Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Τα στελέχη του ούτε καν δακρύζουν για το ΠΑΣΟΚ

Του Γιώργου Δελαστίκ*

Εικόνα βαθύτατης πολιτικής σήψης έδωσαν τα όσα διαδραματίστηκαν στο Ζάππειο τη Δευτέρα το βράδυ, στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ με ομιλητή τον Γιώργο Παπανδρέου. 


Το άγριο γιουχάισμα τμήματος των συγκεντρωμένων κατά του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, οι κραυγές «προδότη» εναντίον του και η αποφυγή καταδίκης αυτών των φραστικών εκτρόπων εκ μέρους του Γ. Παπανδρέου, δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ αργοπεθαίνει πολιτικά -αν δεν είναι ήδη κλινικά νεκρό. 

«Φτάνουμε στο τέρμα μιας πολυκύμαντης διαδρομής. Το ΠΑΣΟΚ ... ολοκλήρωσε μαζί με τη χώρα τον μεταπολιτευτικό ιστορικό του κύκλο ... Απαρνηθήκαμε τον εαυτό μας, τις αξίες, την ταυτότητά μας» έγραφε χθες χαρακτηριστικά στα «Νέα» ο Κώστας Σκανδαλίδης. Βλέποντας όλη η Ελλάδα τι έγινε τη Δευτέρα, μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να χαρακτηριστούν οι ισχυρισμοί του Ευ. Βενιζέλου στην εκδήλωση εκείνη. «Εμφανίστηκαν αμέσως οι γνωστοί καλοθελητές που ασχολούνται εργολαβικά με τη δημιουργία νοσηρών εντυπώσεων με στόχο την πρόκληση τεχνητής εσωστρέφειας, την υπονόμευση των προσπαθειών συσπείρωσης και ανάκαμψης της παράταξης, τον ευτελισμό των προθέσεων» είπε προκαλώντας θυμηδία. «Η παρουσία όλων εδώ δίνει σήμερα ένα ηχηρό ράπισμα στους κύκλους αυτούς» ισχυρίστηκε, την ώρα που οι πασόκοι του Γ. Παπανδρέου τον «έκραζαν» και τον έλουζαν πατόκορφα με υβριστικές λέξεις και συνθήματα.

Σοβαρά, οι «καλοθελητές» του φταίνε του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τις «νοσηρές εντυπώσεις»; Οταν δηλαδή ο πολλάκις διατελέσας υπουργός σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», χαρακτηρίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως «τον άνθρωπο που καταργεί το ΠΑΣΟΚ», αυτό είναι φιλοφρόνηση; Οταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό, καταγγέλλει ότι «ο Παπανδρέου είναι από τους ανθρώπους που διέλυσαν και κατέστρεψαν το ΠΑΣΟΚ», αυτό δεν φουντώνει το κλίμα εμφύλιας σύρραξης στους κόλπους του κόμματος του ΠΑΣΟΚ; 

Αν καταλάβαμε καλά δηλαδή, ο Ευ. Βενιζέλος συμμερίζεται απολύτως τις απόψεις του διοργανωτή της εκδήλωσης της Δευτέρας Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος δήλωσε πως «η εκτίμησή μου είναι ότι δεν υφίσταται διχαστικό κλίμα» στο ΠΑΣΟΚ!!! Λυπούμαστε, αλλά εμείς έχουμε την εντελώς αντίθετη άποψη -όπως και σχεδόν ολόκληρη η Ελλάδα, άλλωστε, η οποία ουδέποτε αντελήφθη ότι το θυελλώδες γιουχάισμα και οι κραυγές «προδότη» προωθούν το... ενωτικό κλίμα! Την πολιτική σκοπιμότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να θέλει να υποβαθμίσει τις βαθύτατα απαξιωτικές αποδοκιμασίες για τον ίδιο, τις αντιλαμβανόμαστε.

Δεν γίνεται όμως να λύσει το πρόβλημά του με δηλώσεις που υποτιμούν τη νοημοσύνη όλων των Ελλήνων, θεωρώντας μας ηλίθιους συλλήβδην! Ας βρει άλλους τρόπους, λιγότερο προσβλητικούς. Οταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος γράφει στο χθεσινό «Εθνος» άρθρο όπου τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η καλλιέργεια εσωτερικού διχασμού έχει φυσικό και ηθικό αυτουργό» από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, ο «εσωτερικός διχασμός» του ΠΑΣΟΚ είναι εφεύρημα των «καλοθελητών»; Οταν ο επίσης επί πολλά πολλά χρόνια υπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας έγραψε σε άρθρο του ότι «η αλλαγή κυβέρνησης είναι προϋπόθεση για την αλλαγή πολιτικής και τον αναπροσανατολισμό της χώρας», συγκαταλέγεται κατά Βενιζέλο και αυτός στους «γνωστούς καλοθελητές που ασχολούνται εργολαβικά με τη δημιουργία νοσηρών εντυπώσεων με στόχο την πρόκληση τεχνητής εσωστρέφειας»;

Σαν πολλοί δεν έγιναν αυτοί, αν λάβουμε υπόψη μας ότι στην εκδήλωση της Δευτέρας παραβρέθηκαν δεκάδες νυν και πρώην βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ; Οταν ο Γιώργος Παπανδρέου είπε στην ομιλία του «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, να ξαναπιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε και να το πάμε στο μέλλον» και μίλησε για «οβιδιακές μεταλλάξεις» του ΠΑΣΟΚ και «πισώπλατα μαχαιρώματα», φταίει ο Γιώργος που τα είπε ή οι δημοσιογράφοι που ανέφεραν αυτά που είπε; Ο καθένας μας μπορεί να θεωρεί το άκρον άωτον της γελοιότητας το σύνθημα «Γιώργο, γερά, να φύγει η Δεξιά» -την ίδια άποψη άλλωστε έχουμε κι εμείς-, αλλά το να περιγράφεται σήμερα η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ ως... «ενωτική» συνιστά πολιτικό ψεύδος.

Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ", 4-9-2014

1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Τα σοσιαλδημοκρατικα κομματα ειναι απο φυση τους απεριφρουρητοι πολιτικοι σχηματισμοι.
Μπαινει ο οποιοσδηποτε μεσα, ενσωματωνεται,ανεβαινει στην ιεαρχια-εξουσια, χωρις να ελεγχει κανεις κανεναν, πρεζονουν το λαο στο ρουσφετι και τον παραγοντισμο, και στο τελος σκορπανε σαν τα παιδια του λαγου.
Το εχουμε δει το εργο ξανα.
ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΠΑΤΕΡΙΤΣΕΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.