Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη δολοφονική επίθεση στη Ν. Μανωλάδα Ηλείας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει τη χτεσινή μαφιόζικη δολοφονική επίθεση μπράβων της εργοδοσίας στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, που με καραμπίνες πυροβόλησαν «εν ψυχρώ» και στο ψαχνό 200 Μπαγκλαντέζους εργάτες γης στη φράουλα επειδή απαιτούσαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών «μεροκάματα του τρόμου» σε άθλιες συνθήκες.

Η τρομοκρατική εργοδοτική επίθεση σε βάρος των Μπαγκλαντέζων εργατών γης είναι το αποκορύφωμα προηγούμενων συχνών, ωμών και ατιμώρητων ρατσιστικών επιθέσεων που έγιναν στη Νέα Μανωλάδα από μπράβους του ίδιου μεγαλοεργοδότη – μεγαλέμπορου φράουλας. Είναι εφιαλτική εκδήλωση της εργοδοτικής ασυδοσίας και της κυβερνητικής ανοχής και συνενοχής(πρόσφατη κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας στην Ηλεία). 

Είναι αποτέλεσμα της γενικευμένης έξαρσης του ρατσισμού και των φασιστικών δολοφονικών επιθέσεων κατά μεταναστών, που φέρνει μαζί της η αντιλαϊκή πολιτική Μνημονίου – Κυβέρνησης – ΕΕ – Κεφαλαίου. Είναι προϊόν της ναζιστικής χολέρας που μεταδίδει η Χρυσή Αυγή και οι πρόθυμοι δημοσιογραφικοί αναμεταδότες της. Δεν έχουν ιερό και όσιο προκειμένου να διχάσουν τους εργαζόμενους της χώρας και να αθωώσουν έτσι την πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που τάζει ο Σαμαράς: κέρδη για τις τράπεζες και το κεφάλαιο, χρήμα που στάζει αίμα και ιδρώτα των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών, που βυθίζονται κάθε μέρα στη φτώχεια και τη μιζέρια
Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Να σπάσει η ασυλία του γνωστού εκμεταλλευτή των εργατών από το Μπαγκλαντές και των μπράβων του.
Το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα πρέπει να αγκαλιάσουν τους μετανάστες από το Μπαγκλαντές και κάθε εκμεταλλευόμενο Έλληνα και ξένο εργάτη. Να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και να απαιτήσουν την παραδειγματική τιμωρία των εγκληματιών.


Κανείς εργαζόμενος, νέος, άνθρωπος της τέχνης, της επιστήμης και του πολιτισμού δεν πρέπει να σωπάσει ή να δείξει ανοχή σε αυτόν τον κατήφορο.
Το λαϊκό και εργατικό κίνημα, οι πολιτικές δυνάμεις και οι συλλογικοί φορείς είναι ώρα να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας των μεταναστών. Αν η φασιστική γραμμή ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αξίζουν δικαιώματα επιβληθεί, δεν θα χτυπήσει μόνο τους μετανάστες, αλλά το σύνολο των εργαζομένων, των άνεργων και των φτωχών.


Η πάλη για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι η μόνη ελπίδα για μια αξιοβίωτη ζωή για όλους, Έλληνες και μετανάστες.


Πηγή: ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια :