Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Από τέτοιους “αριστερούς” χορτάσαμε!

Του Νίκου Μπογιόπουλου 

«Σε μερικά πράγματα είμαι πολύ αριστερός» είχε δηλώσει στη συνέντευξή του στον «Real Fm» και στον Νίκο Χατζηνικολάου ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης πριν από τις ευρωεκλογές.

Την περασμένη βδομάδα ο κ.Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη τις θέσεις του κόμματός του για μια σειρά θέματα.


Σταχυολογούμε:

1) «Πρόεδρος πρέπει να εκλεγεί από αυτή τη Βουλή», δήλωσε κατηγορηματικά ο Στ. Θεοδωράκης.

Ότι αυτή η θέση του «Ποταμιού» είναι και η πρόθεση όλου του πολιτικοοικονομικού καθεστώτος εξουσίας, ότι αυτή η θέση γράφει στα παλιά της τα παπούτσια κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμοποίησης αφού δεν λαμβάνει υπόψη τους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς που υπάρχουν στην κοινωνία όπως αυτοί καταγράφηκαν στις ευρωεκλογές, φαίνεται να μην απασχολεί τον «πολύ αριστερό» (σε μερικά πράγματα) κ.Θεοδωράκη.

2) «Ο μισθός δεν καθορίζεται με υπουργικές αποφάσεις και με προεδρικά διατάγματα, δεν ανακοινώνει ένας Υπουργός το ύψος του μισθού. Αυτά κανονίζονται από την αγορά. Άρα θα πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί απέναντι σε αυτό. (…) Η άποψή μας είναι συγκεκριμένη. Δεν αλλάζουμε με ένα νόμο τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις. (…)Πρέπει να φύγουμε από αυτές τις μαξιμαλιστικές απόψεις, δεν αλλάζει έτσι η οικονομία, δεν αλλάζει με υπουργικές αποφάσεις και θα πρέπει να ασχοληθούμε βαθιά με τα προβλήματα που έχει η ελληνική οικονομία».

Αυτή ήταν η απάντηση του κ. Θεοδωράκης, όταν ρωτήθηκε «ποια είναι η θέση του Ποταμιού για το ύψος του κατώτατου μισθού, της κατώτατης σύνταξης». Για όσους δεν κατάλαβαν, το «Ποτάμι» και ο κ.Θεοδωράκης, ευθυγραμμίζονται απόλυτα με την «αγοραία» θέση ότι οι άνθρωποι «πρέπει» να ζουν με μισθό και σύνταξη των 200, 300 και 500 ευρώ, αφού οτιδήποτε άλλο είναι «μαξιμαλισμός»…

3) «Ο κόσμος δεν έχει πρόβλημα να πληρώσει αν είναι για το κοινό καλό, εάν πειστεί ότι τα λεφτά του πηγαίνουν στο σχολείου του παιδιού του, στην υγεία, δεν έχει πρόβλημα να πληρώσει».

Ότι «ο κόσμος δεν έχει πρόβλημα να πληρώσει» ήταν η απάντηση που έδωσε ο κ.Θεοδωράκης στην ερώτηση που του τέθηκε για τον ΕΝΦΙΑ! Τα σχόλια εδώ περιττεύουν.

4) «Μαλώνουμε τόσες μέρες για το τι θα γίνει στην υγεία. Οι μεν λένε δεν θα αφήνουμε τις γυναίκες να κάνουν μαστογραφία, περνάμε ξαφνικά από τη σπατάλη στην τσιγγουνιά και οι άλλοι λένε να τα αφήσουμε όλα όπως ήταν πριν. Όχι ρε παιδιά! Πώς να τα αφήσουμε όλα όπως ήταν πριν; Οι Έλληνες – τα είδατε τα στοιχεία νομίζω θα τα έχετε προσέξει – το 10% των Ελλήνων, ένας τους δέκα Έλληνες κάνει μαγνητική τομογραφία σε αυτή τη χώρα. Πως είναι δυνατόν; Οι Γερμανοί κάνουν δύο στους χίλιους. Τι συμβαίνει; Όλοι οι Έλληνες είναι άρρωστοι;»…

Κι αυτή απάντηση του κ.Θεοδωράκη ήταν. Και δόθηκε την επομένη της απόφασης της κυβέρνησης να καταργήσει το δικαίωμα των προληπτικών εξετάσεων (τεστ ΠΑΠ, μαστογραφίες, εξέταση για τον καρκίνο του προστάτη) και άλλων εξετάσεων (τρίπλεξ σε χειρουργημένους καρδιοπαθείς) σε πλατιά στρώματα του πληθυσμού. Ότι οι θέσεις του κ.Θεοδωράκη ταυτίζονται με τις πρακτικές και τις απόψεις του υπουργού Υγείας κ.Βορίδη θα οφείλεται προφανώς στο γεγονός ότι ο κ.Θεοδωράκης είναι «πολύ αριστερός» (σε μερικά πράγματα)…

5) «Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είμαστε με τους ισχυρούς. Οι ισχυροί αυτή τη στιγμή είναι το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα συνθήματα τα παλιά ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο και να διαλυθούν οι σχηματισμοί, ας τα συζητήσουμε εάν νιώσουμε μια σιγουριά στον πλανήτη (…)».

Αυτό δεν είναι κήρυγμα νεοραγιαδισμού. Αυτό είναι… ρεαλισμός. Που απορρέει από μια ψύχραιμη αποτίμηση του παγκόσμιου συσχετισμού δυνάμεων… Είναι η απάντηση του κ.Θεοδωράκη στην ερώτηση για το πώς βλέπει την θέση της Ελλάδας στον κόσμο. Όταν, λοιπόν, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, με την τακτική τους (συμπεριλαμβανομένων των επεμβάσεων και των πολεμικών σχεδιασμών) φέρουν τη «σιγουριά» στον πλανήτη, τότε το «Ποτάμι» θα σηκώσει τη σημαία της ανεξαρτησίας. Μέχρι τότε, «περήφανα», «λεβέντικα» και «πατριωτικά», το «Ποτάμι» θα είναι με τους «ισχυρούς»… 

*

«Από κάτι τέτοιους σοσιαλιστές γέμισε ο τόπος, χορτάσαμε, κανά καλό δεν βλέπουμε», έλεγε ο Παπαμιχαήλ προς τη Βουγιουκλάκη που υποδυόταν στην ταινία του Σακελλάριου την σοσιαλίστρια κόρη του βιομήχανου Κωνσταντάρα.

Αλλά αυτό δεν αφορά τον κ.Θεοδωράκη. Διότι ο επικεφαλής του «Ποτομιού» δεν έχει δηλώσει ποτέ σοσιαλιστής. «Πολύ αριστερός» έχει δηλώσει ο άνθρωπος. Και αυτό μόνο «σε μερικά πράγματα»…

Πηγή:enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια :