Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Πρώτο σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις τοπικές εκλογές της 18ης Mάη

Οι συνδυασμοί που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η αντικαπιταλιστική Αριστερά στις περιφέρειες αναμένεται να προσεγγίσουν τις 120.000 ψήφους, με ποσοστό, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, προσεγγίζει το 2,5%. Το γεγονός αυτό δίνει άλλη ποιότητα στην ήττα των κυβερνητικών δυνάμεων, ενώ μπορεί και πρέπει να δώσει αυξημένη αυτοπεποίθηση στο λαϊκό κίνημα στους αγώνα για την ανατροπή.


Το χαστούκι στους πολιτικούς εκπροσώπους του μαύρου μετώπου είναι γεγονός. Το βήμα μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί την άλλη Κυριακή με μαζική, μαχητική αντι-ΕΕ και αντικυβερνητική ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που θα ανατρέψει τα διλήμματα και θα σπάσει τα εκλογικά φράγματα.

1 σχόλιο :

Ισίδωρος Νερούτσος είπε...

Μιά τέτοια πολυδιάσπαση του αριστερού χώρου, αποτελεί βούτυρο στο ψωμί των κυβερνώντων και κανένα ασήμαντο (σημαντικό για μερικούς) ποσοστό δεν αποτελεί πραγματική απειλή για την κυριαρχία αυτή. Η δύναμις εν τη ενώσει ή διαίρει και βασίλευε, λέει η λαϊκή ρήση και ας μην την σνομπάρουμε. Άλλωστε η ενότητα όλων των δυνάμεων δημιουργεί την μεγάλη μάζα και την μετατρέπει σε δύναμη ανατροπής. Αυτή κατευθύνει την κίνηση κομμάτων και λαού προς την επιθυμητή κατεύθυνση, ενώ η πολυδιάσπαση οδηγεί αναγκαστικά, πάντα την κύρια δύναμη προς τα δεξιά. Αρα είναι λάθος να κατηγορείται ή όποια μεγαλύτερη σε λαϊκή αποδοχή, αριστερή δύναμη, για οπορτουνισμό, αφού στην κατεύθυνση αυτή την οδηγεί στην ουσία, σίγουρα και πολλές φορές παρά την θέληση της, η αριστερή πολυδιασπαστική τάση, όποιο όνομα και να φέρει.