Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Δεν θα γίνει απεργία των καθηγητών - Οι εφιάλτες πρέπει να τιμωρηθούν

Αναλυτικά για το σκηνικό που στήθηκε από τους καθεστωτικούς συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Συνεργασίας (ΣΥΡΙΖΑ)

Τις πρώτες πρωινές ώρες οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ αποφάσισαν τελικά ότι δεν θα γίνουν απεργίες μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Μετά από τη μαραθώνια χθεσινή συνεδρίαση, τα μέλη παρατάξεων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που έχουν την πλειοψηφία (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισαν να ζητήσουν να μην γίνει η απεργία.
Διαφώνησαν οι Παρεμβάσεις -Συσπειρώσεις.

Στην ψηφοφορία για την εισήγηση της ΟΛΜΕ ψήφισαν: 

Υπέρ: 78 (91,8%)

Κατά: 4

Λευκά: 3

Στη συνέχεια γίνεται πρόταση από την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, Συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ) ουσιαστικά για αναστολή της απεργίας "γιατί δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις πραγματοποίησης της απεργίας"

Γίνεται ψηφοφορία με 2 προτάσεις:

1. Πρόταση υπάρχουν οι προϋποθέσεις (Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις - Κινήσεις)

2. Πρόταση δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις

Η πρώτη πρόταση πήρε 18 ψήφους (21% των ψήφων), κατά 9 και 57 λευκά (?).

Με ευθύνη του Προεδρείου της ΟΛΜΕ έγινε συνυπολογισμός των αρνητικών ψήφων (κατά) και των Λευκών και έτσι έγινε αναστολή της απεργίας, κόντρα στην εκφρασμένη θέληση των μαζικότατων και περισσότερο από κάθε άλλη φορά αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ.
Η γραφειοκρατία θριάμβευσε! Οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ που πήραν μέρος στη διαδικασία και είχαν έρθει με αποφάσεις των Γ.Σ. των ΕΛΜΕ τους για απεργία έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τη βάση των καθηγητών και ψήφισαν Λευκό.
Οι εφιάλτες πρέπει να τιμωρηθούν, η γραφειοκρατία πρέπει να ηττηθεί από τη δύναμη των Γενικών Συνελεύσεων!

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις: 

Οι εφιάλτες πρέπει να τιμωρηθούν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις Β΄βάθμιας εκπαίδευσης καταγγέλλουν τις παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ(ΣΥΡΙΖΑ) και ΠΑΣΚΕ για το πραξικόπημα το οποίο στήθηκε στη ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ στις 15/05/2013.

Ενώ ο κλάδος των καθηγητών ψήφισε με εκπληκτικά ποσοστά την απεργία για την Παρασκευή 17 Μάη, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ που προέρχονται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΑΚΕ, ενώ δεν είχαν κανένα δικαίωμα σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ να αναιρέσουν την απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων, φρόντισαν να θάψουν την απεργία και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας, την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά και τον οριστικό ενταφιασμό της συνδικαλιστικής προδοσίας.

Οι εφιάλτες πρέπει να τιμωρηθούν !

Δεν υπάρχουν σχόλια :