Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ένταση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ- Φορτσάκης προς φοιτητές: «Τσακιστείτε έξω από την αίθουσα»

Την αστυνομία κάλεσε ο πρύτανης 

Συνεχής ενημέρωση-Βίντεο
Πληροφορίες - φωτογραφίες: @MakisSinodinos, @dromografos2, @ Yannis Kemmos 

Πρίν απο λίγο:

10:11 Αποχώρησε ο κ. Φορτσάκης από την αίθουσα κάτω από τις καταγγελίες των φοιτητών ότι αρνείται το διάλογο και δεν αποτελεί αυτή στάση Πανεπιστημιακού ηγέτη. Οι φοιτητές ζητούν να συνεχιστεί η σύγκλητος παρουσία τους. Αυτή τη στιγμή πήραν το λόγο μέλη των φοιτητικών συλλόγων και διαμαρτύρονται καθώς ο κ. Φορτσάκης τους έχει αποκαλέσει παράνομους. Με μηνύσεις απειλεί ο πρύτανης.



Ο Φορτσακης καλεί εισαγγελέα

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ μετά την εντολή του Πρύτανη Φορτσάκη να διακόψει την προγραμματισμένη σύγκλητο και να καλέσει τις δυνάμεις των ΜΑΤ, αφού πρώτα ζήτησε από τους φοιτητές να αποχωρήσουν, χακτηρίζοντάς τους ως παράνομους και απειλώντας για μυνήσεις

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των φοιτητών, το αίτημά τους είναι να γίνει δημόσια και ανοιχτή σύγκλητος στην οποία να συζητηθούν όλα τα προβλήματα των φοιτητών, αλλά και τα θέματα των επικείμενων αλλαγών (διαγραφές, security στα πανεπιστήμια), με την παρουσία τους. Αξίζει να σημειωθεί, οτι από την εκλογή του νέου πρύτανη και μετά δεν έχει γίνει καμία διαδικασία συγκλήτου στην οποία να συμμετέχουν φοιτητές.

Η παρουσία των φοιτητών στην αίθουσα έγινε με απόφαση των φοιτητικών τους συλλόγων και σύμφωνα με πληροφορίες από την έναρξη της διαδικασίας η διάθεση του πρύτανη ήταν αρνητική στο να διεξαχθεί ο οποιοσδήποτε διάλογος με τους φοιτητές.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες από την Σύγκλητο που διεκόπη μια από τις “εκκλήσεις” του Πρύτανη ήταν «Τσακιστείτε έξω από την αίθουσα» .

Πρίν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες έκαναν την εμφάνισή τους οι αστυνομικές δυνάμεις για τις οποίες είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ο πρύτανης οτι θα της καλέσει.




alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :