Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Αντίσταση στα κατακάθια ΤΩΡΑ! Αύριο ίσως είναι αργά…

Του Δημοσθένη Αργυρίου

Η δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής (ΧΑ) δεν είναι ένα φαινόμενο που έκανε μόλις χθες την εμφάνισή του. 
Ωστόσο, η πρόσφατη δολοφονική δράση της ΧΑ σηματοδοτεί κάτι καινούριο. 


Νομίζουμε πως ποτέ στο παρελθόν δε συγκεντρώθηκαν 50 χρυσαυγίτες με καδρόνια από τα οποία εξείχαν καρφιά προκειμένου να χτυπήσουν τα μέλη ενός πολιτικού φορέα. Ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν αυτό δεν έγινε εναντίον κομμουνιστών με αυτό τον τρόπο, τόσο απροκάλυπτα και τόσο δολοφονικά. Τι μπορεί να σημαίνει, όμως, αυτό το χτύπημα; Τι κρύβεται πίσω από αυτό;

Το σύστημα βλέπει πως μετά από καιρό το κίνημα πάει να σηκώσει κεφάλι. Εντός των ημερών οι εκπαιδευτικοί ξεκινάνε απεργιακές κινητοποιήσεις και θα ακολουθήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ. Η διασπορά του φόβου το 2010 έγινε με δακρυγόνα και ξυλοφόρτωμα απεργών και διαδηλωτών. Με μια προπαγάνδα που ως στόχο της είχε το να εμποδιστεί οποιαδήποτε σκέψη για άλλες πολιτικές επιλογές, εκτός από αυτές που εξυπηρετούν τα ελληνικά μονοπώλια και τους δανειστές. Τώρα φαίνεται πως εκτιμάνε ότι είναι έτοιμοι να πάνε και σε νέες ανοικτές μορφές τρομοκράτησης με τις νεοναζιστικές οργανώσεις.

Η διοχέτευση του τρόμου στην κοινωνία σχετίζεται ακόμη και με την εντεινόμενη αφαίμαξη του ελληνικού λαού που, αν δεν τη σταματήσουμε, θα συνεχιστεί αδιαλείπτως και αυτή τη χρονιά. Τα νέα πακέτα μέτρων πρέπει να περάσουν και αυτά, χωρίς αντιστάσεις, και θέλουν από τώρα να στείλουν το μήνυμα σε όποιον προτίθεται να αντισταθεί.

Το συγκεκριμένο συμβάν δεν είναι απόρροια κάποιας σχιζοφρένειας ή γραφικότητας των μελών της ΧΑ. 
Τη ΧΑ την σπρώχνει το σύστημα, τα ΜΜΕ, οι Έλληνες καπιταλιστές. Αυτό αποδεικνύεται από την υπερπροβολή των ναζιστών με οποιαδήποτε ευκαιρία. Αφού οι ναζιστές έχουν ψηφίσει εντός κοινοβουλίου ό,τι εξυπηρετεί τους εφοπλιστές, κάτι που τα «έγκυρα» ΜΜΕ δεν είδαν ποτέ, σχεδόν σε καθημερινή βάση ακούμε για τη ΧΑ: για τον προπηλακισμό μικροπωλητών από τα μέλη της ΧΑ, για την αντιπαράθεση σχετικά με τα συσσίτια και την αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες», για την αντιπαράθεση μεταξύ ΧΑ και οπαδών του ΠΑΟΚ κ.ά. Αυτή είναι η πιο πονηρή και ίσως η πιο αποτελεσματική προπαγάνδα υπέρ της ΧΑ.

Αμέσως μετά το δολοφονικό χτύπημα ενάντια στα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, βγήκε ο γνωστός «δημοσιογράφος» Μπάμπης Παπαδημητρίου γράφοντας ότι «ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή». Τυχαίο; Καθόλου. Η αγιοποίηση της ΧΑ είναι απολύτως σχεδιασμένη. Ο Τράγκας προώθησε μέσα από μια συνέντευξη ντροπή, τα πρωτοκλασάτα στελέχη των φασιστών. Τώρα ο Μπάμπης, αυτός που με περίσσιο ζήλο εδώ και τρία χρόνια υπερασπίζεται τα μνημόνια (άξιος ο μισθός του), αναλαμβάνει με επιστημονικό τρόπο να αποκαθάρει τους φασίστες. «Ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή». Δηλαδή δεν είναι ντροπή να είσαι Ναζί, δεν είναι ντροπή να υποστηρίζεις το Χίτλερ και τη φρίκη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, δεν είναι ντροπή να υποστηρίζεις ότι ποτέ δεν υπήρξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεν είναι ντροπή να χαράζεις στο μπράτσο σου τον αγκυλωτό, δεν είναι ντροπή να λες πως υπάρχουν ανώτερες φυλές και υπάνθρωποι, να εκθειάζεις τη δράση της Κου Κλουξ Κλαν. Εκτός κι αν ο Μπάμπης μας πει ότι δε γνωρίζει τι σημαίνει εθνικισμός ή μας πει πως η σβάστικα ήταν αρχαιοελληνικό σύμβολο και ο ναζιστικός χαιρετισμός ήταν και αυτός μια αρχαία συνήθεια.

Η προώθηση της ΧΑ σημαίνει πως συγκεντρώνεται και συγκροτείται ένας στρατός νεοναζιστικός και τραμπούκικος που αποτελείται από μπράβους, ανθρώπους της νύχτας και λούμπεν στοιχεία με ένα σκοπό: να τρομοκρατηθεί το λαϊκό κίνημα και όταν χρειαστεί να ο μηχανισμός αυτός να παρέμβει δολοφονικά. Οι προκάτοχοί τους, τα Τάγματα Ασφαλείας και όλος αυτός ο συρφετός, έχει να δώσει πολλά μαθήματα στους σύγχρονους ταγματαλήτες.

Η αντιμετώπιση της ΧΑ πρέπει πρώτα και κύρια να γίνει με κινηματικά και ιδεολογικά κριτήρια:
  1. Οι δημοκράτες εργαζόμενοι να μην επιτρέψουν τη δράση των μελών της ΧΑ στα εργατικά σωματεία.
  2. Ο λαός να μην τους αφήσει να παρεμβαίνουν σε οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση (περιοδείες, παρελάσεις κ.λπ.).
  3. Οι φίλαθλοι να μη δέχονται οι φασίστες να κρεμάνε τα πανό τους στα γήπεδα από τα οποία χύνεται το φασιστικό δηλητήριο.
  4. Οι δημοκράτες εκπαιδευτικοί ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση, να συσπειρωθούν και να σκεφτούν τρόπους παρέμβασης στη μαθητική και φοιτητική νεολαία.
  5. Η προοδευτική διανόηση να παρέμβει στην ελληνική κοινωνία, με θεωρητικές επεξεργασίες και κάθε είδους εκδηλώσεις για αν ενημερωθεί και να αφυπνιστεί ο λαός.

Δηλώνουμε το αυτονόητο: την αμέριστη συμπαράστασή μας στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Καταδικάζουμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας τη δράση των χρυσαυγιτών. Είμαστε αλληλέγγυοι σε όποιον είναι θύμα των φασιστών. Οφείλουμε, όμως, να πούμε με αγωνία πως την απάντηση στους νεοναζί δεν μπορεί να την δώσει κανένας μόνος του. Με δικά του συλλαλητήρια, με δικές του πορείες και λέγοντας ότι οι φασίστες έχουν ως στόχο μόνον αυτόν. Οι νεοναζί χτυπάνε αδιακρίτως. Μέλη του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, μετανάστες, ομοφυλόφιλους. Αυτό δεν είναι άποψη. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός που αν δεν ανοίξουμε τα μάτια μας να το δούμε, τότε θα λογοδοτήσουμε στην ιστορία, αλλά τότε μπορεί να είναι αργά.

Ο αντίπαλος δεν είναι ένας. Είναι το ελληνικό κεφάλαιο, είναι ο ιμπεριαλισμός, οι παρακρατικές οργανώσεις που συνεργάζονται με τους μηχανισμούς καταστολής, τα αστικά ΜΜΕ. Το εχθρικό μπλοκ είναι ισχυρό αλλά όχι ανίκητο. Απαραίτητος όρος για να νικηθεί αυτό το μαύρο μόρφωμα είναι ο συντονισμός κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων στους αγώνες. Αυτή δεν είναι μια θεωρητική διακήρυξη αλλά απαίτηση των καιρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια :