Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Αγώνας στην εκπαίδευση και στους κλάδους που απεργούν να γίνει αγώνας όλων των εργαζομένων και της κοινωνίας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 

Τώρα είναι ώρα για ένα «ποτάμι» αμφισβήτησης και ανατροπής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής και επίθεσης.


Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που, μέσα από τις μαζικές γενικές συνελεύσεις τους, αποφάσισαν να ξεκινήσουν αποφασιστικό αγώνα σύγκρουσης με την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και του κεφαλαίου. Χαιρετίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, στα ασφαλιστικά ταμεία, στα νοσοκομεία, στα υπουργεία και όλους τους αγώνες που ξεσπούν, τους χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται στο πόδι για να αντιμετωπίσουν την βάρβαρη επίθεση.


Οι εκπαιδευτικοί, ορθώνουν ανάστημα απέναντι στην αντιδραστική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, η οποία στέλνει στον καιάδα ολόκληρη τη νέα γενιά, συνθλίβει την εργασιακή και παιδαγωγική ύπαρξη χιλιάδων εκπαιδευτικών, οδηγώντας τους στη διαθεσιμότητα, την απόλυση, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την ωρομισθία. Κανένα παιδί και κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει! Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους! Μόρφωση για όλους, όχι στους ταξικούς φραγμούς!

Τα σωματεία, οι εργαζόμενοι κι ολόκληρο το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, έχουν χρέος να στηρίξουν με κάθε τρόπο τους αγώνες που ξεσπούν. Πρώτα απ΄ όλα με την μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους, με την ανάληψη πολύμορφων πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και στήριξης της απεργίας σε χώρους δουλειάς και γειτονιές. Με την δράση σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, ώστε να αναπτυχθούν τώρα, αποφασιστικοί αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και της συγκυβέρνησης.

Γιατί τώρα είναι η ώρα για ένα μεγάλο και αποφασισμένο «ποτάμι» αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, τους άνεργους και τους εργαζόμενους. Για να μη λυγίσουμε κάτω από το βάρος της φοροληστείας, των πλειστηριασμών, των μέτρων ενός νέου μνημονίου, που απαιτεί ο Σόιμπλε και η Ε.Ε. και προαναγγέλλει ο Σαμαράς, ενώ τα σύννεφα μιας ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ – ΕΕ - ΝΑΤΟ πυκνώνουν πάνω από τη Συρία.

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του ώστε να ξεδιπλωθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις που θα απαιτούν και θα διεκδικούν εκπαίδευση και ουσιαστική μόρφωση όλων των παιδιών, τη διασφάλιση των κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, ασφάλιση, συγκοινωνίες, ρεύμα και νερό) με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα για όλους τους εργαζόμενους και άνεργους.
Σταθερή θέση του εργατικού κινήματος και των συνδικάτων είναι η απαίτηση για μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία για όλους, όπως και η υπεράσπιση της ελευθερίας και του δικαιώματος του λαού να αποφασίζει αυτός για τις τύχες του, ενάντια στα ανακοινωθέντα του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και την τακτική απαγόρευσης της συνδικαλιστικής δράσης μέσω των επιστρατεύσεων από την κυβέρνηση.

Για να ανατρέψουμε την βάρβαρη επίθεση ενάντια σε όλα τα εργατικά δικαιώματα, ενάντια στην εργασία και την κοινωνία, απαιτούνται αγώνες ρήξης και ανατροπής της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ - κεφαλαίου. Σε αυτούς τους αγώνες πρέπει να πάρει θέση κάθε εργαζόμενος και άνεργος, κάθε νέος, όλοι οι κλάδοι και τα συνδικάτα. Δεν περιμένουμε καμία «ηγεσία» του υποταγμένου συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ να πάρουν πρωτοβουλίες...
Οι αγώνες στα χέρια των εργαζομένων, στις γενικές τους συνελεύσεις και τις απεργιακές επιτροπές, τις επιτροπές αγώνα και τα σωματεία. 
Με ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ, ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ, ΔΙΑΡΚΕΙΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να τους ανατρέψουμε!

Όλοι στη μάχη!!!

  • Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που καλούν οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι κλάδοι που ξεκινούν απεργιακό αγώνα.
  • Καλούμε σε συνελεύσεις και κινητοποιήσεις σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, σε κάθε σωματείο, για να οργανώσουμε τώρα συντονισμένο, πανεργατικό και παλλαϊκό αγώνα.

Καλούμε σε σύσκεψη την Δευτέρα 16 Σεπτέμβρη στις 7.00 μμ στα γραφεία του συλλόγου βιβλίου-χάρτου (Λόντου 6, 2ος όροφος)


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια :