Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ξύλο, χημικά και ΜΑΤ στους φοιτητές είχε σήμερα το μάθημα στο ΕΚΠΑ (Βιντεο)

Στα Προπύλαια βρέθηκαν φοιτητές για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις διαγραφές των φοιτητών, στην παρουσία security στα πανεπιστήμια αλλά και ενάντια στην στάση του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, ο οποίος τους υποδέχτηκε σε προηγούμενη διαμαρτυρία με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. 

Με ανακοίνωσή της, μάλιστα, η Πρυτανεία υπερασπίστηκε την πρακτική της, λέγοντας ότι οι πρυτανικές αρχές «ενημέρωσαν, ως όφειλαν, την Αστυνομία για τον κίνδυνο κατάληψης της Πρυτανείας και την σκοπιμότητα αποτροπής της».



Την ίδια στιγμή διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν ότι από τη Δευτέρα όλες οι πύλες του συγκροτήματος είναι κλειδωμένες και πως «η είσοδος επιτρέπεται από τους φύλακες - εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκείνους της ιδιωτικής εταιρείας security μόνο στους υπαλλήλους που εργάζονται στο συγκεκριμένο κτήριο και για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα (ώρες προσέλευσης και αποχώρησης)».

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει ως ακραία αυταρχικές και αντιδημοκρατικές τις πρακτικές των νέων πρυτανικών αρχών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με απόφασή τους και προκειμένου να αποτρέψουν τη διενέργεια διαμαρτυρίας φοιτητών, απαγορεύσουν σε όλους την πρόσβαση στο Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου. Κατά παράβαση δε των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας κρατά κλειδωμένους τους εργαζόμενους, επιτρέποντας την είσοδο και έξοδο μόνο κατά την έναρξη και λήξη του ωραρίου τους. Παράλληλα-σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων-είχαν κλειδωθεί ακόμη και οι ενδιάμεσες πόρτες, ενώ ελέγχους διενεργούσαν υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, που αντικατέστησαν τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μαζί με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ ζήτησε να εισέλθει στο χώρο προκειμένου να πληροφορηθεί την κατάσταση των εργαζομένων. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό καθώς οι Πρυτανικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο της, τοποθετώντας μάλιστα μπροστά στην πόρτα διμοιρία των ΜΑΤ!

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών έμεινε ανοικτό ακόμη και τις πιο σκοτεινές στιγμές της σύγχρονης μας ιστορίας παραμένοντας φορέας γνώσης, αμφισβήτησης, ελευθερίας και δημοκρατίας. Εκτιμούμε ως άκρως επικίνδυνη τη συμπεριφορά των πρυτανικών αρχών καθώς επιχειρούν να μετατρέψουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο σε ιδιωτική επιχείρηση και εργασιακό κάτεργο.





























Πηγή:alfavita
         Video: RuptlyTV στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια :