Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

«Μαυρογιαλούροι»… εμπιστοσύνης!

Του Νίκου Μπογιόπουλου
Είπαν ότι η πολιτική τους ισοδυναμεί με τη «σωτηρία» του λαού. Αλλά οδήγησαν 6,3 εκατομμύρια Έλληνες να ζουν υπό τον ζόφο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού (στοιχεία Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής).
Είπαν ότι θα φέρουν «δουλειές» και ότι νοιάζονται για τα νέα παιδιά. Αλλά έριξαν στην ανεργία πάνω από 1,5 εκατομμύριο Έλληνες, οι Έλληνες για να βρουν στην ήλιο μοίρα μεταναστεύουν με ρυθμούς ανάλογους της δεκαετίας του ’50 και σήμερα στην Ελλάδα 7 στους 10 νέους είναι άνεργοι (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ). 

Είπαν ότι θα μοίραζαν «ανάπτυξη» στους εργαζόμενους. Αλλά στους μόνους που μοίρασαν - έναν πακτωλό που ξεπερνά τα 250 δισ. ευρώ - ήταν στους τραπεζίτες. 

Είπαν ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα της μικρομεσαίας τάξης. Αλλά είναι αυτοί που έστειλαν στον γκρεμό και στο «λουκέτο» 215.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (στοιχεία ΓΣΕΒΕΕ – Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων). 

Είπαν ότι θα μείωναν το χρέος. Αλλά πήραν το χρέος από το 125% του ΑΕΠ και το πήγαν στο 175% του ΑΕΠ. 

Είπαν ότι θα έφερναν το φως από την άκρη του τούνελ. Αλλά το μόνο που έφεραν ήταν το σκοτάδι, ήταν τα χαράτσια της ΔΕΗ, ήταν οι διακοπές ρεύματος σε πάνω από 1.000 οικογένειες κάθε μέρα. 

Είπαν ότι «δεν θα γίνουμε Αργεντινή». Αλλά μας έφτασαν «η Ελλάδα να συγκαταλέγεται στην ομάδα χωρών με την μεγαλύτερη φτώχεια και να προηγείται της Ισπανίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας» (στοιχεία Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής). 

Είπαν ότι χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε τρόφιμα και καύσιμα. Αλλά μετέτρεψαν την Ελλάδα σε χώρα των συσσιτίων και κατάφεραν μόνο μέσα στο 2013 πάνω από 700.000 νοικοκυριά να κόψουν την κεντρική θέρμανση από τα σπίτια τους γιατί δεν είχαν να πληρώσουν για πετρέλαιο θέρμανσης, κατάφεραν από το τραπέζι του 40% των Ελλήνων να λείπουν ακόμα και τα βασικά είδη διατροφής (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ). 

Είπαν πως ήθελαν να μειώσουν τα ελλείμματα των 27 δισ. ευρώ. Αλλά αυτό ήταν το πρόσχημα μιας άνευ προηγουμένου λεηλασίας καθώς όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Στουρνάρας τα δημοσιονομικά μέτρα που επέβαλαν στον λαό ήταν ύψους 63 δισ. ευρώ, δηλαδή υπερδιπλάσια («Καθημερινή», 10/1/2014). 

Είπαν ότι η φοροληστεία ήταν έκτακτη. Αλλά μονιμοποίησαν τα χαράτσια, ξεσπιτώνουν τους ανθρώπους μέσω του ΕΝΦΙΑ και έφτασαν να εξαπολύουν φορογιουρούσι ακόμα και εναντίον των… κουπονιών σε είδος. 

Είπαν ότι θα έφεραν φορολογική δικαιοσύνη. Αλλά έκαναν πινγκ – πονγκ με τη λίστα Λαγκάρντ», παίζουν τις κουμπάρες με τη φορολόγηση των «οφ σορ» και μετέτρεψαν σε «οικειοθελή» την φορολόγηση των εφοπλιστών. 

Είπαν πως με την πολιτική τους ήθελαν να εξασφαλίσουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Αλλά έριξαν τους μισθούς στα Τάρταρα των 400 – 500 ευρώ και τις συντάξεις στον Καιάδα των 200- 300 ευρώ. 

Είπαν ότι η πολιτική τους συνιστά εμπέδωση της Δημοκρατίας. Αλλά εκείνο που εμπεδώθηκε επί των ημερών τους ήταν οι «Μπαλτάκοι», οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και ο ιδεολογικός οχετός της «θεωρίας των δυο άκρων». 

Είπαν με περίσσιο θράσος ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε» και πρόσθεσαν με υποκρισία χιλίων πιθήκων ότι «όλοι μαζί θα πληρώσουμε». Αλλά:
  • Ενώ ο λαός πληρώνει, καταστρέφεται, λεηλατείται, το 2014 - στην Ελλάδα των άστεγων και των μαγκαλιών - οι «Κροίσοι» αυξήθηκαν από 9 σε 11 και η περιουσία τους από τα 16 δισ. δολάρια στα 18 δισ. δολάρια.
  • Ενώ ο λαός ισοπεδώθηκε και φτωχοποιήθηκε, η Ελλάδα έχει αναδειχτεί «η χώρα με τον δεύτερο αυξανόμενο πληθυσμό πολυεκατομμυριούχων στην Ευρώπη» (στοιχεία της «Wealth-Χ»). 
Ενώ ο λαός γονάτισε και τα παιδιά του λιποθυμούν από ασιτία στα σχολεία, η Ελλάδα μετατράπηκε σε υπόδειγμα της ταξικής βαρβαρότητας και των αβυσσαλέων κοινωνικών ανισοτήτων: 

  • Από τη μια τα εκατομμύρια των αποκλεισμένων και από την άλλη οι 559 Έλληνες «Κροίσοι» με περιουσία 76 δισ. δολάρια, που ξεπερνά το 40% ολόκληρου του ΑΕΠ της χώρας. 
  • Από τη μια τα εκατομμύρια των καταχρεωμένων ειλώτων κι από την άλλη τα κεφάλαια 140 δισ. ευρώ ελληνικών συμφερόντων που είναι «παρκαρισμένα» στο εξωτερικό (στοιχεία «Wealth-X» και UBS, «Βήμα» 24/08/2014) 
Είπαν ότι «δεν» θα έφερναν ποτέ το ΔΝΤ. Αλλά το έφεραν μετά βαΐων και κλάδων. Είπαν ότι «δεν» συμφωνούσαν με τα Μνημόνια. Αλλά τα ψήφισαν, τα υπέγραψαν και τα εφάρμοσαν αφού πρώτα μάλιστα τα ανακήρυξαν και «ελληνικής ιδιοκτησίας». 

Είπαν και έκλισαν χίλιες φορές τις λέξεις «πατρίδα» και «πατριωτισμός». Αλλά είναι αυτοί που μετέτρεψαν την πατρίδα σε λίστα ξεπουλήματος μέσω ΤΑΥΠΕΔ, είναι αυτοί που ψήφισαν και εφαρμόζουν δανειακές συμβάσεις που θέτουν την Ελλάδα υπό το αγγλικό δίκαιο και καταργούν την ασυλία των περιουσιακών της στοιχείων έναντι δανειστών, κερδοσκόπων και τοκογλύφων. 

*** 

Αυτοί είναι που τώρα «διώχνουν» το ΔΝΤ και που τάχα «σκίζουν τα Μνημόνια». Οι ίδιοι που όπως ομολογούν στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού που μόλις την περασμένη Δευτέρα κατέθεσαν, τα Μνημόνια θα τα εφαρμόζουν στον αιώνα τον άπαντα. 

Αυτοί είναι που ενόψει εκλογών – και κατόπιν «μαυρογιαλούρικης» συνεννόησης με τον Σόιμπλε, την Λαγκάρντ, την Μέρκελ και τον Ντράγκι - τον σφαγιασμό του λαού δεν θα τον αποκαλούν Μνημόνια ή τροΐκανή επιτήρηση, αλλά θα τον βαφτίσουν… «ευρωενωσιακή εποπτεία» και «διμερή επιτήρηση». 

Αυτοί είναι που «διώχνουν» την τρόικα (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ) για να συνεχίσουν την ίδια δουλειά με την Κομισιόν και την ΕΚΤ. Δηλαδή με τα δυο από τα τρία μέρη της τρόικας! 

Κυρίες και κύριοι: Τέτοιο ρεσιτάλ πολιτικής απάτης από τέτοιο απίθανο πολιτικό σινάφι, που καμώνεται ως μέγα επίτευγμα ότι τα τρία μέρη της τρόικας τα έκανε δύο, έχουμε να το δούμε από εκείνο το «φεύγουν οι βάσεις που μένουν»… 

Κυρίες και κύριοι: Αυτοί που τόσα χρόνια είπαν όσα είπαν και που διέπραξαν όσα διέπραξαν, είναι οι ίδιοι που για να εξασφαλίσουν λίγο ακόμα χρόνο στις καρέκλες της εξουσίας, τους είδαμε να μαζεύονται την Παρασκευή στην Βουλή και να ανταλλάσουν μεταξύ τους όρκους πίστης. Αυτοί είναι που αφού δεν βρήκαν κανέναν άλλον να τους εμπιστεύεται αποφάσισαν να ψηφίσουν ότι εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί τους εαυτούς τους. Το ερώτημα ελπίζουμε να αποδειχτεί ρητορικό: Εσείς τους εμπιστεύεστε; 

Πηγή:enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια :