Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ξεκινάει το Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση


Ξεκινάει το Σάββατο 1 Νοέμβρη και ολοκληρώνεται την Κυριακή 2 Νοέμβρη το Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, στην Αθήνα.


Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες συζήτησης της Εισήγησης της Πολιτικής Επιτροπής της οργάνωσης για το Πανελλαδικό Σώμα, σε όλες τις Οργανώσεις Βάσης του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ενώ έχουν εκλεγεί και οι αντιπρόσωποι για την πανελλαδική διαδικασία του Σαββατοκύριακου.

Το Πανελλαδικό Σώμα συνέρχεται ένα χρόνο μετά το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, με σκοπό να συγκεκριμενοποιηθούν και να προχωρήσουν μια σειρά αποφάσεις του συνεδρίου. Στα εισηγητικά κείμενα της διαδικασίας γίνεται μια εκτίμηση της πορείας της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης στο φως των εξελίξεων του τελευταίου διαστήματος. Η εισήγηση διατυπώνει την εκτίμηση πως «βαδίζουμε στη χώρα μας προς μια περίοδο σοβαρών, ίσως και ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, προς μια καμπή στην πολιτική και ταξική διαπάλη στην ελληνική κοινωνία». Στη βάση αυτή, το Σώμα έχει σκοπό να διαμορφώσει την τακτική πολιτική γραμμή παρέμβασης του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, στη βάση των αποφάσεων του συνεδρίου, στις πολλαπλές σημερινές εξελίξεις. Εμπλουτίζοντας το αναγκαίο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, χαράζοντας κατευθύνσεις για την παρέμβαση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και την αναβάθμιση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κάνοντας βήματα πολιτικής γραμμής και σχεδιασμού της παρέμβασης στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, προωθώντας το αναγκαίο περιεχόμενο και τις μορφές για την οργάνωση της αντεπίθεσης των εργαζομένων και των αγώνων τους για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης και της αντιδραστικής ανασυγκρότησης του κεφαλαίου. Οργανώνοντας τον διάλογο και τη συσπείρωση των δυνάμεων για το κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα που έχει ανάγκη η εποχή μας.

Σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα της συγκυρίας αναμένεται να γίνει μια πλούσια, εποικοδομητική και ζωντανή συζήτηση, στην οποία τα μέλη του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα εξοπλίσουν την οργάνωση με τις απαραίτητες αποφάσεις και το σχέδιο παρέμβασης, μπροστά σε πολύ κρίσιμες μάχες σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.



Πηγή:narnet

Δεν υπάρχουν σχόλια :