβερνητικού νομοσχεδίου!!! Μάλιστα τόσο πολύ υποτιμά το ζήτημα των τελευταίων εργατοαγροτικών αγώνων που δεν κάνει ούτε συνολική εκτίμηση τους. Απλά μια «εκτίμηση πλευρών τους» την παραπέμπει στο επόμενο διάστημα!!! Το ερώτημα που προκύπτει μετά από αυτά είναι: θέλει το κόμμα σήμερα να αποτραπεί η ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου; Με βάση την απόφαση της Κεντρικής του επιτροπής, μάλλον όχι, αφού αυτή η απόφαση, χωρίς να το ομολογεί, θεωρεί υποδεέστερο το θέμα αυτού του νομοσχεδίου. 
Σ’ αυτήν την απόφαση, δεν προέχει η ανατροπή αυτού του νομοσχεδίου αλλά η συνολική ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, οπότε θα λυθεί αυτόματα και το ασφαλιστικό. Αυτό προκύπτει και από το γεγονός ότι ενώ το ασφαλιστικό είναι το κορυφαίο ζήτημα της επικαιρότητας, πουθενά στην απόφαση αυτή δεν γίνεται λόγος για συνέχιση και ένταση συγκρουσιακών αγώνων, ούτε για επιστράτευση των κομμουνιστών για τέτοιους αγώνες που θα απέτρεπαν αυτό το κυβερνητικό αντιασφαλιστικό έκτρωμα, όπως έγινε επί Γιαννίτση. 
Αυτά επιβεβαιώνονται και από τα παρακάτω αποσπάσματα της απόφασης τη ΚΕ. 
«…Φτώχεια, ανεργία, ιμπεριαλιστικός πόλεμος, προσφυγιά, αναγκαστική μετανάστευση μια απάντηση μπορούν να έχουν από τη σκοπιά των λαών: Αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή πάλη για την ανατροπή του σάπιου συστήματος…» Για τη φτώχια που θα επιτείνει και το νέο αντιασφαλιστικό κυβερνητικό νομοσχέδιο και για την ανεργία, δεν προκρίνει η απόφαση να γίνει μέτωπο αγώνα για να λυθούν αυτά τα ζητήματα σήμερα. Ούτε για την αντιμετώπιση του ιμπεριαλιστικού πολέμου προκρίνει το αυτονόητο, τη δημιουργία του αναγκαίου αντιιμπεριαλιστικού μετώπου για να σταματήσει ο πόλεμος σήμερα. 
Για όλα αυτά προτάσσει την «αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή πάλη για την ανατροπή του σάπιου συστήματος…». Προτάσσει δηλ. έναν στόχο που σήμερα δε συσπειρώνει ούτε και όλες τις δυνάμεις του ΚΚΕ, όπως η ίδια η απόφαση της ΚΕ του κόμματος παραδέχεται με τα παρακάτω λόγια της: «…Εξακολουθεί στην αντίληψη ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων, που συμμετέχουν στους αγώνες ή προσεγγίζουν το Κόμμα, να υπερισχύει κυρίως, μόνο η αναγκαιότητα της εκλογικής ενίσχυσής του και όχι η στήριξη του συνόλου της πολιτικής του πρότασης, η αναγκαιότητα συμμετοχής στον ταξικό αγώνα όλων και η οικοδόμηση της μεγάλης Λαϊκής Συμμαχίας, που θα στοχεύει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και τα μονοπώλια». Παραδέχεται δηλαδή ότι η προσέγγιση στο κόμμα ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων γίνεται όχι για τη στήριξη της στρατηγικής του κόμματος, αλλά για το εκλογικό δυνάμωμα του. 
Στην ουσία αυτές οι δυνάμεις, με αυτόν τον τρόπο, δίνουν σήμα ότι θέλουν από το κόμμα τακτικές κινήσεις, μέτωπα και δράσεις για την αντιμετώπιση των σημερινών άμεσων προβλημάτων, ενέργειες δηλαδή που θα «πατάνε» στην πραγματική ζωή και που θα πείθουν και θα ωριμάζουν τις συνθήκες για γενικότερες κοινωνικοοικονομικές ανατροπές και για το σοσιαλισμό στην πραγματική ζωή και όχι ως προσομοίωση μιας εικονικής πραγματικότητας. Περιφρονώντας όμως αυτήν την έμμεση κριτική στάση αυτών των δυνάμεων προς το ΚΚΕ, η ΚΕ του, με την απόφασή της, αμέσως παρακάτω, εμμέσως πλην σαφώς, νουθετεί αυτές τις δυνάμεις λέγοντας:

«Από αυτήν τη σκοπιά (εξυπονοείται ότι δηλαδή, επειδή δεν καταλαβαίνουν αυτές οι δυνάμεις, σημ. αρθρογράφου) πρέπει να δυναμώσει με μεγαλύτερη επιμονή και βάθος η ολόπλευρη και πολύμορφη ιδεολογική, πολιτική, οργανωτική δουλειά με όλους και όλες στους τόπους δουλειάς, στις σχολές και τα σχολεία, στις λαϊκές γειτονιές, στις πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας, με άξονα την πολιτική πρόταση διεξόδου από την καπιταλιστική κρίση, με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, για την εργατική - λαϊκή εξουσία, που θα καταργήσει τις σχέσεις εκμετάλλευσης, θα οργανώσει και θα διευθύνει την παραγωγή, την οικονομία, τις κοινωνικές υπηρεσίες, τις σχέσεις με τις άλλες χώρες προς όφελος της λαϊκής ευημερίας…». 
Με αυτό το απόσπασμα, η απόφαση τη ΚΕ του κόμματος επιμένει στις μεταφυσικές εμμονές της για το άμεσο καθήκον της λαϊκής εξουσίας και για όλους αυτούς που δεν το καταλαβαίνουν, θα οργανώσει «εντατικά» μαθήματα από καθέδρας, μέχρις ότου αποστηθίσουν τη μοναδική αλήθεια της ηγεσίας του κόμματος, ότι όλα τα ζητήματα μεγάλα ή μικρά, ακόμα και τα άμεσα της καθημερινότητας, επομένως και το ασφαλιστικό, θα λυθούν με τη λαϊκή εξουσία, με το σοσιαλισμό. 
Επειδή όμως η πραγματικότητα δυστυχώς δεν ευνοεί την άμεση έλευση του σοσιαλισμού, η άκαιρη πρόταξή του, στην πράξη λειτουργεί υπέρ της εδραίωσης των αντιλαϊκών ευρωενωσιακών πολιτικών, καθώς και στη διαιώνιση του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, αφού και το άμεσο ώριμο ζήτημα της εξόδου από την ευρωένωση που είναι η ορατή μήτρα όλων δεινών που βιώνει σήμερα ο λαός μας, παραπέμπεται και αναπέμπεται από το κόμμα στη λαϊκή εξουσία!!! δηλ. σε ένα αόρατο μέλλον.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι όμως που έχουν ανάγκη ένα τέτοιο μέλλον και τους αξίζει αυτό το μέλλον, επιβάλλεται να δημιουργήσουν εκείνες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να συγκροτηθεί το αναγκαίο, μαζικό, μαχητικό ενιαίο μέτωπό τους, που θα ανατρέψει τα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης-ευρωένωσης και θα ανοίγει το δρόμο για την απαλλαγή του λαού μας από τα δεσμά της βάρβαρης ευρωένωσης του σήμερα, έτσι ώστε να γίνεται επιτέλους ορατό και το μέλλον εκείνης της κοινωνίας όπου θα εκλείψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η φτώχεια, η ανεργία, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, η προσφυγιά, η αναγκαστική μετανάστευση μια απάντηση μπορούν να έχουν από τη σκοπιά των λαώνΕνιαίο Πανεργατικό ανατρεπτικό Μέτωπο ενάντια στην Ευρωένωση και τον ιμπεριαλισμό, στις μήτρες που τα γεννούν.


18 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ολη αυτή η Αντικομμουνιστική επίθεση δείχνει οτι το ΚΚΕ βρίσκεται στον σωστό δρόμο συνεχίζοντας αταλάντευτα τον αγώνα. Η Ζωή δικαίωσε απόλυτα το ΚΚΕ οτι δεν υπάρχει καμμία κυβέρνηση οτι όνομα και να έχει που μπορεί να κάνει το παραμικρό για τον λαό όσο τα μέσα παραγωγής είναι στους Καπιταλιστές. Το παράδειγμα με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ είναι ζωντανό μπροστά μας. ΟΙ Αγώνες που αναπτύχθηκαν όλο αυτό το διάστημα απο το ΠΑΜΕ και την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΊΑ καταφέρανε να φρενάρουνε και να καθυστερήσουνε τα νέα μέτρα σφαγής του λαού απο την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Κλιμακώνουμε τον αγώνα οταν φέρει τα μέτρα στο Αστικό Κοινοβούλιο με 48ωρη απεργία χωρίς ΡΕΠΟ και ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥ. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανασυγκρότηση του Σ.Κ σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Οπορτουνισμό.Ενισχύουμε παντού την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που όσο θα δυναμώνει θα αποσπά προσωρινά μέτρα ανακούφισης με στόχο την ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε με ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. Επιστροφή στον Εθνικό καπιταλισμό και στην Ιμπεριαλιστική Ρωσία επιδιώκουνε ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ και η Χρυσή Αυγή. Απομονώνουμε παντού τους ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Η "σκιά" του ΚΚΕ που ακολουθεί το blog αριστερή.
Ότι και να λέει το οποιοδήποτε άρθρο, γνωστή και ίδια η απάντηση copypaste.
Απορία ψάλτου: Δεν μπαίνουν ούτε στον κόπο τουλάχιστον να διαβάζουν το άρθρο που δήθεν σχολιάζουν?
Πως τους ανέχεστε?

Ανώνυμος είπε...

9.13. Γιατί σε ενοχλεί η απάντηση του ΚΚΕ. Εσυ δηλαδή θέλεις να γίνεται Αντικομμουνισμός και απάντηση να μην υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αντιιμπεριαλιστής........Πούτιν ανακοίνωσε οτι η αποστολή του Ρωσικού Στρατού ολοκληρώθηκε και τώρα θα επικεντρωθει στις συνομιλίες με τους Δυτικούς Ιμπεριαλιστές. Ανακοινώθηκε οτι συμφώνησε και ο Ασαντ........Αφού για 5 χρόνια σφάξανε τον Συριακό λαό οι Ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ Ε.Ε ΡΩΣΙΑ ΙΡΑΝ τώρα είναι η ώρα να μοιράσουνε την λεια πάνω στο αίμα του λαού. Και το Κ.Κ Συρίας εγκλωβισμένο σε Αστική κυβέρνηση με τον Ασαντ στηρίζοντας τον Ρωσικό Ιμπεριαλισμό. Καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ανώνυμος είπε...

Έχετε πλάκα!
Ο σχολιασμός πρέπει να γίνετε κατά την ταπεινή μου γνώμη πάνω στο άρθρο και όχι σε νομίζει ο κάθε πικραμένος, περί ανέμων και υδάτων.

Ανώνυμος είπε...

9.51. Εγω η απάντηση που διαβάζω είναι ακριβώς πάνω στο άρθρο. Λεει ξεκάθαρα οτι ολα τα μέτρα είναι Στρατηγικές επιλογες της Αστικής Τάξης και των Συμμάχων της στην Ε.Ε και έχουνε σχέση με τον ανταγωνισμό τους για μεγαλύτερο κέρδος με αλλες Ιμπεριαλιστικές δυνάμες ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ κ.α. Πάνω σε αυτά έχεις να πεις πεις τίποτα για να βοηθήσης τον διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

9.56. Δεν είδα να απαντάς σε τίποτα πάνω στο άρθρο, που βάζει πολλά ζητήματα που έχουν να κάνουν και με την πολιτική του ΚΚΕ.
Οι γενικές διαπιστώσεις για τον ιμπεριαλισμό που ξαναμοιράζει τον κόσμο δεν είναι απάντηση.
Ας σοβαρευτούμε. Συζήτηση χωρίς αντικείμενο και ουσία δεν έχει νόημα για εμένα. Ούτε τη θεωρώ συζήτηση.
Καλή συνέχεια και καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

10.07.Απάντηση δόθηκε σε όλα. Πάμε ξανά. Αριστερή κυβέρνηση έχουμε που είπε στον λαό οτι χωρίς Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με τους Καπιταλιστές στην Εξουσία θα σκίσει τα μνημόνια και θα φτιάξει η ζωή του. Το ΚΚΕ είπε οτι καμμία κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό για τον λαό όσο οι καπιταλιστές έχουνε τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους.Και δικαιώθηκε 100%. ΟΙ Κομμουνιστές παλεύουμε μέσα απο το ΠΑΜΕ που είναι ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και μπορεί να ωσυμμετέχει όποιος θέλει μόνο σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Εκεί γίνεται και η διαπάλη των απόψεων και ο καθένας προβάλει την δικιά του. Και η ζωή δείχνει στον καθένα τον δρόμο. Εξοδος απο την Ε.Ε με ΚΟινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Για τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο τα είπαμε. Ε.Ε ΝΑΤΟ ΡΩΣΙΑ ΙΡΑΝ σφάζουνε τον λαό για να μοιράσουνε την λεια. Το Κ.Κ δεν έπρεπε να έχει διαλέξει Ιμπεριαλιστή.Επρέπε να παλέψει μαζί με τον λαό για την Αντιμετώψπιση της Ντόπιας και των ξένων αστικών τάξεων σαν εισβολέα με έξοδο απο τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο με νικη της Εργατικής Λαικής Εξουσίας.

Ανώνυμος είπε...

Το ΚΚΕ συμμετέχει στο Αστικό Κοινοβούλιο μόνο για την καλύτερη προβολή των θέσεων του και τα χρήματα που ειναι απαραίτητα για τον Μηχανισμό. Ετσι μας διδαξε ο Λένιν που με τις Θέσεις του Απρίλη είπε τελειώσαμε με την Φεουδαρχία δεν μπήκε ποτέ στην Αριστερή Κυβέρνηση Κερένσκι έφυγε απο τα Σοβιέτ και τους Ανέτρεψε. Αντίθετα στην Γερμανία το 1919 που δεν είχανε διαχωριστεί έγκαιρα απο τον Οπορτουνισμό η Αριστερή Κυβέρνηση Εμπετ Σάιντεμαν Νόσκε με τα Φράικοπς έπνιξε την Επανάσταση στο αίμα Σφάζοντας τους Συντρόφους μας Λούξεμπουργκ και Λίμπνεχτ. Πολυτιμα συμπεράσματα για το σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη στεναχώρια για το ΚΚΕ Ρε παιδιά.....Αλήθεια αφου λετε οτι δεν πάει καλά τι σας νοιάζει. Τόσο το καλύτερο για εσας. Φτιαχτε ενα κόμμα και θα έρθει ο λαός μαζί σας.Μην σας νοιάζει για τους Κομμουνιστές παιδια.

Ανώνυμος είπε...

Δεν κινούνται τα πάντα γύρω από το ΚΚΕ. Καμιά στεναχώρια για την κατάντιά του. Το άρθρο θέτει συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν και πολιτικές του ΚΚΕ σε ότι αφορά το συνδικαλιστικό κίνημα και γενικότερο το λαϊκό όπως τους αγρότες. Το συγκεκριμένο άρθρο βάζει καθαρά ζήτημα για "Ενιαίο Πανεργατικό Μέτωπο ενάντια στην Ευρωένωση και τον ιμπεριαλισμό". Επί αυτών των ζητημάτων πρέπει να διατυπώνονται οι απόψεις και όχι με υπεκφυγές και ότι έχει στο μυαλό του ο κάθε πικραμένος.
Και κάτι ακόμα. Καλά είναι τα συμπεράσματα από την κυβερνητική εμπειρία του ΚΚΕ (89-εθνική κυβέρνηση με συμμετοχή ΕΑΜ κλπ) αλλά μην φορτώνετε σε κάθε άλλο που έχει διαφορετική εκτίμηση από το ΚΚΕ τα δικά σας κουσούρια. Και ακόμα δεν ισχύει το πας μη ΚΚΕ συριζαίος ή στην καλύτερη περίπτωση οπορτουνιστής, ρεφορμιστής, οπαδός του κυβερνητισμού κλπ, κλπ, κλπ.
Κοιτάτε τη δική σας καμπούρα λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...

1.18 Δεν υπάρχει καμμία κατάντια. Το ΚΚΕ δικαιώθηκε 100% στις εκτιμήσεις του οτι δεν υπάρχει καμμία κυβέρνηση οτι όνομα και να έχει που να μπορεί να κάνει το παραμικρό για τον λαο όσο τα μέσα παραγωγής είναι στους Καπιταλιστές. Για αυτό ακριβώς συμμετέχουμε στο ΠΑΜΕ και στην Λαική Συμμαχία μαζί με οποιοδήποτε άνθρωπο σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Μέσα απο εκεί θα μπορέσει να διεκδικήση την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Μέχρι τότε το ΚΚΕ στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ θα είναι ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Τα συμπεράσματα του ΚΚΕ απο την ιστορία είναι πολύτιμα και δείχνουνε οτι οταν προχώρησε σε Πολιτικό Μέτωπο με τον Οπορτουνισμό πάντα έγινε καταστροφή. ΕΑΜ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

1.48. Δεν θέλω να μιλήσω για τη "δικαίωση" του ΚΚΕ και ποιος πλήρωσε αυτή την "δικαίωση".
Το εξωκοινοβούλιο χωράει άλλωστε πολλούς, ακόμα και το ΚΚΕ.
Καλώς ορίσατε σύντροφοι. Εκεί είμαστε και σας περιμένουμε.

Ανώνυμος είπε...

2.21 Η Ζωή και η πραγματικότητα το δικαίωσε απόλυτα το ΚΚΕ.Οτιδήποτε άλλο θα ήτανε απόλυτη καταστροφή για τον λαό και το ΚΚΕ.Δεν θα υπήρχε σήμερα. Θα μου πεις τώρα οτι αυτό θέλατε και σας χάλασε τα Σχέδια.......ΥΠΟΜΟΝΗ... Οσο για τα υπόλοιπα μη σε νοιάζει δικό μας πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

2.21 Τα μέσα παραγωγής θα τα έχουνε η οι Καπιταλιστές η η Εργατική Τάξη. Οσο λοιπόν τα έχει η Αστική τάξη ο λαός θα ζει απο το κακό στο χειρότερο. Οποιος ενδιαφέρεται να τελειώσει οσο πιο σύντομα γίνεται αυτή η τραγωδία η θέση του είναι στο ΠΑΜΕ και στην Λαική Συμμαχία.Δεν θα του πει κανείς γιατί δεν είναι Κομμουνιστής. Οπως καταλαβαινεις Πανεργατικό Μέτωπο υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Μερικές αποριες διαβαζοντας το κειμενο. Ποιος ειναι ο μαγικός τρόπος να βελτιωθεί η ζωή του λαού την στιγμή που τα μέσα παραγωγής τα έχει η Αστική τάξη. Ενα Κ.Κ τι λόγο υπάρξεις έχει αν δεν έχει Στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό και αυτό να παλεύει στην καθημερινή του δράση Είναι δυνατό να υπάρχει Κ.Κ που να μιλάει για Ανθρώπινο Καπιταλισμό όπως μας προτείνει ο Αρθρογράφος.... Επίσης στην Συρία έχουμε Ιμπεριαλιστικό πόλεμο μεταξύ ΕΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε ΡΩΣΙΑ ΙΡΑΝ και τα τμήματα της ντόπιας αστικής τάξης που είναι μαζί τους. Ο Αρθρογράφος γιατί ξεχνάει τον Ιμεριαλισμό της Ρωσίας και του Ιραν. Η Μήπως αυτοί είναι Αντιιμπεριαλιστές....για τον Αρθρογράφο.

Ανώνυμος είπε...

Πες το καθαρά Κύριε Μπελίδη.Δεν σου αρέσουνε οι Ιμπεριαλιστές των ΕΠΑ Ε.Ε και προτιμάς τους καλούς Ιμπριαλιστές της Ρωσίας και της Κίνας ωστε να γίνει ο Καπιταλισμός Ανθρώπινος.......Μην ταλαιπωρείς τον ευατό σου Κύριε Μπελίδη.

Ανώνυμος είπε...

Τι παει να πει ενιαίο πανεργατικό μέτωπο ρε παιδιά...... Πανεργατικό Μέτωπο είναι το ΠΑΜΕ και χωράμε ολοι σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ χωρίς να χρειάζεται να είναι κανείς Κομμουνιστής. Αρα τι χρειάζεται αυτή η διάσπαση του λαού. Ας μας πει κάποιος...