Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη συνάντηση με το ΣΥΡΙΖΑ: Επιμονή στους αγώνες και την πολιτική ανυπακοή για την αξιολόγηση στο δημόσιο

Με επιμονή στην κλιμάκωση του αγώνα και την πολιτική ανυπακοή ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο



Στο πλαίσιο της απόφασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να συναντηθεί με τα κόμματα της Aριστεράς, κοινοβουλευτικά και μη, και να τα καλέσει σε κοινή δράση για τη δημιουργία πλατιάς αγωνιστικής συμπαράταξης στήριξης του αγώνα των Δημοσίων Υπαλλήλων κατά της αξιολόγησης, των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων που προωθεί η Κυβέρνηση με κύριο στόχο τον περιορισμό των κοινωνικών κατακτήσεων του λαού μας, καθώς και τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία και το συνδικαλισμό των εργαζομένων, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 6/8/14, συνάντηση αντιπροσωπειών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη μεριά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ διατυπώθηκε η ανάγκη πολιτικής στήριξης των εργαζομένων στην απόφαση τους για ανυπακοή στις κυβερνητικές επιταγές, καθώς ο αγώνας τους έχει αποκτήσει τεράστια μαζικότητα και συσπείρωση. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έθεσε ιδιαίτερα την ανάγκη για πρωτοβουλίες κοινής δράσης που θα συμβάλλουν στη νίκη των εργαζομένων για την προστασία των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών. Για να προστατευθεί και επεκταθεί το δικαίωμα και η δυνατότητα των εργαζομένων να διεκδικούν συλλογικά υπέρ των συμφερόντων τους και των λαϊκών αναγκών.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε και από τις δυο πλευρές η στήριξη των αποφάσεων των εργαζομένων, μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα, για συνέχιση του αγώνα τους. Πέρα από την αυτονόητη αυτή τοποθέτηση, το κρίσιμο ζητούμενο για την Αριστερά -το οποίο έθεσε με ένταση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ- είναι η ολόπλευρη στήριξη στην πολιτική ανυπακοή και απειθαρχία απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης για την αξιολόγηση, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις των δικαστηρίων, αλλά και στην κλιμάκωση των αγώνων με στόχο μια νικηφόρα αναμέτρηση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει τις επαφές και με τα υπόλοιπα κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς στην ίδια κατεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά τη σχετική με τη συνάντηση ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να γίνει σαφές ότι η αντίθεση του κινήματος στην αξιολόγηση είναι συνολική και δεν περιορίζεται στον τρόπο που την υλοποιεί η κυβέρνηση. Επίσης τονίζεται ότι δεν ήταν στα θέματα της συζήτησης το πολιτικό ζήτημα και πολύ περισσότερο δεν υπήρξε συμφωνία, καθώς θέση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η ανατροπή του Μαύρου Μετώπου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και της πολιτικής του συνολικά και όχι μόνο η πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Διαβάστε σχετικά: 


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Επιστολή προς όλα τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια :