Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Αλαβάνος: Η ΝΔ έχει κομματικό αλλά όχι ιδεολογικό αντίπαλο

Σοβαρές αιχμές κατά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα αφήνει με συνέντευξή του στο Real.gr ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος Αλέκος Αλαβάνος, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν ήταν τόσο μεγάλη η πολιτική απουσία της Αριστεράς».

«Παρά το ότι ένα κόμμα αριστερής καταγωγής είναι στην κυβέρνηση, παρότι άλλο κόμμα αριστερής καταγωγής είναι αξιωματική αντιπολίτευση, ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν ήταν τόσο μεγάλη η πολιτική απουσία της αριστεράς. Αυτό είναι το μεγάλο παράδοξο», επισημαίνει χαρακτηριστικά, ενώ τονίζει ότι ο ξένος παράγοντας προχωρά στην ανασύσταση του δικομματισμού με διαφορετικούς παίκτες.

«Ο ξένος παράγοντας, μέσα στον πανικό του από το ενδεχόμενο κατάρρευσης της Ευρωζώνης, δεν δίστασε να θυσιάσει τον δικομματισμό, όταν αξίωσε τη συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα παρακολουθούμε σε αργή αλλά σταθερή κίνηση την προσπάθεια ανασύστασης του δικομματισμού με διαφορετικούς όμως παίκτες. Εδώ εντάσσονται και ο έρωτας για τον Ομπάμα και οι καταγγελίες για συμμορία της δραχμής και οι νοικοκυραίοι και οι συνεργασίες με τη λαϊκή δεξιά και τόσα άλλα» τονίζει με νόημα.

Παράλληλα ο Αλέκος Αλαβάνος υπογραμμίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει μεν κομματικό αντίπαλο, δεν έχει όμως προγραμματικό και ιδεολογικό αντίπαλο», ενώ υποστηρίζει πως «οι μεγάλες κινητοποιήσεις στις πλατείες δεν έφεραν αποτέλεσμα γιατί κανένα κόμμα δεν τις στήριξε». Τέλος, ο πρώην Πρόεδρος αναφέρει: «Τι πάει να πει κυβερνησιμότητα; Είναι σαν τους δέκα μικρούς νέγρους της Άγκαθα Κρίστι. Άλλο πράγμα χρειάζεται ο τόπος».

Πηγή:tvxs

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

συνεχίστε έτσι. Αντί να οικοδομήσετε μια διακριτή άποψη στην κοινωνία, που ν α ενώνει και να ενώνετα με την κοινωνία, συνεχίστε να είστε απλοί σχολιαστές, που ούτε τη δική τους συνδιάσκεψη σχολιαστών δεν έχουν κανονίσει ακόμα, παρά τα όσα τάζανε..
Συνεχίστε επίσης στο ρυθμό που είχαν κάποια στελέχη της ΚΟΕ, που "απαξίωσαν" να λογοδοτήσουν στα απλά μέλη της ΚΟΕ και την έκαναν για τις μεγάλες πρωτοβουλίες των 1000 (παραγόντων της αριστεράς + των συγγενών τους). Συνεχίστε στο ρυθμό παραγόντων της ΑΡΑΝ. Όπου να'ναι, ο Αλαβάνος θα οργανώσει και μια φραξιούλα και στην ΑΡ.Σ.
Καλά το πάτε, σαγηνευμένα από τον Αλαβάνο αγόρια.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζουμε έτσι...
Όπως πάντα άλλωστε, στην άλλη Αριστερά, τη Συσπειρωσιακή και επαναστατική!!!

Κόντρα στους συμβιβασμούς, το ρεφορμισμό, το σεχταρισμό και τον παραγωντισμό.
Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.
Αλού είναι "ο κύκλος των παραγόντων" με τις "πρωτοβουλίες" για τον "υπρβατικό πόλο" της Αριστεράς. Όχι πολύ μακριά, αλλά σίγουρα μακριά και έξω από την ΑΡ.Σ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Κυριε Αλαβανο δικο σας παιδι ειναι ο Τσιπρας...μαλλον το ξεχνατε(;)Ειναι ωρα για ενοτητα και εχετε ευθηνη για τις θεσεις που περνετε...ας ανασκουμποθουμε λιγακι σιγσ-σιγα γιατι παλι στον υπνο θα μας πιασουνε εμας τους προφεσορους....