Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Νέα συγκέντρωση -Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες εργαζόμενοι- 24ωρη Απεργία στο Μέταλλο

Στον εισαγγελέα οδηγούνται στις 08:00 το πρωί, σήμερα Παρασκευή, οι 12 εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Πεντάγωνο.

Η ΠΟΕΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου) και συνδικάτο στο χώρο του μετάλλου έχουν κυρίξει 24ωρη απεργία και καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης  στα δικαστήρια τηςπρώην Σχολής  Ευελπίδων.
 
Στην απεργία και συγκέντρωση έχουν καλέσει και τα σωματεία των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας, τα σωματεία της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα, τα σωματεία Μετάλλου Πειραιά,Ελευσίνας κ.α συνδικάτα.

Οι 12 συλληφθέντες που οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα  κατηγορούνται για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απρόκλητες σωματικές βλάβες, αντίσταση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Οι υπόλοιποι 94 που είχαν συλληφθεί αφέθηκαν ελεύθεροι αλλά  κατηγορούνται και αυτοί για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης.

Χθές στην ΓΑΔΑ συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι για συμπαράσταση των  συναδέλφων τους που είχαν συλληφθεί. Με χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχονταν τους (94) συναδέλφους τους που  μετά τις οκτώ το βράδυ  σταδιακά αφήνονταν "ελεύθεροι".

Τα χθεσινά γεγονότα έφεραν στην επιφάνεια το πρόβλημα της ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι σε αυτά. Οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και οι ντιρεκτίβες-πολιτικές της ΕΕ οδήγησαν τη ναυπηγική βιομηχανία στη χώρα σε μαρασμό. 

Η κινητοποίηση των εργαζομένων χθές στο Πεντάγωνο, ίσως αποτελέσει την "θρυαλίδα" γενικότερων αναταράξεων στο συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και μιας γενικότερης εργατικής εξέγερσης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :