Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Αντισταθείτε στη νέα συμφωνία υποταγής

Απροκάλυπτη συμφωνία αποδοχής της μνημονιακής συνέχειας, του ελέγχου από τη μασκαρεμένη τρόικα των «θεσμών» (Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ) και της διαρκούς αφαίμαξης για την εξυπηρέτηση του χιλιοπληρωμένου χρέους υπέγραψε προχθές η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Γιούρογκρουπ. Όσο κι αν γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση (κι από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, που τώρα καλοβλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ) να φορέσουν αντιμνημονιακή μάσκα στην προχθεσινή συμφωνία, αυτή είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των δανειστών, της γερμανικής κυβέρνησης και της ΕΕ. Η υπογραφή που έβαλε η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα θα έχει αναπόφευκτη συνέπεια την αναστολή ακόμα κι αυτού του περιορισμένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως θα φέρει την κυβερνητική διαχείριση απέναντι στα ζωτικά αιτήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. 

Δεν πρόκειται για «κέρδος χρόνου» αλλά για αλυσόδεμα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που οδηγεί σε αποδοχή νέου Μνημονίου στα τέλη Ιουνίου. Οι ώρες είναι κρίσιμες. Η μαχόμενη Αριστερά, ο κόσμος του αγώνα και του μαζικού κινήματος, όλοι όσοι δεν περιορίζουν το όραμα της ανατροπής και την ελπίδα για το λαό μας στα ασφυκτικά όρια της φυλακής της ΕΕ και της κυριαρχίας του κεφαλαίου έχουν χρέος και ευθύνη να αντιδράσουν και να αντισταθούν στη νέα συμφωνία υποταγής και σε όσα επιφέρει. 

Δεν υπάρχει περιθώριο για συναίνεση ή για στάση αναμονής. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές αναδεικνύεται η αριστερή στάση, γενικότερα η θέση αντίστασης και ανυπακοής. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προχωρά ήδη σε κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα την ερχόμενη Πέμπτη και καλεί όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος να συμπαραταχθούν στον αγώνα ενάντια στη νέα συμφωνία και γενικότερα στην υποταγή των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων στο αντιδραστικό πλαίσιο των μνημονιακών ρυθμίσεων, της ευρωζώνης, της ΕΕ και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αναδείχθηκε με τον πιο καθαρό τρόπο πως δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην αιματοβαμμένη αρένα της ευρωζώνης. Σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη αντεπίθεσης της Αριστεράς της ρήξης, της ανατροπής και του εργατικού κινήματος.

ΠΡΙΝ 22/2/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια :