Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Προκήρυξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εκλογές της 25/1

ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΕΕ-ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ

ΟΥΤE«ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ», ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗ
ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!
ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ,
ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ


Εργαζόμενοι/ες, άνεργοι, νέοι και νέες

Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται αν θα συνεχιστεί η χωρίς έλεος επίθεση στις ζωές μας, ή θα ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της..

Για αυτό:

Καταδικάζουμε αποφασιστικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και όλα το αντιδραστικό πολιτικό σύστημα με τα κόμματά του (Ποτάμι, ΚΙΔΗΣΟ κλπ). Συντρίβουμε την νεοναζιστική, ρατσιστική, βαθιά συστημική Χρυσή Αυγή.

Ενισχύουμε τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που παλεύουν:

- Για να αλλάξει η πολιτική όχι μόνο η κυβέρνηση. Για να σπάσει το πλαίσιο της στυγνής εκμετάλλευσης, της βίαιης κατάργησης εργατικών κατακτήσεων, των νέων μνημονίων, των εκβιασμών της ΕΕ και των τραπεζών, της επιτροπείας, της κρατικής βίας. Για έναν άλλο δρόμο αντικαπιταλιστικής ανατροπής, ρήξης και αποδέσμευσης από ευρωζώνη και ΕΕ, εθνικοποιήσεων, εργατικού και κοινωνικού ελέγχου, βελτίωσης της θέσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας..

- Για την εργατική και λαϊκή αντεπίθεση. Για την είσοδο του λαού στο προσκήνιο, με νέα απαιτητικότητα και μαχητικότητα, χωρίς αναμονή και «περιόδους χάριτος» απέναντι στην όποια κυβέρνηση . 

- Για μια αριστερά ανεξάρτητη από το σύστημα, ασυμβίβαστη, αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική και επαναστατική. Που θα δεν θα υποστείλει τις λαϊκές διεκδικήσεις στο όνομα του νέου «εφικτού», του «δεν γίνεται αλλιώς», των εκβιαστικών διλημμάτων της «χαμένης ψήφου» που ξεθάβει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ.!


5 χρόνια μεγάλων απεργιών, πλατειών, ηρωικών αγώνων των εργαζομένων (ΕΡΤ, Μετρό, καθαρίστριες κα) και της νεολαίας απέδειξαν ότι το λαϊκό εργατικό κίνημα μπορεί να παλεύει αποφασιστικά.

Με την δύναμη του οργανωμένου λαού, μπορούμε να επιβάλουμε την εφαρμογή άμεσων μέτρων ενάντια στην ανεργία και την φτώχια, για την δημοκρατία, που αφαιρούν πλούτο και δύναμη από το κεφάλαιο και οδηγούν σε βελτίωση της ζωής του λαού όπως:

- Επαναπρόσληψη ΟΛΩΝ των απολυμένων, μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο, μείωση των ωρών δουλειάς και των χρόνων σύνταξης, δημόσιες επενδύσεις. Να ξανανοίξουν τα κλειστά εργοστάσια με εργατικό έλεγχο. Επίδομα ανεργίας ίσο με τον βασικό μισθό. ...

- Ανατροπή των περικοπών που έγιναν στους μισθούς από το 2009. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – σύνταξης. Κατάργηση του μισθού γαλέρας για τους νέους. Κατάργηση της ελαστικής, μαύρης κι απλήρωτης εργασίας.

- Να γυρίσουν στο δημόσιο ΟΛΕΣ οι εταιρείες που ιδιωτικοποιήθηκαν.. Να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ.

-Δραστική φορολόγηση του κεφαλαίου, των εφοπλιστών και της εκκλησίας. Διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες για ανέργους και φτωχούς. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

- Αποφασιστική ενίσχυση της μικρομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην υπερεκμετάλλευση των πολυεθνικών και των μεσαζόντων

- Συνδικαλιστικά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες ενάντια στην αστυνομική βία, την εργοδοτική και φασιστική τρομοκρατία, στον κρατικό αυταρχισμό». Διάλυση των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ. Να ξηλωθούν όλοι οι φασιστικοί μηχανισμοί στο κράτος.

- Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά, έξω η Φρόντεξ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

- Διάλυση του αντιδραστικού άξονα Ελλάδας – Ισραήλ, καμία συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Να βάλουμε τέρμα στους εκβιασμούς, την ιδεολογική τρομοκρατία, την δουλική υποταγή στις «αγορές», την τρόικα, την Ευρωζώνη, την ΕΕ!.

-ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών τους νόμων και των αποικιοκρατικών δανειακών συμβάσεων.

-Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο

-Μη αναγνώριση – παύση πληρωμών και διαγραφή του ληστρικού χρέους..

-Έξοδος απ’ το Ευρώ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ για να σταματήσει η λεηλασία της χώρας και του λαού, οι πολεμικέ απειλές.

Ένας αποφασισμένος λαός δεν εκβιάζεται! Μόνο αν το πρόγραμμα αυτό γίνει υπόθεση της λαϊκής πάλης, θα μπορέσουμε να ζήσουμε αλλιώς. Σε μια Ευρώπη «που βράζει και φλέγεται», να ανοίξουμε τους δρόμους της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και της επαναστατικής αλλαγής. Για την ισότιμη και αλληλέγγυα συμβίωση των λαών. Για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 


Οι όρκοι πίστης του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρώ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, την επιχειρηματικότητα, τη «συνέχεια του κράτους» οδηγούν σε ψίχουλα και μοίρασμα της φτώχειας. Η «διαπραγμάτευση», που επικαλείται, οδηγεί σε υποταγή και σε συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων με άλλο περιτύλιγμα. Θα διαψεύσει την ελπίδα του λαού και θα ανοίξει το δρόμο για την παλινόρθωση των πιο αντιδραστικών δυνάμεων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμβάλλει σε μια εργατική – λαϊκή αριστερή αντιπολίτευση σε κάθε κυβέρνηση που κινείται μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης, της ΕΕ, της αντιδραστικής επίθεσης

Ούτε η πολιτική του ΚΚΕ δίνει απάντηση. Το ΚΚΕ παραπέμπει στο αόριστο μέλλον της λαϊκής εξουσίας με την κοινοβουλευτική αναμονή και όχι με τη λαϊκή πάλη την διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ευρώ ΕΕ. Στρέφει τα βέλη του περισσότερο προς τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς, παρά στην κυβέρνηση και το σύστημα. Αρνείται την υποστήριξη σε μαχητικούς αγώνες και δεν ακολουθεί ενωτική και μετωπική πολιτική. 

Σε αυτές τις εκλογές δυνάμεις της Αριστεράς, με διαφορετική προέλευση αλλά κοινή στόχευση ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ συνεργάζονται. Ενάντια στη διάσπαση και τον κατακερματισμό, ανοίγουμε το δρόμο για τη συμπόρευση όλων των αγωνιστών και των δυνάμεων που αναζητούν δρόμους ρήξης και ανατροπής.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.-Μ.ΑΡ.Σ.
Πολιτική Συνεργασία Δυνάμεων και αγωνιστών/στριών




Δεν υπάρχουν σχόλια :