Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση του ΣΕΚ για τη συμπόρευση


Γραφείο Τύπου
Ενημερωτικό Δελτίο

Επειδή κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο ένα κείμενο με τίτλο «Πολιτική Συμφωνία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Πρωτοβουλία για τη Μετωπική Συμπόρευση», θα θέλαμε να κάνουμε γνωστά τα εξής:

1. Στη συνεδρίαση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 23 Δεκέμβρη εκφράστηκε έντονη διαφωνία από τα μέλη του οργάνου που ανήκουν στο ΣΕΚ και στην ΟΚΔΕ-Σπάρτακος για την πορεία των σχετικών διαπραγματεύσεων. Συγκεκριμένα εκφράστηκαν δυο βασικές αντιρρήσεις

(α) Η εξουσιοδότηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου (ΠΣΟ) της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς την ΚΣΕ για να προχωρήσει σε συναντήσεις μετωπικής-εκλογικής συνεργασίας υπόκειται στην έγκριση της Συνδιάσκεψης που είχε προκηρυχθεί για τις 17-18 Γενάρη. Από τη στιγμή που η πλειοψηφία της ΚΣΕ αναβάλει τη Συνδιάσκεψη, έχει χάσει αυτή την εξουσιοδότηση. Δεν νομιμοποιείται, επομένως, ούτε να συνάπτει συμφωνίες, ούτε πολύ περισσότερο να τις δημοσιοποιεί χωρίς την έγκριση κανενός.

(β) Παραμένει θεμελιώδης πολιτική διαφορά μεταξύ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΠΜΣ η αναφορά στον αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα της ανατροπής. Όχι μόνο οι δυνάμεις του ΣΕΚ αλλά και πλήθος συντρόφων και συντροφισσών που συσπειρώνονται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αποδέχονται τον ακρωτηριασμό του αντικαπιταλιστικού χαρακτήρα.

2. Τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν σε έκτακτο γύρο συνελεύσεων των τοπικών επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο διάστημα 2-5 Γενάρη 2015 και σε συνεδρίαση του ΠΣΟ στις 6 Γενάρη, όπως αποφάσισε η συνεδρίαση της ΚΣΕ της 23/12. Μέχρι τότε, κανείς δεν νομιμοποιείται να διαδίδει πραξικοπηματικά ότι το θέμα έχει λήξει με πολιτική συμφωνία ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΠΜΣ.

Αθήνα 24 Δεκέμβρη 2014-12-24

9 σχόλια :

Kostas pagan είπε...

Τι το κρατάνε το ΣΕΚ Σταν ανταρσυα;'άντε γεια φιλοι του ΣΕΚ άντε γεια

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δε μιλω για τα μελη θελει να την παει αλλου τη βαρκα οσοι πηδηξουν πρωτοι σωθηκαν οι αλλοι θα γινουν ενα νεο αναχωμα στο συστημα τυπου συνασπισμού

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Προσωπικα πρεπει να τελειωνουμε μ αυτο το εκτρωμα που λεγεται ΣΕΚ.Να σηλωθουν να φυγουν

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο ωρέ συντροφιαετσι να μιλατε υβριστικα για άλλους συντρόφους,δείχνετε την επαναστατικότητα σας!κΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΚΡΑΤΆΝΕ ΤΟ ΣΕΚ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πρεπει να το διώξουν!Μμμμ! πολύ αριστερά ΄λοα αυτά που λ'ετε,μπραβο

Ανώνυμος είπε...

Το ΣΕΚ και η ΟΚΔΕ είναι συνεπείς με τον εαυτό τους και ας είναι μαλάκες τροτσκιστές. Η ανταρσύα πάντως όπως το πάει θα διασπαστεί και όσοι θέλουν τους Αλαβάνους θα καταλήξουν στο συριζα....

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλάβω δηλαδη:Τινος τσιφλικι ειναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μπορει να κρατα ή να διώχνει όποιον δε γουστάρει;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμα σχολιάκια περί του εκτρώματος που λέγεται ΣΕΚ και πάει λέγοντας, καλό θα ήταν να μετατραπούν σε επώνυμες τοποθετήσεις στον γύρο συνελεύσεων που θα ακολουθήσει. Καλό θα ήταν επίσης κάποιοι σύντροφοι ή "σύντροφοι" να προσέχουν περισσότερο γιατί η συνθηματολογική τους αστειότητα καταντάει από κουραστική έως και επικίνδυνη. Όπως και νά 'χει, το ΣΕΚ και οι ταγμένοι στον αντικαπιταλιστικό αγώνα σύντροφοι θα δώσουν την μάχη για να μην συντριβεί, από τις εσωτερικές και εξωτερικές δεξιές πιέσεις, ο επαναστατικός χαρακτήρας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

anarxoaplytos είπε...

Τιμή για τους διεθνιστές να τους βρίζουν οι πατριώτες, τον τελευταίο λόγο όμως τον έχουν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι διαδικτυακοί φραπεδέλληνες, που τους είναι όλα τα σχόλια εύκολα και ανώδυνα, γιατί δεν παλεύουν καμία γραμμή στην πραγματική ζωή.