Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Στο ΚΕΕΜ Σπάρτης 40 φαντάροι βγήκαν "παραπονούμενοι" για τις εκλογικές άδειες


Δεν είναι μικρό πράγμα και ασήμαντο 40 στρατιώτες ενός τάγματος να βγαίνουν "παραπονούμενοι" στην αναφορά για τη στάση και τον τρόπο που αντιμετωπίζει η διοίκηση το πρόβλημα της άσκησης του εκλογικού  τους δικαιώματος.


Το πρόβλημα παρουσιάστηκε στο ΚΕΕΜ Σπάρτης, όπου στρατιώτες που ζήτησαν να μεταβούν στην εκλογική τους περιφέρεια για να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα, "τιμωρούνται"  με αναγκαστική επιστροφή στο κέντρο εκπαίδευσης,  για να φύγουν από εκεί με ομαδικά "Φύλλα Πορείας" για τις μονάδες που μεταθέτονται. Στην πράξη δηλαδή καλούνται και υποβάλλονται σε έξοδα για να μετακινηθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες, να επιστρέψουν στη μονάδα τους και από εκεί να φύγουν για να μετατεθούν σε απόμακρες μονάδες. 

Το πιο περίεργο είναι ότι για στρατεύσιμους που μεταθέτονται κοντά στον τόπο κατοικίας τους, τους έχοντες δηλαδή μπάρμπα στην Κορώνη, ισχύουν ατομικά φύλλα πορείας και δεν θα επιστρέψουν στο κέντρο εκπαίδευσης. Πέρα δηλαδή από επί πλέον έξοδα που καλούνται να πληρώσουν οι φαντάροι που θα πάνε να υπηρετήσουν τη θητεία τους στα σύνορα και που δικαιωματικά θα έπρεπε για αυτό τουλάχιστον να τιμηθούν, καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, αυτοί και οι οικογένειές τους, να πάνε να ψηφίσουν στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και αλλού και να γυρίσουν στη Σπάρτη για πάρουν ομαδικό Φύλλο Πορείας για τα σύνορα.

Ας ελπίσουμε ότι σήμερα κιόλας  θα παρέμβει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και η στρατιωτική ιεραρχία και θα λυθεί το πρόβλημα. 

Διαβάστε τη σχετική καταγγελία που δημοσιεύθηκε στο (http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/01/40.htmlΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  

ΣΤΟ ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗΣ 40 ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Τη Δευτέρα 19/1 στο ΚΕΕΜ Σπάρτης, φαντάροι του 1ου τάγματος βγήκαμε μαζικά παραπονούμενοι (περίπου 40 άτομα) στην αναφορά για το ζήτημα των εκλογικών αδειών .
Τα πράγματα έχουν ως εξής: Στις 23/12 μας κάλεσαν να υπογράψουμε υπεύθυνες δηλώσεις για το αν επιθυμούμε να ψηφίσουμε στον τόπο καταγωγής μας ή αν θέλουμε να ενταχθούμε στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Όλα αυτά με την ενημέρωση ότι 23/1 θα πηγαίναμε να ψηφίσουμε με συλλογική άδεια και μετά με ατομικά φύλλα πορείας θα πηγαίναμε στις μονάδες μας.
Την Παρασκευή εμφανίστηκε ξαφνικά μια λίστα η οποία αναίρεσε όλα τα παραπάνω . 

Για να πούμε τα πράγματα πιο απλά: οι φαντάροι των οποίων η μονάδα μετάθεσης δεν είναι εκεί που ψηφίζουν ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ με δικά τους έξοδα να πάνε να ψηφίσουν και να γυρίσουν στην Σπάρτη ξανά .
Για παράδειγμα ένας φαντάρος από Θεσσαλονίκη με μετάθεση στον Έβρο πρέπει να ανέβει Θεσσαλονίκη να κατέβει Σπάρτη για να ανέβει πάλι Έβρο με ατομικά έξοδα, τουλάχιστον 70 ευρώ και ταλαιπωρία (προφανώς υπάρχουν και χειρότερα…). Ή φανταστείτε την ταλαιπωρία και το τεράστιο κόστος που πρέπει να επωμιστεί ένας φαντάρος από την Κρήτη...

Μας λένε πως αν δε φύγουμε από το στρατόπεδο να πάμε να ψηφίσουμε με δικά μας έξοδα θα υποστούμε τις κυρώσεις την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία από εμάς δεν έχει φράγκο στην τσέπη.

Και σαν να μην έφτανε αυτό μας ανακοίνωσαν το εξής προκλητικό: ότι όσοι έχουν μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους φεύγουν με ατομικό φύλλο πορείας και πληρωμένα τα έξοδα , χωρίς να χρειαστεί να γυρίσουν Σπάρτη…

Μας λένε δηλαδή ξεκάθαρα ότι για να αποφύγεις έξοδα και ταλαιπωρία πρέπει να σαι γονατιστός και υποταγμένος σε ένα οποιοδήποτε βύσμα (πολιτικό-στρατιωτικό-θρησκευτικό) .

Εμείς σήμερα σε όλο αυτό τους είπαμε ΟΧΙ .

Και σταθήκαμε αξιοπρεπώς ο ένας φαντάρος δίπλα στον άλλο για να διεκδικήσουμε το εξής :

· Εκλογική άδεια στις 23/1 και ατομικό φύλλο πορείας με τα έξοδα πληρωμένα

· Να σταματήσει τώρα η κοροιδία στους φαντάρους

· Η ψήφος είναι δικαίωμα μας ,καμία οικονομική επιβάρυνση για όλους τους φαντάρους

· Να πάρει τώρα θέση το ΓΕΣ

Εμείς καλούμε στους συναδέλφους φαντάρους στην περίπτωση που δεν αναλάβει το ΓΕΣ την τεράστια ευθύνη του, να πάνε να ψηφίσουν και μετά να απευθυνθούν στα Φρουραρχεία απαιτώντας να τους καταβάλλουν το κόστος επιστροφής στις μονάδες.

Διαφορετικά να μην φύγουν από τα Φρουραρχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :