Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Η εκδίκηση του μπάρμπα Κώστα

Του Θανάση Καρτερού
Τα μέλη του ΚΚΕ έχουν το δικαίωμα να λένε την άποψή τους, αρκεί να είναι σωστή, είχε γράψει το 1974 στην "Κομμουνιστική Επιθεώρηση" ο Κώστας Λουλές -παλαίμαχος κομμουνιστής και μέλος του Π.Γ. Με αποτέλεσμα να προκληθεί κομματικός σάλος, μέχρι που υπήρξε "επανόρθωση" από τον ίδιο και την Κ.Ε.: Τα μέλη του κόμματος έχουν δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους μέσα στο πλαίσιο που ορίζει το καταστατικό - τελεία και παύλα. 

Αν και πρέπει να προσθέσουμε ότι η επανόρθωση αυτή δεν εμπόδισε να παραμείνει η ατυχής φράση ως ιστορικό ανέκδοτο στη φαρέτρα των αντιπάλων του κόμματος μέχρι σήμερα.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο επαναστατικό αυλάκι του ΚΚΕ. Νά όμως που ο μπάρμπα Κώστας παίρνει τη μεταθανάτια εκδίκησή του για όσα άκουσε τότε. Διότι σήμερα, σαράντα σχεδόν χρόνια μετά, τι παρακολουθούμε; Τα μέλη του κόμματος καλούνται να πουν δημόσια τη γνώμη τους στον προσυνεδριακό διάλογο.

 
Και η ηγετική ομάδα -η οποία, σημειωτέον, είναι υπό κρίση στο επικείμενο συνέδριο- εξαπολύει συντονισμένη επίθεση εναντίον απόψεων και μάλιστα όχι μόνο επειδή "δεν είναι σωστές". Αλλά και επειδή βλέπει σ' αυτές αντικομματικές και εχθρικές προθέσεις - τις οποίες δεν διστάζει να καταγγείλει, στιγματίζοντας πρόσωπα με πλούσια ιστορία και προσφορά.

Διαβάστε: Οι σύντροφοι αυτοί υιοθετούν όλες τις εχθρικές αντιλήψεις για το Κόμμα, την πολιτική των οπορτουνιστών κάθε είδους, και ταυτόχρονα ενισχύουν το οπλοστάσιο των αντιπάλων σε βάρος του Κόμματος... Ορισμένα πρώην στελέχη του ΚΚΕ, ελάχιστα βεβαίως, ακόμη και πρώην μέλη της Κ.Ε., αλλά και ελάχιστοι δημοσιογράφοι του "Ριζοσπάστη", δίνουν όπλα στον αντίπαλο να χτυπά το Κόμμα και τη γραμμή του... Αρθρογραφία διαστρέβλωσης και αθλιότητας... Αξιοποιούν τις αδυναμίες, τις παραλείψεις, τα κενά για να επιτεθούν, να υπονομεύσουν τις Θέσεις και τη στρατηγική, τις νέες επεξεργασίες του ΚΚΕ... Άρθρα-καρμπόν με ομολογημένα και ανομολόγητα, πλην φανερά.

Πρόκειται για μερικά δείγματα από όσα γράφουν στον "Ριζοσπάστη", και μάλιστα προνομιακά, εκτός των στηλών του προσυνεδριακού διαλόγου, μέλη της καθοδήγησης του ΚΚΕ. Που ανακάλυψαν ότι κάποιοι σύντροφοί τους, ασκώντας το καταστατικό τους δικαίωμα στη γνώμη, δίνουν όπλα στον εχθρό - γιατί πάσχουν από αγραμματοσύνη, είπε η Αλέκα. Τόσο γραμματισμένοι είναι οι Κριτές, ώστε να αγνοούν πόσο βοηθά τον εχθρό η κατασκευή εχθρών μέσα στο κόμμα...

Πηγή:Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :