Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Μαραθώνιος πανικού στη Βοστόνη-Εκρήξεις με νεκρούς και τραυματίες

Δύο ισχυρές εκρήξεις συντάραξαν τον τελικό του Μαραθωνίου κοντά στη γραμμή τερματισμού προκαλώντας πανικό στον κόσμο και χάος στην πόλη. Μία άλλη έκρηξη σημειώθηκε στη JFK βιβλιοθήκη αλλά οι αρχές δεν είναι σίγουρες αν τα δύο αυτά γεγονότα συνδέονται.


Τουλάχιστον 3 νεκροί και περισσότεροι από 140 τραυματίες.
Πληροφορίες  κάνουν λόγο για 12 νεκρούς και μεγάλο αριθμό τραυματιών εκ των οποίων 50 σοβαρά.
Πανικός στη Βοστόνη και τις ΗΠΑ. Ξύπνησαν μνήμες "δίδυμων πύργων".
Οι αρχές κάλεσαν τους πολίτες της Βοστόνη να αποφύγουν τις μετακινήσεις και να παραμείνουν στα σπίτια τους. 

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε φωτογραφίες από τον τόπο των εκρήξεων

Τηλεοπτικό  διάγγελμα  του Μπαράκ Ομπάμα «οι ΗΠΑ θα ανακαλύψουν ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις στη Βοστόνη και οι ένοχοι θα λογοδοτήσουν».
Διάγγελμα του Μπαράκ Ομπάμα 

Ο Λευκός Οίκος δεν γνωρίζει ποιος ή ποια ομάδα, σχεδίασε και πραγματοποίησε τις φονικές εκρήξεις στη Βοστόνη αλλά χειρίζεται το περιστατικό ως «μια πράξη τρομοκρατίας», ανέφερε αξιωματούχος της κυβέρνησης. «Κάθε συμβάν με πολλαπλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς είναι σαφώς μια πράξη τρομοκρατίας, και θα προσεγγισθεί ως τρομοκρατική πράξη», τόνισε. «Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιος έκανε αυτήν την επίθεση, η έρευνα που εξελίσσεται θα αποκαλύψει τον πιθανό σύνδεσμο για τον σχεδιασμό ή την εκτέλεση από μια τρομοκρατική ομάδα, ξένη ή εγχώρια», συμπλήρωσε.

Βίντεο και φωτογραφίες από τον μαραθώνιο ερευνούνται απο το FBI, αναζητώντας στοιχεία για να εντοπίσουν τους υπεύθυνους των εκρήξεων.

Οι Έλληνες που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο είναι όλοι καλά, διαβεβαίωσε ο πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστόνη. 


Δείτε φωτογραφίες από τον τόπο των εκρήξεωνΗ περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά .


Δεν υπάρχουν σχόλια :