Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΕ διατάζει … ανασχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά!

Του Γ. Δελαστίκ
Ανατριχιαστική από πολιτική σκοπιά, αλλά ταυτόχρονα αποκαλυπτική για το πόσο έχει προχωρήσει η «αποικιοποίηση» της χώρας μας από την ΕΕ λόγω της εθελόδουλης πολιτικής της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη ήταν ανταπόκριση του Έθνους της Κυριακής από τις Βρυξέλλες για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Οι πιέσεις θα κλιμακωθούν με την απαίτηση των κοινοτικών αξιωματούχων για ανασχηματισμό (!) αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων με την ενεργό συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στο νέο κυβερνητικό σχήμα… Το αίτημα αυτό προβάλλει πλέον το Εurogroup», σημείωνε ο Έλληνας ανταποκριτής και συνέχιζε: «Οι Βρυξέλλες δηλώνουν πεπεισμένες ότι… οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης θα πρέπει να αναλάβουν ρόλους αντιπροέδρων στην κυβέρνηση»!

Δεν πιστεύει στα μάτια του κανείς. Ούτε οι πιο άσπονδοι εχθροί της ΕΕ στη χώρα μας δεν φαντάζονταν ποτέ ότι οι Ευρωπαίοι επικυρίαρχοι θα αποκτούσαν τόσο θράσος, ώστε να υπαγορεύουν ακόμη και τη… σύνθεση της ελληνικής κυβέρνησης των «γερμανοτσολιάδων» συνεργατών τους!

Πάγκαλος: «Όλοι με Σαμαρά!»

Δεν έχουν άδικο, πάντως, οι ξένοι επικυρίαρχοι να εμφανίζονται τόσο αλαζόνες, ώστε να θεωρούν ότι δικαίως κυβερνούν αυτοί τη χώρα, από τη στιγμή που οι Έλληνες πολιτικοί που συζητούν μαζί τους είναι απίστευτα πρόθυμοι να εκτελέσουν οποιαδήποτε εντολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για οικονομική εξόντωση του ελληνικού λαού, ελπίζοντας ότι έτσι θα σώσουν το πολιτικό τομάρι τους και δεν θα μπουν στη φυλακή όσοι εξ αυτών έχουν διαπράξει οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά εγκλήματα.

Παράλληλα, βλέποντας ότι η ΕΕ διατάζει τους υποτελείς Έλληνες πολιτικούς να συσπειρωθούν σε μία μνημονιακή παράταξη κι αυτό να εκφραστεί μέσω ανασχηματισμού και στη σύνθεση της κυβέρνησης Σαμαρά, όλες οι απεχθείς πολιτικές φιγούρες του πρόσφατου μνημονιακού παρελθόντος της κυβέρνησης Παπανδρέου, που έχουν «φαγωθεί» από τον πρόεδρο του διαρκώς συρρικνούμενου ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο, σπεύδουν να ταχθούν υπέρ του Σαμαρά, μήπως και τους πάρει στην κυβέρνηση του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αλήστου πολιτικής μνήμης πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος. «Όλοι μαζί με τον Σαμαρά!» δήλωσε ενθουσιωδώς την Κυριακή σε ολοσέλιδη συνέντευξη του στην Καθημερινή. «Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι η τελευταία ικμάδα αξιοπιστίας της χώρας και πρέπει πάση θυσία να υλοποιηθεί το σύνολο όσων έχουμε ήδη συμφωνήσει», τόνισε, υποβάλλοντας τα μνημονιακά διαπιστευτήρια του.

Η χυδαιότητα των μνημονιακών

Η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και στίφη ολόκληρα μνημονιακών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ, που μισεί βαθύτατα ο ελληνικός λαός εξαιτίας της εξοντωτικής πολιτικής που άσκησαν εναντίον του, είναι πρόθυμοι να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στον ηγέτη αυτή τη στιγμή του μνημονιακού στρατοπέδου, τον Αντώνη Σαμαρά. Με τον τρόπο αυτό, αν υπουργοποιηθούν, θα υπερκεράσουν πολιτικά και τον εσωκομματικό τους αντίπαλο, τον… «ανθρωποδιώχτη» Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος κοντεύει να μην αφήσει κανένα παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Κάτι… «ρετάλια» β” διαλογής του έχουν απομείνει, που κι αυτά σταδιακά αποστασιοποιούνται από τον παταγωδώς αποτυχημένο αρχηγό τους.

Όσο για το πολιτικό ήθος αυτών των υπό απόσυρση πασοκικών παραγόντων που επιχειρούν να επανακάμψουν στο δημόσιο βίο, χαρακτηριστική είναι η πολιτική χυδαιότητα και η ολοκληρωτική νοοτροπία που εκπέμπει ο Θόδωρος Πάγκαλος στη συνέντευξη του.
«Μου είναι τελείως περιφρονητέα» η οργή των πολιτών δήλωσε προκλητικά ο Πάγκαλος, ο οποίος γιουχαΐζεται συχνά σε δημόσιες εμφανίσεις του, ιδίως όταν αυτές γίνονται πέραν της πλατείας Κολωνακίου. «Εκτός νόμου θα έλεγα ότι πρέπει να απειληθεί ότι θα βρεθεί όχι μόνο η Χρυσή Αυγή, αλλά και κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ!» πρόσθεσε, προσπαθώντας να πλήξει τον κύριο αντίπαλο της κυβέρνησης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξισώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ με τη δράση των νεοναζί.

Ποιος είναι ο γελοίος;

Στην αγωνιώδη προσπάθεια του να κάνει τα πάντα μήπως και προσληφθεί από τον Αντώνη Σαμαρά ως υπουργός, ο Θ. Πάγκαλος έκρινε ότι δεν έφταναν όλα τα παραπάνω. Νομίζοντας ότι η θρασύτητα του συγκαλύπτει με τη βοήθεια των ΜΜΕ του συστήματος την κραυγαλέα πολιτική του αυτογελοιοποίηση, προχώρησε σε… «επίθεση αυτοκτονίας» εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προσωπικά.

«Ο κ.Τσίπρας είναι συγκυριακό «προϊόν»… Πρόκειται περί γελοίου ατόμου!» δήλωσε στομφωδώς ο 74χρονος «σοφός γέρων» Πάγκαλος, γνωστός και ως «μεγάλος τραγουδιστής» από την υπόθεση της παράδοσης του Οτσαλάν στους Τούρκους.

Θα ήταν πολύ διασκεδαστικό, πάντως, αν έβαζε κανείς δίπλα δίπλα τον Πάγκαλο και τον Τσίπρα και καλούσε τον ελληνικό λαό να απαντήσει στο ερώτημα «Ποιος από τους δύο είναι γελοίο άτομο;». Θα γέλαγε και το παρδαλό κατσίκι, καθώς ο Θόδωρος Πάγκαλος θα σάρωνε όλα τα ρεκόρ Γκίνες, με ποσοστό σοβιετικού τύπου στην ανάδειξη της Αυτής Πολιτικής Γελοιότητος! Θα έσπαγε τα κοντέρ!

Το ΠΑΣΟΚ «τσόντα» της ΝΔ

Το ουσιώδες σε αυτή την ιστορία όμως του επερχόμενου ανασχηματισμού, που αποσκοπεί στην εδραίωση του 
μνημονιακού καθεστώτος, δεν είναι φυσικά η προσπάθεια νεκρανάστασης πολιτικών πασοκικών πτωμάτων τύπου Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου, Πάγκαλου και των ομοίων τους. Αυτό που έχει σημασία για τον ελληνικό λαό, που υποφέρει τα πάνδεινα από τους παντός τύπου Κουίσλινγκ, είναι ότι οι Γερμανοί μέσω της ΕΕ διατάσσουν τη συσπείρωση σε μία παράταξη των ελληνικών μνημονιακών δυνάμεων.

Ο Βενιζέλος δεν έχει καμιά πρακτική δυνατότητα να μην υπακούσει στη γερμανική εντολή. Όχι μόνο επειδή ούτως ή άλλως δεν θέλει ο ίδιος να εμφανιστεί ανυπάκουος στις διαταγές της καγκελαρίας, αλλά και διότι υπό την ηγεσία του το ΠΑΣΟΚ πέρασε σε λίγους μήνες στην κατηγορία των… απειλούμενων με εξαφάνιση πολιτικών ιδεών, καθώς οι πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις το εμφανίζουν γύρω στο… 5%!

Η μετατροπή, επομένως, των υπολειμμάτων του ΠΑΣΟΚ σε… «τσόντα» της ΝΔ είναι η μοναδική ελπίδα του Β. Βενιζέλου σε αυτή τη φάση να επιβιώσει προσωπικά ο ίδιος πολιτικά, έστω για μερικούς μήνες. Από εκεί και πέρα, ο Βενιζέλος ελπίζει, εύχεται, προσεύχεται και εργάζεται για να καταστραφεί η χώρα σε τέτοιο βαθμό, ώστε μέσα στη θύελλα που θα ξεσπάσει να ξαναγίνει ακόμη κι αυτός χρήσιμος για το Δ Ράιχ και την ελληνική αστική τάξη! Προέχει να βγάλει τους επόμενους μήνες.
Η ΔΗΜΑΡ πάει με όλα

Οι προοπτικές δεν δείχνουν να είναι τόσο κακές για την αποκρουστική ΔΗΜΑΡ, το κόμμα που εκφράζει την κατ” όνομα «Αριστερά» της… προσκολλήσεως, αυτή, δηλαδή, που από τη Μεταπολίτευση του 1974 και μετά πάντα βολευόταν και βόλευε και τα στελέχη της σε διάφορες κρατικές θέσεις, τόσο με τη ΝΔ όσο και με το ΠΑΣΟΚ.

Μπορεί όλη η Ελλάδα να θεωρεί κατάπτυστο το στελεχιακό δυναμικό της ΔΗΜΑΡ, πιθανότατα όμως θα υπάρξει ένα άθροισμα πασοκτζήδων και «αριστερών» λαμογιών ανώτερο του 3% συνολικά για να κρατήσει τη ΔΗΜΑΡ μέσα στη Βουλή, βοηθούντων και των διορισμών που κάνει τώρα λόγω της συμμετοχής της και στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Αν καταφέρει να παραμείνει κοινοβουλευτικό κόμμα, η ΔΗΜΑΡ θα είναι φυσικά έτοιμη να συνεργαστεί μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο κυβέρνησης συνεργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα δεν θα έχει αυτοδυναμία, οπότε δεν θα έχει καμιά αντίρρηση για μια τέτοια «ανίερη» συμμαχία.

Άλλωστε, η εμφανής στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε μετριοπαθέστερες, δεξιότερες θέσεις ευνοεί μια τέτοια συνεργασία, την οποία, βεβαίως, θα προωθεί με χέρια και με πόδια το κατεστημένο της χώρας μας. Συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί εγγύηση ότι, ανεξαρτήτως προθέσεων Τσίπρα, αποκλείεται να ασκήσει αριστερή πολιτική! Η αστική τάξη γνωρίζει άριστα τι κόμμα είναι η ΔΗΜΑΡ.

Πηγή: Γ. Δελαστίκ – «Επίκαιρα»
Αναδημοσίευση από:Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια :