Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Καταδότες χωρίς κουκούλα


Θέλω απόψε να δώσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στο Δήμο Ρεθύμνου, ο οποίος -πρώτος από όλους- ετοίμασε τον κατάλογο των νηπίων, για να τον δώσει στον Ηρώδη της Χρυσής Αυγής! 

Είναι μια εξόχως πατριωτική κίνηση, κυρίως αν τη συγκρίνει κανείς με την κατηγορηματική άρνηση του Δήμου Ιεράπετρας να συνεργαστεί στο μείζον αυτό θέμα. Οι Ιεραπετρίτες δεν δείχνουν τη δέουσα φιλοπατρία.

Στις μέρες μας, αδέλφια, οι καταδότες έχουν όνομα. Δεν καλύπτονται από κουκούλες όπως στην Κατοχή ούτε κρύβονται όπως επί Χούντας. Νιώθουν τόσο ασφαλείς, ώστε συναινούν και υπερθεματίζουν ξετσίπωτα στο λόγο που εκφράζουν οι κασιδιάρηδες!



Η επόμενη κίνηση είναι, θαρρώ, να πετάξουν τα παιδάκια των αλλοδαπών στο δρόμο, για να καθαρίσει ο τόπος. "Δεν τα θέλουμε τα μούλικα! Να πάνε πίσω στο πακιστάν τους και στην αφρική τους". Οι γονείς τους οργώνουν τα χωράφια για να καθόμαστε εμείς στα καφενεία, πουλάνε στη λαϊκή για να εισπράττουμε εμείς, ξεσκατίζουν τους γέρους μας, προσέχουν τα μωρά μας, καθαρίζουν σπίτια και καταστήματα, ικανοποιούν τις ανώμαλες ορέξεις μας, κάνουν παραεμπόριο και χρησιμεύουν ως βιτρίνα για σπείρες Ελλήνων.

Ε, όχι και να γεννοβολούν κιόλας!

Δεν έχει καμιά σημασία που μια 14χρονη Πακιστανή πυροβολήθηκε από ταλιμπάν στην επαρχία Σουάτ επειδή διεκδίκησε το δικαίωμά της στη μόρφωση (εδώ). Εδώ, πάντως, δεν θα πάνε σχολείο. Να μείνουν αμόρφωτοι και εξαθλιωμένοι, για να τους έχουμε πάντα πρόχειρους και υποταγμένους και να ξεσπάμε πάνω τους την οργή για τον εξευτελισμό που εισπράττουμε από τους βορειοευρωπαίους.

Και τι θα γίνει, ρε χαμένοι, αν κάποια μέρα εξαφανιστούν όλοι οι μετανάστες από την Ελλάδα; Θα μαζέψετε τα μπιροκοίλια σας και θα στρώσετε στη δουλειά τους χοντρούς σας κώλους; Που σας μπούκωσε επιδοτήσεις το ΠΑΣΟΚ, φτιάξατε ξενοδοχεία με πισίνα σε κάθε δωμάτιο και νομίσατε πως πιάσατε τον πάπα από τα... ; Που οι γιοι σας δεν καταδέχονται να γίνουν βοσκοί ή αγρότες και προτιμούν να σπουδάσουν Ψυχολογία και Επιστήμες Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής;

Έλεγε ο Γιάννης ο Μπουτάρης το καλοκαίρι πως ένας αγροτικός συνεταιρισμός ζήτησε μερικές χιλιάδες εργάτες για 9 μήνες, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Υπόψη ότι η Μακεδονία έχει 35% ανεργία. Ξέρετε πόσοι Έλληνες παρουσιάστηκαν; Πέντε! Των υπολοίπων θα τους έπεφτε η μύτη αν εργάζονταν στα χωράφια.
Σε έναν πάγκο της αγοράς βιολογικών στη γειτονιά μου δουλεύει ένας νεαρός Πακιστανός. Είναι ευγενέστατος, γρήγορος, κάνει λογαριασμούς στο φτερό και σε αποχαιρετά ευχόμενος "Καλοφάγωτα"! Στην αρχή, η εργοδότριά του άραζε στο φορτηγάκι για να τον παρακολουθεί. Εδώ και μήνες, δεν εμφανίζεται καν. Σε αυτόν τον άνθρωπο, ποιος κηφήνας θα πει "φύγε";





Επιτέλους, τις προάλλες, ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ, αγορεύοντας στη Βουλή, δεν καταφέρθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, αποκάλεσε πολλές φορές φασιστική τη Χρυσή Αυγή, χωρίς να πτοείται από τα αλυχτίσματα πίσω από την πλάτη του. 



Χθες, ο μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος, αναφερόμενος στην επίθεση των θεούσων και των ναζιστών εναντίον του θεάτρου "Χυτήριο", δεν μάσησε τα λόγια του: 
"Είναι θλιβερό ότι κάποιοι “χριστιανοί αγωνιστές” ταυτίστηκαν με τη χρυσή αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό.

Τον Χριστό που η “Χρυσή Αυγή” τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών.
Δεν είναι ο άνθρωπος εικόνα του Χριστού όποιος και εάν είναι; Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας, ελάχιστος αδελφός του Χριστού;"
(ολόκληρος ο λόγος εδώ)

Είναι πια καιρός να μετρήσουμε τους φίλους και τους εχθρούς μας. Να σηκώσουμε τις προβιές, για να ξεμπροστιάσουμε τους λύκους. Να δούμε πού πάμε και πώς θα πάμε.
Να πετάξουμε τα βαρίδια και να κρατήσουμε τα απαραίτητα. Γιατί ξεστρατίσαμε από την αυτογνωσία και τώρα τρώμε το ένα χαστούκι πίσω από το άλλο. Και, για να παραφράσω το περίφημο ρητό, "Ναζί και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια"!


Πηγή: lotofagus.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :