Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Η χαμένη τιμή τής Ευρώπης.

ΑΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σε μια Ευρώπη που σέβεται τις Αρχές τού Διαφωτισμού μια χώρα επιδεικνύει με συμπεριφορά και κανόνες ζούγκλας την ηγεμονία της.

Μια δράκα γερμανικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο τής ανάπτυξης προσπαθούν να εξοντώσουν τούς αντιπάλους τους με απώτερο στόχο να κατακτήσουν το μεγαλύτερο μερίδιο τής αγοράς και να εξασφαλίσουν συγκριτικό πλεονέκτημα πού θα τούς φέρει σε θέση οικονομικής υπεροχής.

Αυτές οι ιδιωτικές καπιταλιστικές οντότητες ορίζουν το παιχνίδι.Επακόλουθο αυτής τής δράσης είναι,η Γερμανία ως Εθνικό Κράτος να επιχειρεί και να προβάλλει τον ηγεμονισμό της.Κι από κοντά μια ολόκληρη Ευρώπη νικήτρια Του Β Παγκόσμιου,(με ακριβό τίμημα τούς νεκρούς της) να σκύβει ταπεινωτικά το κεφάλι.

Οι αριθμοί κερδίζουν το παιχνίδι οι άνθρωποι θυματοποιούνταινται η Γερμανία εκδικείται για την ήττα της κι ο Σοιμπλε μας λυπάται.

Η χώρα του όμως με αιχμή αυτές τής καπιταλιστικές οντότητες έχει μερίδιο ευθύνης πού μας φτάσαμε ως εδώ.Αυτό, ο κ.Σοιμπλε το προσπερνά με το σχόλιο του «καθένας να κοιτάζει την πόρτα του». Αγνοεί ωστόσο ότι κλεπταποδόχος δίχως κλέφτη δεν υπάρχει.

Αυτή η εμμονή των Γερμανών να θυματοποιήσουν μια χώρα δέκα εκατομμυρίων κατοίκων και να τη βγάλουν στο σφυρί παραβιάζει ευθέως τής αρχές τής Ισότητας των χωρών τής Ευρώπης και προσβάλλει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά μια ολόκληρη ανθρωπότητα..Κυρίως με την ιταμή περιφρόνηση τής Κυριαρχίας της. Μία κυριαρχία πού παραβιάζεται με πρωτοφανή ωμότητα μέσα από τούς όρους ενός Μνημονίου πού δυστυχώς κάποιοι υπόλογοι στην εθνική συνείδηση αυτού του τόπου έβαλαν την υπογραφή τους. Διότι αν δανείζεσαι, ναι έχεις τη. υποχρέωση να επιστρέψεις το δάνειο. Με ποιο τρόπο θα εξοικονομήσεις τα χρωστούμενα για να ξοφλήσεις,είναι δική σου υπόθεση.

Όταν όμως ο άλλος σού υπαγορεύει και τον τρόπο συγκέντρωσης των χρημάτων προς εξόφληση, έ τότε έχεις ιταμή παρέμβαση στα Τού οίκου σου.

Και μια χώρα κυρίαρχη και ανεξάρτητη δεν μπορεί να αποδεχτεί τέτοιους όρους. Διότι απλά,τότε δεν δανείζεται ξεπουλιέται.

Κι εντάξει η Γερμανία κάνει τη δουλειά της σε σημείο με τη συμπεριφορά της να έχει προβληματίσει ακόμα και την Αμερική.Πιέζει,προβάλλει, καθυβρίζει, απαιτεί. Το θέμα όμως είναι η Ευρώπη. Το θέμα είναι η Γαλλία πού ενώ προτείνει μέσω του Μοσκοβισί μια πιο βατή και αξιοπρεπή λύση στο πρόβλημα,ο Σοιμπλε μέσω του ανεκδιήγητου Νταισεμπλουμ την τσαλακώνει και τής το πετά στη μούρη.

Κι η Γαλλία σκύβει υπάκουη το κεφάλι.Από πίσω σύσσωμη η υπόλοιπη Ευρώπη ακολουθεί.Σαν όμηρος τής Γεμανίας,όχι μόνο η Βόρεια Ευρώπη.Από κοντά με σκυμμένο κεφάλι ν ακολουθεί κι η Νότια Ευρώπη με στρατιές ανέργων κι ανθρώπων πού λιμοκτονούν. Είναι θέμα αυτό.Πως μια χώρα με τον παρά της γαμεί και την κυρά της.Πως καταστρατηγεί κανόνες Κυριαρχίας και Αξιοπρέπειας μιας χώρας ισότιμου μ αυτήν μέλους τής Ευρωπαϊκής Ενωσης πως γράφει στα παλιά της τα παπούτσια προαιώνιες αξίες κι αρχές χάρη στην οικονομική της ευρωστία. Και πως μια ολόκληρη Ευρώπη εκπορνεύεται στα πεζοδρόμια της Μπούντεσμπαγκ..

Δεν υπάρχουν σχόλια :