Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Στον Άρειο Πάγο οι καθαρίστριες – Ολονυχτία απόψε το βράδυ, συλλαλητήριο συμπαράστασης Τριτη 9:30 π.μ.

Στον Άρειο Πάγο:

Ολονυχτία συμπαράστασης και αλληλεγγύης απόψε, Δευτέρα βράδυ.

 Συγκέντρωση αύριο Τρίτη 23/9, 9:30 π.μ. 


Σε μια νέα κρίσιμη φάση εισέρχεται ο ηρωικός αγώνας των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, καθώς την Τρίτη 23/9, στον Άρειο Πάγο θα κριθεί κατά πόσο θα περάσει η απόφαση της κυβέρνησης να «τελειώνει» με τις 595 ανυπόταχτες εργαζόμενες, ή εάν θα δικαιωθεί και αυτή τη φορά δικαστικά το αίτημά τους για επαναπρόσληψη. 

«Έναν ολόκληρο χρόνο γνωρίσαμε την πρωτόγνωρη αλληλεγγύη της κοινωνίας», τονίζουν οι καθαρίστριες, οι οποίες καλούν σε νέα συγκέντρωση στις 9.30πμ στον Άρειο Πάγο και σε ολονυχτία τη Δευτέρα το βράδυ, απαιτώντας την άρση της διαθεσιμότητας και την εφαρμογή της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, που κρίνει παράνομη τη διαθεσιμότητα και ορίζει την άμεση επιστροφή στις θέσεις εργασίας τους. 

Ωστόσο, η εισήγηση του αρεοπαγίτη Κοσμίδη εναρμονίζεται με τις κυβερνητικές απαιτήσεις, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Πρωτοδικείου. Από την άλλη, η κυβέρνηση «πιέζει» τον αγώνα των καθαριστριών και με την τρομοκρατία των απολογιών, καθώς πέντε συνδικαλίστριες, μέλη της Συνοτνιστικής Επιτροπής, κλήθηκαν στη ΓΑΔΑ για απολογία για… «σωματικές βλάβες κατά αστυνομικού οργάνου», κι ας δέχθηκαν οι ίδιες τη βία των ΜΑΤ τον περασμένο Ιούλιο! Ωστόσο, πληθαίνουν τα μηνύματα αλληλεγγύης από κάθε γωνιά της Ευρώπης, όπως οι καθαριστές του βελγικού σιδηροδρομικού σταθμού του Σκάρμπεκ, σωματεία από την Καταλονία της Ισπανίας, καθώς και το λονδρέζικο συνδικάτο καθαριστών.

Δημοσιεύθηκε στο ΠΡΙΝ 21.9.2014 στη στήλη ΚΤΥΠΩΝΤΑΣ ΚΑΡΤΑ
Αναδημοσίευση από:pandiera

Δεν υπάρχουν σχόλια :